Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 29 » Червоний Хрест і світ: екзамен солідарності і милосердя в екстремальній ситуації у Краснодарському краї
20:08
Червоний Хрест і світ: екзамен солідарності і милосердя в екстремальній ситуації у Краснодарському краї

МІЖНАРОДНА  СОЛІДАРНІСТЬ – ВЕЛИКА  СИЛА


У ніч на 7 липня 2012 року у Краснодарському краю відбулася повінь. Постраждали декілька населених пунктів, а найсильніше - місто Кримськ. За даними МНС Росії, в результаті трагедії загинула 171 людина, близько 7 200 житлових будинків було затоплено. Тисячі людей потребують допомоги. Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) на прохання Міжнародної Федерації Товарств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Російського Червоного Хреста (РЧХ) відгукнувся на заклик допомогти потерпілим від паводку.

Як розповіла Ірина Савченко, котра займається питаннями співпраці з Російським Червоним Хрестом в офісі МКЧХ у Нальчику (Кабардино-Балкарія), "наступного дня після трагедії до нас звернулися з Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також з Російського Червоного Хреста з проханням подати підтримку".

Завдяки тому, що на Північному Кавказі, у МКЧХ є декілька представництв і склади із запасом предметів першої необхідності на випадок нещастя, організація змогла достатньо швидко організувати відправку в постраждалий район гуманітарну допомогу. Перша вантажівка доставила її в Кримськ 10 липня.

Ірина, що супроводжувала вантаж, згадує: "Ми проїхали по декількох вулицях, де саманові будинки були повністю зруйновані, всюди валялися дерева, що вода повалила, мешканці, одягнені хто в що і забруднені з ніг до голови, витягували з розвалин свої речі, що прийшли в повну непридатність. Вразив вигляд, покритого метровим шаром мулу, футбольного поля, посеред якого стирчали "Жигулі".



МКЧХ привіз предмети першої необхідності з розрахунком на те, щоб забезпечити ними приблизно 600 сімей, тобто в середньому  3 000 чоловік. "Ми роздавали по одному кухонному набору, одному брезентовому тенту і одній каністрі для води і 10 свічок на кожну сім'ю, а також по одній ковдрі на кожного члена сім'ї, - розповіла Ірина. - Наступну вантажівку ми орендували, тому що наш автомобіль ще знаходився в дорозі. Він пішов точно з таким же вантажем, як і перший, і цю допомогу на прохання місцевих властей ми роздали  11 липня в селищі Дівноморськоє".

Вантаж складався з таких же предметів з розрахунку на 600 сімей. Третій вантажний автомобіль прибув в постраждалий район 14 липня. Таким чином,  допомогу отримали в цілому близько 9 000 чоловік.

У всьому світі МКЧХ працює в співпраці з іншими членами Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, тобто з національними Товариствами і Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, причому у разі стихійних лих операцію по наданню допомоги координує Міжнародна Федерація. Вона спирається, насамперед, на Російський Червоний Хрест і вже  виділила Краснодарському відділенню РЧХ більше 10 млн рублів.

Краснодарське відділення Російського Червоного Хреста, його голова разом з добровольцями активно брали участь в процесі роздачі гуманітарній допомозі на місцях. Під час першої роздачі, в Кримську 10 липня, велику допомогу надали співробітники Міністерства з надзвичайних ситуаціях (МНС) і курсанти, одного з військових училищ Самари.

"Хлоп'ята працювали не за страх, а за совість, ворочали величезні пакунки з ковдрами, тягали коробки. Тільки завдяки загальним зусиллям, вдалося за декілька годин роздати допомогу постраждалим жителям міста, причому деколи в дуже знервованій обстановці, - продовжувала співробітник МКЧХ. - Уразила величезна солідарність людей, що живуть в Краснодарському краю. По дорозі в Кримськ ми зустрічали велику кількість приватних автомобілів, навантажених продуктами, речами. Людей їхали і везли все, що зібрали".

Відділення Російського Червоного Хреста спільно з Міжнародною Федерацією активно працюють в постраждалих районах, дуже багато що роблять державні структури. МКЧХ також готовий відгукнутися і зробити все можливе, якщо з'являться непередбачені потреби або поступлять запити від наших партнерів по Руху.

 

Оригінал статті і фото на сайті МКЧХ  - http://www.icrc.org/rus/resources/documents/feature/2012/russia-feature-2012-07-26.htm

 

Подяка за допомогу під час ліквідації наслідків повені

 6 липня 2012 року Кубанська земля піддалася небувалому по силі удару стихії, що розбушувалася. В результаті щонайпотужнішої раптової повені постраждала велика кількість сімей, зруйновані тисячі будинків, але найголовніше - ми понесли непоправні людські втрати. І в цю хвилину якнайглибшого людського горя, страждань і важких випробувань ми не залишилися одні.

Буквально в перші ж години цієї трагедії нам протягнули міцну руку допомоги колеги, друзі і брати по нашій єдиній і згуртованій червоохрестівській сім'ї. І я хочу, від імені Краснодарського краєвого відділення РЧХ, від імені всіх тих пострадавших, з якими ми вже дуже щільно, активно і цілеспрямовано працюємо, висловити слова найтеплішої і щирішої подяки керівництву Російського Червоного Хреста, і перш за все, нашому Голові - Раїсі Тимофіївні Лукутцовій, співробітникам нашого Центрального апарату, на чолі з його керівником Аллою Володимирівною Симакиною; головам всіх наших регіональних відділень, їх співробітникам і добровольцям, що відгукнулися на нашу біду; нашим колегам з Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і Міжнародного Комітету Червоного Хреста, перш за все розділам їх регіональних представництв в Москві – Даврону Мансуровічу Мухамадієву і Хуану Луісу Кодерке Гальіго за той оперативний і дієвий внесок, який всі ви внесли до справи ліквідації наслідків цього стихійного лиха. Наша сумісна ефективна відповідь на біду – яскраве свідоцтво нашій згуртованості, професіоналізму і вірності нашим Основоположним принципам та ідеалам.

 . 

   Е. Стешенко,

 Заступник Голови РЧХ по Південному федеральному округу,

 Голова Краснодарського регіонального відділення РЧХ,

 м. Краснодар

 

Оригінал Подяки, приведеної  вище,  розміщено  на  сайті Червоного Хреста РФ -  

- http://www.redcross.ru/news.php?nid=729

Переглядів: 949 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 06:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024