Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 7 » Новини законодавства: 5 липня Верховна Рада України прийняла Закон «Про благодійництво та благодійні організації»
12:20
Новини законодавства: 5 липня Верховна Рада України прийняла Закон «Про благодійництво та благодійні організації»

СІМ  РАЗІВ  ВІДМІРЯЙ…



 За день до завершення літньої сесії, Верховна Рада України 5 липня  у другому

 читанні та в цілому ухвалила Закон «Про благодійництво та благодійні 

 організації». За відповідний законопроект №6343 проголосували 238 народних

 депутатів.




Закон запроваджує кращі європейські практики регулювання благодійної діяльності та спрощує процедури створення й діяльності благодійних організацій. Покращення законодавчого середовища у сфері благодійної діяльності має сприяти збільшенню кількості громадян і бізнес-кампаній, що здійснюють благодійні проекти для вирішення суспільно важливих проблем.

Над Законом працювала ціла команда експертів від громадянського суспільства, благодійників, Адміністрації Президента, Уряду та міжнародні експерти. Проект підтриманий одинадцятьма найбільшими благодійними фондами України.

Сьогодні ми отримали електронною поштою звернення Українського форуму благодійників з проханням підтримати цей Закон, тому що йому загрожує, мовляв, ветування Президента. Чому саме, у зверненні не вказується. Тому прийняти якесь рішенні – дуже складно. Щоб зробити якийсь виважений крок, питання треба спочатку вивчити. Щоб не робити це «підкилимо», виносимо на суд читачів текст щойно прийнятого Закону. Виходячи з відгуків, які надійдуть до нас, ми зможемо сформулювати і свою позицію: підтримувати його, чи ні. Так як справа термінова, то просимо всіх зацікавлених не зважати на літню пору відпусків, а включитися в обговорення і вивченя цього Закону.

  Пізніше на сайті Українського форуму благодійників ці побоювання конкретизувалися у припущення, що Міністерство юстиції проситиме Президента заветувати цей закон, бо воно більше не буде причетне до реєстрації благодійних організацій,і пропонує писати листи у Адміністрацю Президента на захист нового документу. Це все викладено на їх сторінці - http://www.ufb.org.ua/aboutus/novini-forumu.htm?id=1866 .

  Знаючи вдачу Лавриновича і стиль його роботи, ми можемо стверджувати: ці побоювання даремні. Крім того, літо, спека, сонна змора...Бажання чим швидше піти у відпустку...Все це стримуючі фактори. Але підтримати Закон варто: він нам також сподобався, тому що переводить багато норм і положень в царині благодійності на європейський лад. 

  Текст прийнятого парламентом Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації" -http://civil-rada.in.ua/?p=883

  Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова



.






Переглядів: 1091 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024