Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Квітень » 2 » Червоний Хрест і світ: добродійність у князівстві Монако
00:28
Червоний Хрест і світ: добродійність у князівстві Монако

МОДА   НА  МИЛОСЕРДЯ - ВІЧНА



  Монако славиться великою кількістю різних

  виставок, змагань та фестивалів

  загальноєвропейського і світового рівнів. Не маючи

  у своїй мікродержаві достатньо території,

  корисних копалин, промисловості, населення,

  тут уповають на туризм, інновації, банківську

  справу, які включають у себе і добродійність.






У січні, наприклад,  у Монако проходять Міжнародний цирковий фестиваль і авторалі "Монте-Карло”. У лютому - Міжнародний фестиваль телебачення і Європейський Салон мультимедійного творчості Імажіна. Всюди були добродійні акції, про які преса вже і втомилася розповідати.

Весна також щедра на різні розваги і презентації. Так, у березні запам»ятався Фестиваль фокусників "Меджік-Авардс” і відбулося барвисте Відкриття оперного сезону. В них взяли участь артисти зі світовими іменами, що сприяло великому напливу туристів. На цій сцені в різні роки співали Неллі Мельба, Енріко Карузо, Федір Шаляпін, Пласідо Домінго, Лучано Паваротті. На початку XX століття тут виступав Русский балет Сергія Дягілева, танцювали: Анна Павлова, Вацлав Ніжинський, Жорж Баланчін, Серж Лифар.

У Монте-Карло була створена Академія класичного танцю імені принцеси Грейс, очолювана Марійкою Безобразовой. Фонд князя П’єра, заснований Реньє III в честь батька, щорічно вручає Велику літературну премію, Музичну премію князя Реньє III і Міжнародну премію в галузі сучасного мистецтва.

У місті розташований знаменитий Океанографічний музей Монако, директором якого був легендарний дослідник Жак-Ів Кусто.

Квітень – самий "святковий” місяць країни. В цей час у Монако проходять: "Бал Троянди”, Весняний фестиваль мистецтв Монте-Карло, Відкритий міжнародний чемпіонат з тенісу, Фестиваль сучасної скульптури, Міжнародна виставка собак рідкісних порід та ін. У травні в Монако проводять  гонки "Гран-Прі” Формули-1 (іноді переноситься на початок травня), Всесвітній фестиваль музики і Міжнародний конкурс квітникарства.

Влітку розваги стають ще цікавішими. У червні - Міжнародний чемпіонат з плавання та Міжнародний вертолітний салон. У липні - Міжнародний фестиваль феєрверків у природному амфітеатрі гавані Монако і благодійне шоу Товариства Червоного Хреста Монако, яке очолює особисто принц Альберт ІІ. Журналісти поцікавилися у його придворних, чи не важко майбутньому князю, такій спортивного складу людині, - льотчикові, морякові, автогонщику, - очолювати ще і цю благодійну організацію, на що одержали відповідь: «Мода на милосердя – привілей для шляхетних людей».

Альберт ІІ брав участь в ралі Париж—Дакар і чотири рази виступав на Олімпійських іграх як бобслеіст. З 1994 він очолює Олімпійський комітет Монако, крім того, стоїть на чолі низки інших спортивних асоціацій і є членом МОК.




Про Бал на честь ТЧХ Монако, що відбувся торік 6 серпня, газети писали: «Учора увечері вся світська «лазурка» переодягнулася з купальників у вечірні плаття, бо у Монте-Карло давали традиційний щорічний Бал Червоного Хреста. До господарів забави, принца Альберта ІІ і принцеси Шарлін, було приковано, звичайно ж, більше всього уваги. Але і гості балу, в числі яких були: брат принцеси Гарет Уїттсток, співачка Ширлі Бейсі, принцеси Кароліна і Стефанія, не залишилися без уваги журналістів. Спеціальним гостем балу став Джо Кокер, який порадував присутніх своїм концертом.





Вересень приваблює регатою "Вересневе Рандеву” і "Гран-Прі Федерації атлетики Монако”. У жовтні проходять Міжнародний ярмарок в Монако і Європейський чемпіонат радіокерованих моделей суден, а в грудні – всі радіють  відкриттю балетного сезону і безлічі інших шоу. Кожна з цих акцій, дає можливість волонтерам Червоного Хреста зібрати свій традиційний ужинок.

Та не все так безхмарно в мікрокнязівстві на лазурному березі Середземного моря. Після одруження, яке стало не так давно топ-новиною всіх світових агентств, принцеса Монако Шарлін заборонила своєму чоловікові князю Альберу II зустрічатися зі своїми колишніми коханками. Вона наполягла на тому, щоб зі списку запрошених гостей на всі офіційні заходи викреслили Ніколь Кост, стюардесу з Того, від якої у Альбера II є шестирічний син.



Про це повідомляють пише французький журнал Paris Match з посиланням на джерело в королівському палаці.

За даними журналістів цього видання, Шарлін змушена була терпіти присутність пані Кост в минулому році на благодійному матчі на честь Червоного Хреста, коли вона була лише наречена князя. Тепер же, за словами джерела, принцеса не хоче, щоб колишня пасія її чоловіка продовжувала володіти статусом привілейованого гостя, і проти того, щоб Альбер II зустрічався хоча б з однією зі своїх минулих коханок.

Відомо, що у князя Монако дві незаконнонароджені дитини - окрім сина, є ще 19-річна дочка від американської офіціантки. В обох випадках князь визнав батьківство лише після проведеного аналізу ДНК. Нагадаємо, за тиждень до весілля, яке відбулося 1 липня, у ЗМІ з'явилася інформація, що Шарлін спробувала втекти, дізнавшись, що у Альбера невдовзі з'явитися третя позашлюбна дитина, але була затримана в Ніцці і повернута до палацу.

Королівська родина Монако спростувала цю інформацію.




Тим часом південноафриканські ЗМІ повідомили про секретну угоду між Шарлін і Альбером, згідно з яким Шарлін зможе піти від князя тільки після того, як народить йому спадкоємця. Та це ніяк не вплине на моду щодо милосердя. Адже у членів правлячої Династії ця риса закладається з пелюшок. І не має значення, чи це було у Середньовіччі, чи у наші дні.

Докладніше про цю країну і її правителів можна прочитати на таких сайтах, як: http://uk.wikipedia.org/wiki/Монако

http://uk.wikipedia.org/wiki/Альбер_II,_князь_Монако


Про марки князівства Монако: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-04-02-512


 Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова




 

 

.

 

Переглядів: 1032 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 12:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024