Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 17 » Офіційні повідомлення: засідання Президії Правління Львівської ОО ТЧХ України – закінчення
19:56
Офіційні повідомлення: засідання Президії Правління Львівської ОО ТЧХ України – закінчення

ПІДСУМКИ   ПЕРШОГО  ПІВРІЧЧЯ


 Частина ІІ. Патронажна служба милосердя


 Сьогодні, 17 липня, відбулося засідання Президії 

  Правління  Львівської ОО ТЧХ України , на якому були

  розглянуті підсумки роботи організації  у першому

  півріччі поточного року. Вступне слово і доповідь зробив

  голова Львівської ОО ТЧХ  Мойсеєнко В.А. 

  Нижче подаємо  її фрагменти (закінчення):

 


   У першому півріччі збільшилась кількість обслужених патронажними медичними сестрами, зросло їх середнє навантаження. Збільшилась кількість обслужених молодшими сестрами та середнє навантаження. Щоквартально. а при потребі - частіше, проводяться засідання сестринської Ради, спільно з громадською комісією з питань медико-соціальної допомоги.

    В штаті патронажної служби 104.0 посади. Кількість посад збільшилась на 2.0 посади медичних сестер, в результаті перерахунку посад ПСМ НК ТЧХ України.

    У І півріччі 2012 року слухались питання: контролю роботи, розподілу посад, проведення Місячника Червоного Хреста, підвищення кваліфікації, збір коштів та ін. Розроблялись пропозиції до методичних рекомендацій з ведення документації, звітності, заходи щодо покрашення роботи. Заслуховувалось питання про роботу окремих працівників, недоліки, результати перевірок проведення хронометражу робочого дня.

    В І півріччі 2012 р. проведені перевірки роботи в 12 МО/РО ТЧХ. Проведені хронометражі робочого дня всіх медичних і молодших сестер. Проведена перевірка роботи ПСМ комісією НК ТЧХ України. Проведено три семінари з головами РО/МО ТЧХ та патронажними сестрами.

   Питання про роботу патронажної служби заслуховувалось на засіданні Президії Правління в лютому 2012 р. Кращі патронажні медичні сестри протягом І півріччя 2012 року до святкових дат, ювілеїв та за сумлінну працю були нагороджені подарунками, преміями, 2 медичних сестри нагороджені " Грамотою ТЧХ України".

   В 1 півріччі 2012 року було виділено 8 путівок на курси удосконалення в медичний коледж післядипломної освіти. Атестовано одну медсестру, переатестовано на вищу та першу кваліфікаційні категорії та підтверджено вишу кваліфікаційну категорію 9 медсестер.

   Патронажні медичні сестри постійно беруть участь в сестринських конференціях при поліклініках, на яких виступають з тематикою про історію та діяльність Червоного Хреста.

    Працівники патронажної служби активно працювали для збору коштів на діяльність Товариства, проводили роботу в п/о Товариства для залучення нових членів  та розповсюдження марки Червоного Хреста, в закріплених первинних організаціях.

     Медсестринські пости чергували в людних місцях міста, на виставках, концертах, забезпечуючи контроль А/Т в населення, поширюючи літературу з профілактики туберкульозу, СНІДу, діяльності Червоного Хреста, збираючи благодійні пожертви. Сума зібраних коштів під час чергування медичних сестринських постів - 6 000 грн.

В області функціонували два МСЦ і шість МСК.

Приміщення МСЦ у м. Львова і у м. Новояворівську - площею 80 кв.м і 82.5 кв. м є власністю Товариства Червоного Хреста.

МСК Бродівської РО ТЧХУ працює в приміщенні територіального центру соціального обслуговування.

Приміщення для МСК Миколаївської, Сокальської, Яворівської РО ТЧХ, Червоноградської. Дрогобицької МО ТЧХУ надаються в оренду міськими та районними радами.

В МСК Миколаївської РО ТЧХ діє стоматологічний кабінет, де безкоштовно обслуговуються підопічні ТЧХ.

 В МСЦ та МСК діють аптечні пункти, фітокутки, надаються послуги масажистів, перукарів. В усіх МСЦ та МСК діють прокатні пункти інвалідних засобів і засобів догляду, кутки/банки одягу, проводяться консультації лікарів, соціологів, юристів. Тут вони читають  лекції, проводять з підопічними індивідуальні бесіди.

В МСЦ м. Львова та м. Новояворівська, а також у МСК Сокальської і Миколаївської РО/МО ТЧХ проводяться навчання на курсах масажу і домашньої медсестри. В МСЦ м. Львова діють бібліотека, шахматний міні-клуб, група "Активність у віці", хорова група, проводяться екскурсії, культпоходи, святкові вогники, зустрічі одиноких пенсіонерів, ветеранів, молодіжних волонтерів, комбатантів з участю представників Польського консульства. В МСЦ м. Львова діє учбовий клас навчання наданню першої домедичної допомоги,

       Кількість послуг і навантаження МСЦ збільшилась, порівняно з 2011 роком. Хоч палати ЧХ по лікарнях ще не відкриті, але медичні стаціонари Львівської області отримували з гуманітарних вантажів постіль, функціональні ліжка, туалетні крісла тощо.

