Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 1 » Стихійне лихо у США - потужний шторм бушує над атлантичним узбережжям країни, є перші жертви
18:33
Стихійне лихо у США - потужний шторм бушує над атлантичним узбережжям країни, є перші жертви

НЕБУВАЛИЙ   ШТОРМ

 

Кількість жертв збільшилася на сьогодні до 13 осіб в 

результаті шторму на східному узбережжі Сполучених

 Штатів Америки, повідомила корпорація Associated 

Press у суботу, 30 червня. Більше трьох мільйонів людей

 залишилися без електропостачання, інформує 

Лента.ру. Ці цифри підтверджує офіційний сайт 

Червоного Хреста США.





Через стихійне лихо режим надзвичайної ситуації оголошений у штатах: Меріленд, Західна Вірджинія, Вірджинія, Огайо, а також в окрузі Колумбія. Губернатор Вірджинії Боб Макдоннелл (Bob McDonnell) заявив, що штат вперше в історії зіткнувся з настільки масштабним відключенням електропостачання, не пов'язаним з ураганами.

Енергокомпанії поки не називають точних термінів відновлення електропостачання, заявляючи лише, що усунення наслідків шторму займе декілька днів і навіть тижнів.

У регіоні, що постраждав від шторму, температура повітря близько 40 градусів за Цельсієм, і відключення електропостачання позбавляє мешканців можливості використовувати кондиціонери.

Через відключення електрики на кілька годин була перервана робота таких популярних інтернет-сервісів як Netflix, Instagram і Pinterest. Втрати даних не відбулося, заявили представники компаній.

На кілька годин в суботу були перервані змагання на турнірі з гольфу AT&T National, що проходить в Меріленді. Ближче до вечора суботи змагання дозволили відновити, але, вперше за багаторічну історію турніру, не пустили на них глядачів.

Понад чотири соті людей у п'ятницю у вечері звернулися до керівництва притулків Американського Червоного Хреста з проханням захистити їх від бурі, а також від довгої перерви у електропостачанні. Пожежі продовжують горіти на заході. Люди у Флориді зайняті очищенням території  після повені, яку спричинив тропічний ураган Дербі.

Щоб уникнути паніки, Червоний Хрест США при допомозі місцевих і національних засобів масової інформації повідомляє населення про те, як себе слід поводити у цій ситуації, скільки годин холодильник може тримати холод без електроенергії, як турбуватися про людей і худобу під час сильного вітру і підвищеної температури повітря.

Шторм, що пройшов в ніч на суботу над східним узбережжям США, носить назву "Derecho" (від ісп. "прямий"). Відмінною особливістю таких штормів є сильний вітер постійного напряму. На цей раз його швидкість становила 90 миль на годину. "Derecho" на великій швидкості проходить значні відстані, викликаючи руйнацію, яку можна порівняти з наслідками торнадо.

Негода, за свідченням синоптиків, буде триматися над враженими стихією регіонами США, ще впродовж тижня.

До цього додамо: у силу випадку у районі стихійного лиха перебуває зараз у літній відпустці наш голова віртуального філателістичного клубу «Милосердя» , Заслужений зв»язківець України Петро Гарматій. Як буде можливість зв»язатися з ним, повідомимо подробиці про боротьбу із стихійним лихом,  більш детально.

На знімку: Хізер Барнетт з сім»єю впродовж трьох днів перебуває у притулку Червоного Хреста, створеному у школі Cheyenne Mountain High у м. Колорадо-Спрінгс, штату Колорадо.

Фото – із сайту Червоного Хреста США, автор - Сесар Родрігес

За  матеріалами  інтернет - джерел:

http://www.expres.ua/world/2012/07/01/69125;

http://www.redcross.org/portal/site/en/menuitem.1a019a978f421296e81ec89e43181aa0/?vgnextoid=29793e1f2bd38310VgnVCM10000089f0870aRCRD

Переглядів: 1149 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024