Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Червень » 11 » У Дрогобицькому районі на Львівщині 9 червня беревій з градом травмував худобу, знищив дахи та посіви
10:33
У Дрогобицькому районі на Львівщині 9 червня беревій з градом травмував худобу, знищив дахи та посіви

БУРЕВІЇ  НЕ ОМИНАЮТЬ…


 

Увечері 9 червня, у селах Волоща, Тинів, Зади Дрогобицького району пройшов буревій з сильним дощем і градом. Стихія, яка бушувала не більше 10 хвилин, перетворила в «решето» дахи будівель, накритих шифером, повибивала вікна, знищила практично усю городину й посіви зернових культур, – повідомляє кореспондент ІА ZIK.






Зі слів начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Ігоря Якима, на землю падали рвані шматки льоду. Найбільших збитків зазнало волощанське сільськогосподарське ТзОВ «Перше Травня». Травмовано 120 нетелів, знищено 20 тис. кв.м дахів на тваринницьких фермах, гаражах, у тракторній бригаді, повибивало вікна у тракторах. Загинули посіви зернових і городніх культур на площі приблизно 900 га. У с. Тинів з 110 будинків лише на 9 черепиця уціліла, на решті дахи зруйновані вщент. Аналогічна ситуація в с. Зади. Без значної кількості вікон залишись Волощанська сільська рада, школи і заклади культури у Волощі і Тинові. Буревій пошкодив лінії електропередач, внаслідок цього 12 населених пунктів району залишились без електричної енергії.

Керівники району відразу після стихії побували в селах, щоб ознайомитись з масштабами завданих збитків.

Учора, 10 червня, Дрогобицький район відвідали заступник голови Львівської облдержадміністрації Михайло Янковський і начальник головного управління з питань надзвичайних ситуації ЛОДА Олексій Титаренко, які разом з головою Дрогобицької райдержадміністрації Михайлом Сендаком і його першим заступником, головою районної комісії з техногенно-екологічної безпеки Михайлом Винницьким зустрілись з керівниками сільських рад, людьми, які потерпіли від стихійного лиха. Відбулося виїзне засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки, на якому визначено першочергові заходи з ліквідації наслідків стихії. Волощанська і Грушівська сільські ради створили комісії, які учора, 10 червня, відвідали усі селянські двори, щоб облікувати завдані стихією збитки.

На сьогодні, 11 червня, о 9 годині вранці уся зібрана інформація від сільських рад, ТзОВ «Перше Травня», районних відділів освіти та культури і туризму надійшла до райдержадміністрації, де її узагальнять. На 11 годину у Львові заплановано засідання обласної комісії з ТЕБ, на якому приймуть рішення щодо виділення коштів для відшкодування збитків від стихійного лиха, яке кваліфікується як надзвичайна ситуація місцевого масштабу. Членом цієї комісії є також і голова Львівської ОО ТЧХ Валентин Мойсеєнко. Торік Червоний Хрест вже виділяв значні кошти на допомогу постраждалим від буревію у Дрогобицькому і Сколівському районах в обсязі 198500 грн для закупівлі і поставок шиферу.

Детальніше про це можна довідатися на сторінці - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-09-02-30

На знімку: Волонтери і працівники Дрогобицької  МО ТЧХ  влітку 2011 р.  перед штабелями шиферу, який було призначено для тих, у кого буревій позривав з будинків дахи.

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

Переглядів: 977 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024