 В 15 РО/МО ТЧХ функціонують банки речей. В 7 РО ТЧХ - відведено місце для кутків одягу. В банках речей видаються речі з гуманітарних вантажів. Збирається вживаний одяг  від населення.

 Роботу в банках речей організовують та виконують патронажні медичні, молодші сестри та волонтери  за графіком. Банки речей знаходяться, в основному, в приміщеннях МО/РО ТЧХУ, які орендуються в місцевих радах. Один банк речей знаходиться у власному приміщенні Товариства при МСЦ м. Новояворівська. Банк речей Франківської РО ТЧХ  який обслуговує населення не тільки району . а і всього міста, часом і області, знаходиться в приміщенні, яке надає в оренду ЛМР. Проблеми з продовженням оренди виникають щороку. Пункти прокату працюють при МСЦ/МСК в 9 МРО ТЧХУ при МСЦ/МСК: видаються   засоби пересування, догляду за хворими. Робота пунктів прокату базується на отриманих засобах з гуманітарних вантажів. Порівняно з 2011 роком, допомога зросла.

Робота патронажної служби організовується у постійній взаємодії з управліннями та установами охорони здоров'я, соціального захисту, обласною та районними/ міськими держадміністраціями. Укладені угоди про співпрацю.

     Видано розпорядження голови ЛОДА про сприяння діяльності ЛОО ТЧХУ.

  МО'РО ТЧХ, з метою залучення додаткових посад для медико-соціального і побутового обслуговування, уклали угоди з районними центрами зайнятості населення. В І півріччі 2012 р. було направлено 18 осіб на громадські роботи з числа непрацюючого населення для догляду за хворими.

  На базі медичних училищ, медичних університетів, коледжів, гімназій, технічних ліцеїв, ветеринарної  академії створені "Загони милосердя", члени яких беруть участь в роботі РО/МО ТЧХ, в проведенні благодійних заходів. Силами "Загонів милосердя" організовані благодійні акції в рамках місячника Червоного Хреста України. Члени "Загонів милосердя" надають соціально-побутову допомогу одиноким хворим та інвалідам. Особливо активно ведеться робота з волонтерського молодіжного руху в Яворівській РО ТЧХ, де створено і задіяно в роботі   30 загонів «Милосердя».

    Обласна та РО/МО ТЧХ тісно співпрацюють з Радами  ветеранів у виявленні та наданні допомоги самотнім хворим людям. Голова ОО ТЧХ є членом Президії обласної асоціації інвалідів. Патронажні медсестри беруть участь в спортивних змаганнях дітей-інвалідів. Медсестринські пости чергують під час проведення пленумів Ради ветеранів.

    Працівники патронажної служби беруть участь в організації  і проведенні благодійних заходів обласного і районного рівнів, в проведенні Місячника Червоного Хреста, в реалізації гуманітарних програм.

    В області діє спільна програма «Ветеран - медик», учасники якої є - Головне управління 03, Львівська ОО ТЧХ, обласна профспілка медпрацівників, обласна асоціація медсестер. Програма направлена на покращення медико-соціального обслуговування одиноких людей похилого віку з числа працівників охорони здоров'я та служб ТЧХ.

   Працівники патронажної служби активно працювали під час проведення Місячника Червоного Хреста: збір коштів, ліків, продуктів, речей. Проведено благодійні акції до Нового року та Різдва, спільно з громадською організацією «Коло друзів» за спонсоруванням громадянки Німеччини Марії  Штайне : 69 осіб, яких обслуговує ПСМ. отримали продуктові набори на суму 3000 гри.

    Працівники ПСМ, голови МО/РО ТЧХУ, активісти Товариства беруть участь в програмі «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування ТБК» - доставляють хворим ліки, продуктові набори, забезпечують консультації, регулярні обстеження.

    Працівники ПСМ брали активну участь в акції «Контроль тиску крові у населення області» : у всіх містах області чергували медсестринські пости.

    Найкраще організована робота патронажної служби з медико-соціального обслуговування в Новояворівській та Червоноградській МО ТЧХУ, Франківській, Шевченківській, Залізничній РО ТЧХУ м. Львова, МСЦ м. Львова.

    Слід покращити якість медико-соціальної допомоги у Городоцькій, Радехівській, Турківській РО ТЧХ, а також у Стрийській МО ТЧХ України.

 Фото - Ірини Апостолюк

Прес – служба Львівської ОО ТЧХ України

Переглядів: 1266 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024