Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Червень » 30 » Постаті Червоного Хреста: династія львівських скульпторів Гурмаків - на відпочинку
11:07
Постаті Червоного Хреста: династія львівських скульпторів Гурмаків - на відпочинку

НА  КАНІКУЛАХ


 Канікули – пора відпочинку. Відірвавшись від професійних обов»язків, 

 маємо час для свого хоббі та для громадської роботи. Для династії 

 львівських скульпторів Гурмаків, - професора ЛНАМ п. Василя 

 (батька) та молодого викладача кафедри Монументально-

 декоративної скульптури ЛНАМ Миколи (сина), - літо завжди 

 продуктивне, бо дає можливість творити для душі і віддавати своє

 дозвілля праці на ниві милосердя Червоного Хреста, на якій вони 

 мають чимало добрих справ.







Студентський фольклор, який є невмирущим і всезнаючим, поширив недавно таку чутку.  Якось, мовляв, відпочиваючи взимку у пансіонаті «Троянда Карпат», що в с. Карпати Свалявського району на Закарпатті, Гурмаки, батько і син, отримали від керівництва цього закладу замовлення на виготовлення статуї Діви Марії, яка у християнстві вважається головною фігурою у ділах милосердя. Та обоє були дуже зайняті, у батька - лекції в Академії Мистецтв, у сина - захист магістерського диплому у цій же Академії, то вони не могли його прийняти отак відразу.

І тут зіграла вирішальну роль наша веб-сторінка,  знайома і закарпатцям. На ній ми регулярно повідомляємо всіх про благодійну діяльність члена Президії Правління Личаківської РО ТЧХ м. Львова, Заслуженого діяча мистецтв України, професора Львівської національної академії мистецтв Василя Гурмака та його сина, Миколи, молодого волонтера Червоного Хреста, які є не лише скульпторами від Бога, але і ревними християнами.

-         - Що нам зелень Карпат, закритий великий басейн, сауна, фіто-бар, більярд, парковка, вишуканий ресторан з європейською кухнею, де можна замовити комплексне харчування,  бювет у холі з мінеральною водою, якщо над усім цим не царює Діва Марія – Мати Милосердя ?! - умовляв скульпторів директор. - Ви ж, працюючи у Львівській національній акаджемії мистецтв, займаючись благодійництвом у Червоному Хресті свого району, також керуєтеся, мабуть, не лише статутом ТЧХ України, але і головними засадами християнського милосердя ? Про все це красно писано в Інтернеті, а на ділі?

-         -  А з Червоним Хрестом ви дружите? – поцікавився раптом Гурмак - молодший.

-         - Авжеж, і соціальні знижки під час оздоровлення пацієнтам Товариства даємо, і первинний осередок ТЧХ маємо, і внески у Свалявську РО ТЧХ України завжди сплачуємо.

-         - Батьку, треба погоджуватися, - хитнув головою син, зрозумівши справжні моральні цінності господарів відпочинкового комплексу, що у 12 км від м. Мукачева.








.

Так це було, чи інакше, про це студентський фольклор мовчить. Достеменно відомо лише те, що днями, цього літа, на канікулах, львівські скульптори Гурмаки, у співдружності з архітектором  Андрієм Лисенком, встановили у ротонді «Троянди Карпат» фігуру Матері Божої. Після церемонії освячення, вона стала місцем паломництва як для гостей пансіонату, так і для його трудового колективу.

Нині ж обоє Гурмаків думають, як краще провести під егідою Червоного Хреста Личаківського району м. Львова та тутешнього УДЮМКу на Погулянці пленер для дітей із малозабезпечених родин. Але про це – у наших наступних випусках.


Фото – О. Апостолюка, М. Гурмака, А. Лисенка

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 805 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024