Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Квітень » 9 » Вісті з районів: знайомство з міжнародним гуманітарним правом у школах Яворівського району на Львівщині
16:09
Вісті з районів: знайомство з міжнародним гуманітарним правом у школах Яворівського району на Львівщині

КОНКУРС «РОЛЬ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА У СВІТІ»



Всеукраїнський Місячник ТЧХ у Яворівському районі розпочали не зі збору коштів, одягу і взуття, а із вивчення… основ міжнародного гуманірного права, постулатів Женевських конвенцій 1947 р. та Додатків до них 1977 р. Тож щоб діти краще засвоювали матеріал, його подають у формі гри, яка проводиться у дворівневому конкурсі – шкільному і районному. 

Участь у конкурсі беруть всі 30 шкіл району. Яворівська РО ТЧХ проводить його спільно з відділом освіти. Зокрема, Зоряною Романівною Мірило, яка є членом правління і президії  районної організації  ТЧХ, та координатором роботи по школах щодо діяльності та співпраці з Червоним Хрестом.



Метою конкурсу є підвищення рівня знань  про діяльність Товариства, його основоположні принципи та залучення у лави червонохрестівців нових членів. Акція проводиться за всіма правилами науки про такі заходи: у ній беруть участь волонтерські клуби, створені по школах.

Кожен клуб має представити журі не більше 2 робіт. Проходить конкурс до 20 квітня: спочатку - на місцевому рівні, а тоді вже - на районному. Тобто волонтери у своїх школах представляють більше робіт, бо, майже, в кожній школі є по кілька волонтерських клубів, а тоді кращі роботи везуть до нас вже на районний конкурс, де спеціально створена комісія їх оцінює та визначає переможців.



Щоб оцінки були об»єктивними, по школах проводяться анкетування. У ньому беруть  участь всі учні середніх загальноосвітніх шкіл І-ІІ та І-ІІІ ст., 4- 11 кл. Передумовою анкетування є проведення серед учнівської молоді бесід на тему "Роль Товариства Червоного Хреста у світі". Анкети з основними питаннями  та відповідями, які найбільше цікавитимуть дітей, будуть передані у нашу організацію для врахування думки молоді для подальшої роботи з цього напрямку.

Переможців конкурсу буде нагороджено Грамотами Яворівської РО ТЧХ.

 Ірина Байдала,                                                                                                                                                                                                                 голова Яворівської РО ТЧХ

 

 

Переглядів: 894 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024