Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 15 » Червоний Хрест і світ: підсумки ХУ конкурсу з міжнародного гуманітарного права ім. Мартенса, що пройшов у РФ.
12:05
Червоний Хрест і світ: підсумки ХУ конкурсу з міжнародного гуманітарного права ім. Мартенса, що пройшов у РФ.

НАЙКРАЩИЙ  ОРАТОР



 У Підмосков»ї з 27 квітня  до  2 травня проходив ХУ конкурс з міжнародного

 гуманітарного права (МГП) для студентів юридичних факультетів вищих

 навчальних закладів РФ, Білорусі, Молдови та України. Конкурс щорічно

 проводиться Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) за

 підтримки Російської Асоціації міжнародного права (РАМП). Переможцями

 конкурсу стали студенти Казанського (Приволжського) федерального

 університету. Але і вихованці Київського національного університеті ім.

 Тараса Шевченка також повернулися не з порожніми руками - приз

 найкращого оратора завоював член їхньої команди з Інституту міжнародних

 відносин  Фарід Сафаров ( на знімку).



Щорічно весною у Підмосков'ї збираються майже два десятки команд студентів юридичних факультетів. Конкурс традиційно проходить у формі ролевої гри. Студенти знайомляться з вигаданою ситуацією збройного конфлікту і отримують різноманітні завдання, в ході яких їм доводиться грати ролі членів уряду і опозиційних озброєних сил, делегатів МКЧХ, представників гуманітарних організацій, міжнародних експертів. Члени жюрі - представники МКЧХ, російські експерти РАМП, іноземні експерти з Білорусі, України, Молдови, які також у ході конкурсу грають різні ролі, не забуваючи при цьому оцінювати теоретичні знання з норм і положень МГП. Виграє завжди та команда, яка має найбільш раціональне вирішення поставленої проблеми, вміє продемонструвати застосування цих положень у практичних ситуаціях, а також проявить творчий підхід.

Конкурс імені Ф.Ф. Мартенса традиційно збирає кращих майбутніх фахівців з міжнародного права. Цього року заявки на конкурс поступили більше, ніж з 30 вищих учбових закладів, а для участі було відібрано лише 12 команд, що краще всіх відповіли на питання попереднього туру. Фіналісти представляли вузи Білорусі, Молдови, України, а також юридичні факультети провідних вузів Росії з Владивостока, Єкатеринбургу, Казані, Калінінграда, Новосибірська, Хабаровська, Хасавюрта, Москви і Санкт-Петербурга. Крім того, цього року до участі, як спостерігач, була запрошена команда Академії цивільного захисту МНС Росії, в рамках угоди про співпрацю між МКЧХ і Академією, підписаного в листопаді минулого року.



У фіналі конкурсу, що проходив у формі телевізійного шоу, взяли участь не тільки команди-фіналісти, але і решта всіх учасників, і члени жюрі. Команда Казанського (Приволжського) федерального університету, що була у фіналі суперником команди Білоруського державного університету, зайняла за результатами конкурсу перше місце. В команду входили студенти - Зиганшина Аїда, Кропотова Таїсія та Фролова Анна (на знімку).

"Самим захоплюючим було те, що передбачити подальший поворот подій в розвитку сюжету гри, було практично неможливо. - Призналися учасники конкурсу в останній день. – Ситуація мінялася двічі на день, і ми поняття не мали, чим же закінчиться ця історія. Саме тому нам і було так цікаво змагатися".

 

В ході зманань було анонсовано створення Асоціації колишніх учасників конкурсу ім. Ф.Ф. Мартенса з метою об'єднати експертів в галузі міжнародного гуманітарного права.

Галина Бальзамова, МКЧХ, Москва, тел.: +7 495 626 54 26

Переглядів: 870 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 22:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024