Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 18 » Кошти для Сколівських погорільців – не працюють
08:40
Кошти для Сколівських погорільців – не працюють

НА  РОЗДОРІЖЖІ



Кошти, зібрані громадськістю на лікування потерпілого у пожежі в с. Долинівка Сколівського району Львівщини, загальною сумою понад 1 млн грн, після смерті хлопчика досі не задіяні.

 Про це у коментарі для ZAXID.NET 17 травня повідомив голова обласної організації «Червоного Хреста» Валентин Мойсеєнко. «Гроші нікуди не скеровувалися, вони лежать на окремому рахунку, який не задіяний в роботі організації «Червоного Хреста», - зазначив він.

На сьогодні, за його словами, є два варіанти використання грошей: перший – використати їх на попередню оплату спеціального літака, яким у майбутньому можна буде транспортувати важких хворих на лікування до США, і другий – надати їх для проведення ремонту і закупівлю сучасного устаткування для 8-ї лікарні. Щодо першого варіанту американська сторона вже подала свою пропозицію, натомість головний лікар 8-ї лікарні Василь Обаранець свої пропозиції у письмовому вигляді ще не представив, додав Валентин Мойсеєнко.

 Сам голова ЛОО «Червоного Хреста» висловився на користь першого варіанту. Ремонтом лікарні, за його словами, має в першу чергу займатися місцева влада. Також Валентин Мойсеєнко уточнив, що після надання усіх пропозицій щодо використання коштів їхню долю визначать наглядова рада, спеціально створена з цією метою.

4 лютого на Львівщині сталася пожежа, у якій загинули дві особи – мати і бабуся, четверо осіб постраждали з них троє – діти. Двоє дітей та їхній дідусь померли упродовж тижня у лікарні через «значну площу, глибину ураження поверхні тіла та дихальних шляхів, незважаючи на проведене інтенсивне лікування». Вижив тільки 11-річний хлопчик Андрійко Царинський, якого транспортували спецлітаком у Бостон. Переліт обійшовся у 101 тис. доларів США. Лікування американські медики проводили своїм коштом.

Хлопчика забрали на лікування у Бостон, де йому провели кілька операцій з видалення ураженої шкіри. Рани були закриті кріоконсервованою шкірою, аналогів якої в Україні немає. Стан хлопчика весь цей час залишався стабільно важким. Андрій Царинський помер у бостонській лікарні 6 березня. За офіційними даними смерть настала внаслідок ускладнень, пов’язаних із важкими опіками.

Оригінал інформації - на сайті  ZAXID.NET

Переглядів: 901 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 10:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024