Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Червень » 26 » У наших сусідів: у Росії запущено проект «Маленький Великий Пасажир»
20:44
У наших сусідів: у Росії запущено проект «Маленький Великий Пасажир»

ДІТИ  І  АВТОМОБІЛЬ

  За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я,  у

   результаті ДТП у світі гине близько 262 тисяч дітей, 10 млн

   маленьких пасажирів отримують травми щороку. Жертвами 

  дорожніх аварій у Росії щорічно стають близько однієї тисячі 

  дітей, більше 10 тисяч отримують каліцтва різної тяжкості. Не

   менш загрозлива ситуація і в Україні. Сусіди вирішили рішуче 

  протистояти цьому негативному явищу.  Проект  «Маленький

  Великий Пасажир», в якому активну участь бере Червоний Хрест 

  Російської Федерації, спрямований на привернення уваги 

  громадськості до безпеки дітей від грудного віку до 12 років, що в 

  силу обставин є пасажирами в автомобілях різних типів і класу.


В рамках проекту у Москві будуть проведені опити для визначення поточного рівня обізнаності населення про проблему безпеки дітей в автомобілях, на АЗС, в пологових будинках і жіночих консультаціях. Тут демонструватимуться спеціальні інформаційно-освітні матеріали, будуть проводитися майстер-класи, де батьки зможуть познайомитися з найновішими сучасними дитячими утримуючими пристроями.

Днями, в РІА «Новини» відбулася прес-конференція, присвячена проблемі дитячої безпеки в автомобілі, яка і дала старт цьому проекту «Маленький Великий Пасажир». Його ініціатором  стало Агентство маркетингових комунікацій ТОВ «ПР-Прем»єр», а його головним партнером - Російський Червоний Хрест.

 Прес-конференцію відкрив головний редактор журналу «За кермом» А. Чуйкін, який зачитав вітання голови Комітету Держдуми РФ з проблем сім'ї, жінок і дітей - Олени Мізуліної.

У своєму виступі директор Московського науково-дослідного інституту педіатрії і дитячої хірургії Міністерство охорони здоров'я РФ А. Царегородцев з жалем відзначив, що діти в автомобілі є самою уразливою категорією пасажирів - в ДТП вони страждають значно серйозніше, ніж дорослі.

Понизити тяжкість медичних наслідків ДТП за участю дітей дозволить низка заходів Федеральної цільової програми «Підвищення безпеки дорожнього руху в 2006-2012 рр.», проведення національних пріоритетних проектів і модернізації вітчизняної охорони здоров'я, внесення змін до Правил дорожнього руху у частині перевезення дітей (до 12 років), з обов'язковим використанням утримуючих пристроїв (крісел), а також затвердження Госту на дитячі авто крісла, відповідного європейським нормам.

 Пан Джим Бовензі, директор General Motors Russia, що управляє & CIS, детально розповів про мету проекту «Маленький Великий Пасажир», ТОВ «ПР-Прем»єр», що реалізовується, за підтримки Глобального партнерства по БДД (GRSP) і компаніях «Дженерал Моторс - РОСІЯ-СНД».  На думку експерта Глобального партнерства по БДД (GRSP), М. Плотникової, «…нині не існує такої країни, яку б не хвилювала проблема безпеки дітей на дорогах. Для вирішення цього завдання необхідна тісна співпраця різних структур і організацій, а також підвищення відповідальності кожного учасника дорожнього руху. Наш досвід і проекти, які ми вже реалізували, доводять, що, об'єднавши зусилля суспільства і держави, можна відчутно понизити дитячий дорожньо-транспортний травматизм і смертність».

Російський Червоний Хрест має великий досвід роботи у програмах з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, які втілені в життя спільно зі своїми багаторічними партнерами - громадськими організаціями, державними органами, ЗМІ.  Повноважні представники Червоного Хреста входять в РФ до складу Міжвідомчої комісії з профілактики дитячого травматизму.

Нагадаємо, у конкурсі «Безпечне колесо», який щорічно проводиться у Москві і в регіонах країни, Російський Червоний Хрест веде етап "Перша допомога".

 

Фото – із сайту Червоного Хреста РФ

 Лілія Чибісенкова,                                                                                                                                                                                                  директор департаменту із надзвичайних ситуацій Червоного Хреста РФ

 

Оригінал статті  –  http://www.redcross.ru/news.php?nid=714

 

Переглядів: 759 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024