Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 26 » Львів’яни безкоштовно отримають з 30 липня по 1 серпня медико-правову консультацію
09:14
Львів’яни безкоштовно отримають з 30 липня по 1 серпня медико-правову консультацію

ВАЖЛИВА  АКЦІЯ


 

Починаючи з 30 липня до 1 серпня у Міському центрі здоров’я та медичної інформації (вул. Руська, 20) з 11:00 до 15:00 год. функціонуватиме медико-правовий пункт, де кожен зможе безкоштовно отримати кваліфіковану медичну і юридичну консультації.

Консультуватимуть у рамках акції «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини», спрямованої на протидію гепатиту в Україні. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Цей проект триває по всій Україні. Він покликаний попередити поширення захворювання, заохотити людей подбати про своє здоров’я, пройти тестування. Акція є соціальною. Важливим її аспектом є надання правової допомоги. Люди зможуть зорієнтуватися у сфері охорони здоров’я з приводу їхніх питань, дізнаються про свої права. В межах проекту з нами співпрацює мережа медичних лабораторій «Synevo». Хворим надаватимуть 50% знижку на подальшу діагностику, а також 30% знижку на загальні аналізи», – розповідає президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» Ірина Сенюта.

Серед мешканців і гостей Львова проведуть широку інформаційно-просвітницьку кампанію з використанням тематичних брошур, листівок, постерів та білбордів.

«Наша мета – привернути увагу мешканців до свого здоров’я, інформувати населення про загрози захворювання. Хворобу, легше профілактувати, ніж лікувати! Тому ми закликаємо львів’ян пройти діагностику, щоб попередити захворювання і за потреби вчасно почати лікування», – зазначає Володимир Зуб.

У межах акції  для медичних працівників Львівської міської косметологічної лікарні провели лекцію про клінічні та нормативні аспекти, шляхи передачі та способи запобігання поширенню хвороби, оскільки у своїй практичній діяльності вони стикаються з ризиком інфікування гепатитом С. Відповідна лекція для лікарів-стоматологів стоматологічних поліклінік м. Львова запланована на 30 липня.

«Ми проводимо широку навчально-просвітницьку роботу серед лікарів, щоб у їхній практиці змінімізувати ризик інфікування. Це особливо стосується стоматологічного лікування та переливання крові», – говорить головний позаштатний спеціаліст з інфекційних хвороб, профілактики ВІЛ/СНІДу управління охорони здоров’я ЛМР Леся Королюк.

«Усі медичні заклади міського підпорядкування будуть залучені до просвітницької, інформативної та профілактичної роботи», - додає Володимир Зуб.

Організаторами заходу є управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з БФ «САЛЮС» за підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» і МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні». Захід буде проведено в межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

Довідка.

За статистикою ВООЗ, у світі понад 140 мільйонів людей, інфікованих вірусом гепатиту С.

Сьогодні вчені констатують пандемію гепатиту С, яка за своїми масштабами в 5 разів перевищує розповсюдження ВІЛ-інфекції. Близько 350 млн. людей – хронічні носії вірусу гепатиту В, близько 200 млн. інфіковані гепатитом С. Кожний 12-й мешканець планети є інфікованим.

Вартість лікування гепатиту С становить від 60 до 120 тисяч гривень на одного пацієнта на рік.

У 80% пацієнтів гострий період захворювання минає без симптомів, переходячи з часом у хронічне захворювання за умови відсутності лікування. Пірсінг, татуаж, манікюр, педикюр, стоматологічні послуги, інші медичні втручання, пов’язані з ін’єкціями, переливанням крові, ін’єкційне споживання наркотиків тощо – це перелік можливих шляхів інфікування. Віруси гепатитів В і С у 57% випадків зумовлюють цироз печінки, у 78% – первинний рак печінки.

Україна належить до держав із середнім рівнем поширення вірусного гепатиту С (інфіковано близько 3% громадян, що становить приблизно 1170000 осіб). Однак, за результатами вибіркового моніторингу груп ризику, показник інфікування вірусом гепатиту С серед деяких з них (медичні працівники, хворі на онкологічні та нефрологічні захворювання, що потребують гемодіалізу, ВІЛ-інфіковані) досягає 40-60 %, що значно перевищує середні показники у світі. В Україні офіційна реєстрація хронічних форм вірусних гепатитів В і С проводиться з червня 2009 р. і не охоплює все населення, у зв’язку з чим є невідповідність між офіційними українськими та міжнародними статистичними даними.

Фото -  zoda.gov.ua

Джерело - http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?lvivyani_bezkoshtovno_otrimayut_medikopravovu_konsultatsiyu&objectId=1260879

 

 

Переглядів: 865 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024