Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 21 » Медики і громадськість Львова - у боротьбі з туберкульозом
11:35
Медики і громадськість Львова - у боротьбі з туберкульозом

ДОКИ  НЕ  ЗГАСЛА СВІЧКА…


Поліпшити виявлення, діагностування та лікування хворих на туберкульоз можна лише завдяки спільній роботі державних, громадських, благодійних організацій і при безпосередній участі керівних адміністративних структур.

Про це йшлося під час робочої зустрічі партнерських організацій, які працюють на засадах міжсекторальної співпраці над питаннями протидії поширенню туберкульозу у Львівській області.У ній брали участь лікарі Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру, обласних медичних закладів: центру з профілактики та боротьби зі СНІДом і Центру здоров’я, Стрийського міжрайонного протитуберкульозного диспансеру, провідні спеціалісти обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, пенітенціарної системи, благодійних фондів і громадських організацій.

Головною метою цих заходів було виявлення обізнаності місцевих профільних чиновників з існуючою проблемою, їх вплив на ситуацію, можливість покращити стан справ у районах області. З’ясувалося, що існують чотири групи питань, які для свого вирішення потребують міжсекторального підходу: матеріальні та людські ресурси, їх системне використання, недостатня обізнаність населення та неналежна організація обстеження і виявлення туберкульозу. Зокрема, типовими недоліками є несвоєчасне забезпечення туберкуліном та відмови батьків робити дітям проби Манту, недообстеження соціальнодезадаптованих осіб, а також відсутність у людей розуміння важливості діагностики та необхідності належного лікування туберкульозу.

Головний лікар Львівського обласного центру здоров’я, регіональний координатор програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» Юрій Островерха розповів про суть та завдання обласної стратегії адвокаційного, комунікаційного та соціально-мобілізаційного супроводу протидії захворюванню на туберкульоз у Львівській області на 2012-2016 роки.

Завідувач поліклінікою Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру Галина Шершун зупинилась на сучасних особливостях процесів діагностування та лікування хворих на туберкульоз, а також на існуючих проблемах у діяльності фтизіатричної служби Львівщини.

Зустрічі, аналогічні цій, проводитимуться у Центрі здоров’я – регулярно.

Фото - прес-служби ЛОДА

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/07/20/359861

Переглядів: 870 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024