Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 18 » У Тернополі відбулося розширене засідання колегії МОЗ України та Тернопільської облдержадміністрації
00:12
У Тернополі відбулося розширене засідання колегії МОЗ України та Тернопільської облдержадміністрації

СТРАТЕГІЧНА ЛІНІЯ


Ключовим питанням серед тих, що обговорювалися на розширеному засіданні 17 липня, стало питання щодо Загальнодержавної програми «Здоров’я 2020: український вимір» як елементу соціальної складової впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», запропонованої  суспільству  Президентом України Віктором Януковичем.




З основною доповіддю «Загальнодержавна програма «Здоров’я 2020: український вимір» як основний стратегічний механізм покращення здоров’я населення» виступила Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Раїса Моісеєнко.

В рамках обговорення питання відбулися виступи на різні теми. На колегії розглядалося також питання про розвиток фармацевтичної галузі та функціонування системи фармакологічного нагляду в Україні. Учасники засідання заслухали доповідь заступника Міністра охорони здоров’я України – керівника апарату Романа Богачева «Про основні напрямки розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров'я» та обговорили стан і перспективи розвитку системи контролю якості лікарських засобів в Україні, а також шляхи його вдосконалення.

Була заслухана інформація про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

З доповіддю «Діяльність МОЗ України у сфері управління якістю медичної допомоги» виступила начальник Управління контролю якості медичних послуг МОЗ України Тетяна Донченко.

За результатами засідання будо прийнято рішення схвалити проект Загальнодержавної програми «Здоров’я 2020: український вимір», який протягом 2011-2012 років було підготовлено робочою групою МОЗ, та доручити координаційній раді та робочій групі МОЗ України  до 15 серпня 2012 року доопрацювати проект Програми та проект Закону України, про її затвердження з урахуванням висловлених пропозицій та зауважень.

Згідно з рішенням колегії, передбачено, що проект Програми буде опрацьовано з фінансово-економічним обґрунтуванням у відповідності до Закону України «Про державні цільові програми» та інших нормативних актів. Після погодження проекту Програми у заінтересованих міністерствах та відомствах до 1 жовтня до Кабінету міністрів України буде подано проект Закону України «Про затвердження Загальнодержавної програми «Здоров’я-2020: український вимір».

Колегією було доручено розглянути у стислі терміни питання щодо продовження співпраці та надання підтримки вітчизняним виробникам лікарських засобів.

Джерело – Прес - служба МОЗ України

Переглядів: 855 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 23:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024