Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 1 » 100-ліття Пласту у Львові: святкування крайового Дня Першої Пластової Присяги 28-29 квітня
14:45
100-ліття Пласту у Львові: святкування крайового Дня Першої Пластової Присяги 28-29 квітня


ВШАНОВУЮЧИ  ЗАСНОВИКІВ




Катерина Зарицька, голова Українського Червоного Хреста у лавах УПА в 1943-1947 рр, у юнацькі роки входила в один з дівочих скаутських гуртків. Це місце у дні ювілею також було вшановане нинішніми членами «Пласту» - тут встановили одну з меморіальних дощок.

На офіційному сайті «100-річчя Пласту», зазначено про цю, та інші події, наступне:

«Окрім традиційного покладання вінків до могил видатних пластунів та пантеону Української Галицької армії, відбулось освячення трьох меморіальних таблиць. Кожна таблиця є присвячена одному із засновників Пласту: д-ру Олександру Тисовському, на місці де була складена Перша Пластова Присяга, Іванові Чмолі там, де були засновані перші пластові гуртки, та Петрові Франку, на місці, де були перші дівочі скаутські гуртки. Біля кожної таблиці пластуни спільно помолились та заспівали Гімн Пласту. 

Також відбулась теренова гра містом, організована куренем "Лісові чорти", що змусила учасників добре подумати над завданнями. Проте переможці отримали заслужені призи: подарунковий сертифікат від кавярні "Меделін" та безкоштовне катання на львівському роллердромі.  І не можемо не розповісти про неймовірно цікаві екскурсії пластовими місцями, на яких усі бажаючі могли дізнатись щось нове про історію Пласту та Львова».

 Докладніше на стайті - http://www.plast.org.ua/news?newsid=7954

 

Переглядів: 927 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 13:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024