Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 17 » Молодіжна зустріч лідерів Червоного Хреста у Болгарії (18-22 квітня)
11:05
Молодіжна зустріч лідерів Червоного Хреста у Болгарії (18-22 квітня)

ФОРУМ   МОЛОДИХ   ЛІДЕРІВ  ЧЕРВОНОГО  ХРЕСТА



 З 18 по 22 квітня 2012 року у невеличкому містечку 

 Лозен, що біля Софії (Болгарія), Болгарський Червоний

 Хрест приймав у себе ХХ Європейську молодіжну 

 зустріч зі співробітництва (ЄМЗС) – зустріч, яка 

 відбувається кожні два роки і направлена на розвиток 

 молодіжної європейської мережі Червоного Хреста і 

 Червоного Півмісяця.





ЄМЗС було започатковано у 1978 році як місце зустрічі для молодих лідерів, а з 1992 року з кожного європейського національного товариства почали запрошувати мінімум по 2 представники. Зустріч завжди була форумом, що надає можливість для молодих людей координувати спільні ідеї, цілі і дії стосовно розвитку молодіжних питань, оновлювати їхні знання і розуміння процесів, які відбуваються у Міжнародній Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також дозволяє молоді приймати безпосередню участь у процесах прийняття рішень на міжнародному рівні.



Цього річ ЄМЗС виявилась доволі продуктивною, оскільки було проведено низку презентацій, організовано різноманітну діяльність, робочі групи і розважальні заходи. Молодіжний форум розпочався із привітання учасників та офіційного відкриття в одній великій залі, де зібралися представники 41 європейського національного товариства, спеціально запрошені гості, а також співробітники і волонтери Болгарського Червоного Хреста. Наступні ж три дні були присвячені загалом дискусіям в робочих групах, що стосувалися наступних тем: 1. Спілкування і соціальні медіа-ресурси, 2. Молодь у процесі прийняття рішень, 3. Адаптація до зміни клімату і відповідь на катастрофи, 4. Оціночні, координаційні і доповідні інструменти, 5. Залучення бенефіціаріїв.




На третій день форуму Болгарський Червоний Хрест підготував широку культурну і розважальну програму – екскурсію до столиці країни (Софії) і відвідування традиційного болгарського ресторану. Всі учасники були надзвичайно задоволені цим днем, оскільки мали змогу познайомитися з країною та її традиціями, ніби «занурившись» у національну атмосферу.

У день перед від’їздом було обрано нових членів Європейського молодіжного координаційного комітету (ЄМКК). Цей виконавчий орган складається з 7 членів і переобирається кожні два роки під час ЄМЗС представниками національних товариств, присутніх на Зустрічі. Процедура голосування є доволі простою і полягає в тому, що кожне національне товариство має право одного голосу. Таким чином, новий ЄМКК представлений Вірменським, Австрійським, Британським, Фінським, Італійським, Голландським і Румунським Червоними Хрестами.



Цьогорічний форум ще й тому є надзвичайно важливою подією, бо між усіма національними товариствами присутніми в Болгарії було проведено субрегіональні зустрічі. Так, ТЧХУ став частиною субрегіону Співдружності Незалежних Держав (СНД). Під час цієї коротенької зустрічі молоді люди з країн СНД вирішили ділитися досвідом, започаткувати тісне спілкування і встановили порядок зв’язку один з одними кожні три місяці по електронній пошті і в соціальній мережі Facebook.



Представник від ТЧХУ, Анна Хіцевич (на фото), взяла активну участь у форумі шляхом дискусій у робочих групах, обговорень важливих питань, укладання нових умов функціонування ЄМКК, голосування за нових членів ЄМКК, а також надання презентації із демонстрацією коротенького відео в рамках робочої групи з питання Молоді в процесах прийняття рішень (Ви можете знайти відео за цим посиланням http://www.youtube.com/watch?v=WCDJUQ6I2Pc&feature=youtu.be).

Прес-служба НК ТЧХ України

 

Переглядів: 839 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 03:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024