Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Квітень » 10 » Інтернет і Червоний Хрест: РО ТЧХ Бабушкінського району м. Дніпропетровська – піонер у «світовій павутині»
00:37
Інтернет і Червоний Хрест: РО ТЧХ Бабушкінського району м. Дніпропетровська – піонер у «світовій павутині»


       МОЛОДЬ – ЗА  ІНТЕРНЕТ



Біда у Західну Україну прийшла  влітку 2008 р. Тоді вийшли з берегів Дністер, Стрий, Бистриця та інші  ріки, струмки і озера регіону, несучи в своїй каламутній воді горе і розпач для багатьох родин галичан, що мали нещастя оселитися на їхніх берегах. Тоді держава, громадські організації, Червоний Хрест прийшли на допомогу постраждалим від стихійного лиха. В їх числі були і волонтери Товариство Червоного Хреста Бабушкінського  району  м. Дніпропетровська.



«Я прекрасно памятаю цей час, - згадує Людмила Дмитрівна Рогова (на знімку), голова Товариства Червоного Хреста Бабушкінського району м. Дніпропетровська, -  тоді у зборі коштів нам кардинально допомогла  власна веб-сторінка в Інтернеті, яку ми тільки-тільки запустили в дію».

Справді, відкриваємо каталог статей, і знаходимо запис за 29 липня 2008 р., розміщений адміністратором Mango в Інтернеті про цю подію: «Юные волонтеры Организации Общества Красного Креста Бабушкинского района г.Днепропетровска одними из первых в городе с письмами-обращениями и листовками прошлись по всем предприятиям и организациям, коммерческим структурам, киоскам, магазинам с целью сбора средств для переносящих стихийное природное бедствие в западных областях Украины.


Осаненко Настя, Гейтик Илья, Семеряжко Таня только сегодня вручили по 250 писем.

Волонтеры-пенсионеры так же включились в сбор средств. С листами-пожертвованиями обходят квартиры. Баженова Тамара Георгиевна одна из первых отрапортавала о первой собранной сотне гривен.

Активно работает Жданова Анна Ивановна. Она знает не по наслышке, что такое горе и страдание, ибо сама инвалид. Проводит беседы, разъясняет всем о том, что нужна помощь каждого из нас.

В работу включен факс, сайт в Интернете – Обращения передаются депутатам, банкам, частным предпринимателям.

Сестры милосердия предлагают и подопечным поддержать бедствующих, кто сколько может, хотя бы на буханку хлеба».



Давно минув той час. Тепер у червонохрестівців – інші турботи, але завдання веб-сторінки все ті ж: інформувати, мобілізувати, взивати до милосердя. Ось навіть вірш розмістили  для  тих, хто має проблеми з лікуванням власної…душі:

 

ПОИСКИ  НУЖНОГО  РЕЦЕПТА

Случается такое -

Заболела совесть,

Ее болезней множество –

Не счесть.

А как лечить?

С древнейших лет

Церковь, синагога и мечеть

Пытаются лечить

Раскаяньем, молитвой,

Врачи – гипнозом,

Знахари – травой,

Быть может,

Пригодиться опыт мой –

Попробуйте  лечиться – добротой !



Ось так лікуються добротою 18285 відвідувачів, які зафіксовані статистичним лічильником. Вони – більше, ніж із ста країн, серед яких: Російська Федерація, Китай, Сполучені Штати Америки, Сейшельські острови, Білорусь, Франція, Польща, Бразилія, Латвія, Молдова, Угорщина, Індонезія, Таїланд,  Албанія, Канада, Німеччина, Великобританія, Грузія, Ісландія, Зімбабве, і це далеко не повний список, тому що дані взято тільки за останній місяць роботи в Інтернеті.


Недавно у Дніпропетровську проходили дні Львова. На них було чимало цікавих шоу, майстер-класів, концертів, але…всі раптом забули про Червоний Хрест. Тож я питаю керівництво Львівської мерії: невже нашим колегам немає чим поділитися з нами ? Чому у делегацію не включили жодної людини від Товариства Червоного Хреста Львівщини?


У відповідь – мовчання. Але ми – не сумуємо. Інтернет вмить виправить цю недоречність. Те що є у здобутках нашого колективу, ми ділимося – з вами, шановні галичани. А те, що є у вас нового і прогресивного, ми беремо на озброєння у себе у Дніпропетровську.




Тож, друзі, Інетернет – наше спільне поле милосердя, і давайте його плекати – разом. У цьому – наша сила! Надія на краще майбутнє!

Схід і Захід - разом: вчора, сьогодні, завтра!

 

   Людмила Рогова,

   голова Бабушкінської РО ТЧХ м. Дніпропетровська 

 

Переглядів: 985 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 11:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024