Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Квітень » 19 » Вісті з районів Львівщини: Великдень у Новороздільській МО ТЧХ України
00:57
Вісті з районів Львівщини: Великдень у Новороздільській МО ТЧХ України


ТВОРІМО  ДОБРО  РАЗОМ


Навесні, коли все розцвітає,  яскраво світить сонце, природапробуджується, оновлена земля усміхається синім небесам і водам - настають Великодні свята, величні і урочисті для кожного справжнього християнина.

12 квітня, у Світлий Четвер, Новороздільська міська організаація Товариства Червоного Хреста України провела акцію милосердя, присвячену світлому празнику Христового Воскресіння.




До приміщення НМО ТЧХ, що знаходиться по вул. Шевченка 4, - завітали волонтери у вишиванках. Це учениці НВК «Лідер» - Ілечко Софія, Пасемко Наталя, Щіпна Юля, Герчаківська Іванна, Хомсій Роксолана. Великодними віршами дівчата привітали інвалідів та одиноких громадян нашого міста з наступаючим святом Христового Воскресіння, і вручили їм пасхальні продуктові набори, головним атрибутом яких були, звичайно, паски, які вже другий рік поспіль надає спонсор - пп. І. М. Медвідь. Крім того, до наборів входили яйця, фрукти та засоби гігієни.


Лежачим підопічним святкові набори були доставлені на дім волонтерами разом з головою НМО ТЧХ Морославою Горон та патронажною медсестрою – Наталією Бережецькою. Підопічні завжди раді волонтерам, адже для них такі зустрічі – це в першу чергу можливість спілкування, висловити свою біль, горе, самотність.




Цьогоріч акція охопила 20 підопічних Червоного Хреста. Пасхальна акція була проведена завдяки доброчинцям  м. Нового Роздолу, що на Львівщині. З цього приводу голова НМО ТЧХ Мирослава Горон зазначила: «Добре, що у нас дотепер збереглася та підтримується давня традиція – ділитися частиною тепла, любові і милосердя у пасхальні дні. Приємно відзначити, що, переважно, до кого би ми не звернулись, всі із розумінням віднеслись до благодійництва, готові були допомогти нужденним, інвалідам та самотнім».




Люди доброго серця виявили милосердя і прийшли на допомогу, хто чим міг. Червонохрестівці міста дякують таким  добродіям-підприємцям, як: І. Медвідь, К. Костирко, Н. Васильків, Т. Савчин,  С. Ольшанський, О. Юрків, М. Сташко, М. Путас.



Традиційно активну участь у організації Великодних наборів взяли: депутат Львівської обласної ради Іван Горон  та  депутат Новороздільської міської ради М. Сепанов. 



Не забули на Великдень і про ветеранів Другої світової війни, воїнів-афганців, учасників збройних конфліктів в Анголі, Конго, Близькому Сході. На полі бою медсестри Червоного Хреста рятували пораненим воїнам - життя, а тепер вони радують їх серця - пасхальними дарунками, і мріють, щоб влада, - і міста, і області, – завжди була з народом. Адже це – найголовніше. Бо творити  добро – треба  разом.

У дні Христового Воскресіння запитаймо себе, що може бути кращим за мир? Відповідь напрощується сама-собою: тільки - мир ! А на знаменах Червоного Хреста і Червоного Півмісяця ця головна вимога гуманізму і милосердя - навічно закарбована у Женевських Конвенціях 1947 р. та Додатках до них 1977 р. Пам"ятаймо про це. Кріпімо суспільний спокій - словом, співчуттям, ділом !

Фото – Новороздільської МО ТЧХУ

Прес – служба Львівської ОО ТЧХ України

Переглядів: 1028 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024