Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 17 » Примхи погоди: «Україну все частіше атакуватимуть стихійні лиха,» - твердять метеорологи
17:33
Примхи погоди: «Україну все частіше атакуватимуть стихійні лиха,» - твердять метеорологи

НЕ  ХОЧЕШ, А ЗВИКАТИ  ПРИЙДЕТЬСЯ



Останнім часом погода все більше лякає українців небаченим досі розгулом стихій. Якщо десь йде злива, то тропічна, якщо вітер - то ураганний, а якщо град - то розміром з яйце. У ніч на понеділок справжній жах пережили жителі Київської та Черкаської областей, де пронісся сильний ураган, а сусідня Польща зіткнулася з руйнівним торнадо.

І українські, і польські метеорологи чекають нових вихорів і ураганів. «Сьогодні умови для формування вихорів дуже сприятливі, і вони будуть все сильнішими», - кажуть польські метеорологи. Вони прогнозують бурю на півдні своєї країни, а також в Угорщині, Румунії та Україні: «У всіх трьох країнах ураган буде дуже сильним». Судячи за прогнозами наших синоптиків, в Україні дійсно буде неспокійно - на найближчі дні Укргідрометцентр по всій країні, крім півночі, обіцяє дощі, шквали, град, пише Сегодня.

Метеорологи як і раніше вважають: екстремальні стихійні явища - один із проявів зміни клімату, викликаного глобальним потеплінням. Як розповів фахівець з питань зміни клімату Андрій Мартинюк: «В Україні і в цілому в Європі це проявляється не тільки у вигляді частих торнадо, ураганів, смерчів і сильних злив, а й посиленні спеки, яке ми спостерігаємо цього і, наприклад, позаминулого літа». За прогнозами експерта, така тенденція збережеться на найближчі десятиліття: «Причина - люди в останні кілька десятків років стали викидати більше парникових газів - в основному це вуглекислий газ і метан. Парниковий ефект існував завжди, але тепер він пропорційно виріс, і ця енергія знаходить свій вихід у стихійних лихах, які стають все сильнішими і руйнівними».

У Польщі стихія зачепила два воєводства: Куявсько-Поморське і Великопольське. Є жертви і постраждалі. За словами очевидців, торнадо з будинків зривало дахи та виривало з корінням дерева. Втім, міста постраждали не так сильно, а от у селах зруйновано близько ста будинків, 550 гектарів лісу, поранено 10 людей, один загинув. Найбільші руйнування відбулися біля міста Пила.

До нашої країни торнадо не добрався, але наслідки урагану, який пройшов минулої ночі на Київщині та Черкащині, не менш плачевні.

Фото: Негода у Луцьку; Джерело: westua.net

Джерело - http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?ukrayinu_vse_chastishe_atakuvatimut_stihiyni_liha__meteorolog&objectId=1260175

Переглядів: 1400 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024