Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 18 » Міжнародний день музеїв - 18 травня
22:49
Міжнародний день музеїв - 18 травня


МУЗЕЙ, ПРО  ЯКИЙ  ЗАБУЛИ


18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято.

 Міжнародній день музеїв з'явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію російської організації про установу цього свята. І з 1978 долі цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

За словами Жака Перо, президента ICOM: «Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвіток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості і мі повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти доля у нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї і суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій».

Міжнародний музей Червоного Хреста: місце народження Міжнародного Комітету Червоного Хреста – єдиний в світі музей, присвячений історії і роботі цієї організації.

Будівля МКЧХ знаходитися навскоси від Палацу націй. Комітет Міжнародного Червоного Хреста здійснює звідси керівництво гуманітарними програмами. В даний час до складу МФ ЧХ і ЧП входить 186 Національних Товариств.

У своїй роботі Національні Товариства Червоного Хреста дотримуються Основоположних принципів міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, проголошених у Відні на ХХ Міжнародній конференції Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в 1965 році.

Принцип, яким керується МКЧХ, полягає в тому, що навіть війна повинна вестися в певних рамках, що накладають обмеження на методи і засоби ведення військових дій і поведінку воюючих сторін. Кодекс, заснованих на цьому принципі правил, складає міжнародне гуманітарне право, в основі якого лежать Женевські конвенції 1949 р. та Додатки до них 1977 р. Женевські конвенції підписали всі держави світу, що робить їх найбільш універсальними зі всіх міжнародних угод.

В усіх країнах світу є музеї Червоного Хреста їх національних Товариств. Крім України. Після розпаду СРСР музей Червоного Хреста Радянського Союзу залишився у Москві, а разом з ним і стенди з експонатами, які стосуються України. Тепер треба зусилля ентузіастів, які би поправили цю справу. Поки що, це музей, про який... забули.

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 800 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024