Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Серпень » 2 » Іноземні волонтери допомогали розбудовувати Центр для безпритульних на Дрогобиччині
10:51
Іноземні волонтери допомогали розбудовувати Центр для безпритульних на Дрогобиччині

ДОБРА  ТРАДИЦІЯ


У  липні  група іноземців розбудовувала на Дрогобиччині спільноту для безпритульних «Наша Хата», що поблизу с. Рихтичі  Дрогобицького району.

Про це повідомляє кореспондент ІА ЗІК з посиланням на місцеву газету «Каменярі».

«Вони подолали сотні кілометрів, перетнули декілька кордонів, щоб одягнули в Україні робочий одяг і не покладаючи рук – прокладати траншеї, білити та мурувати, – пише газета. – Семеро молодих волонтерів з Нідерландів, Німеччини та Бельгії викликалися допомогти членам спільноти «Наша хата», що у Рихтичах,  розбудовувати їхній центр».

Інна із Бельгії зізнається, що другий рік поспіль бере участь у таких програмах, минулого року їздила у Чехію. Каже не шкодує, бо допомагає потребуючим.

Швидкий до роботи і Кун Ейвон з Нідерландів, хлопець легко знайшов спільну мову із членами спільноти, на додачу йому не звикати до праці на будівництві, бо і сам там трудиться у себе на Батьківщині.

Додаткові руки спільноті «Наша хата» цього літа вкрай потрібні. Із маленького та тісного приміщення за два роки функціонування, центр виріс та розширився на ще один поверх. Там планують облаштувати з десяток кімнат для майбутніх мешканців «Нашої хати». Оскільки на першому поверсі є всього лише 8 кімнат. У розпалі на території спільноти і роботи над проведенням водопостачання та каналізації до «Нашої хати», опісля за планом душові кімнати, адже наразі цими благами цивілізації члени спільноти користуються у сусідів – центрі «Назарет».

Нагадаємо, що щороку до Благодійного фонду «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ приїжджають волонтери з Німеччини, Швейцарії, Голландії та Данії, щоб присвятити свій вільний літній час задля допомоги тим, хто цього потребує найбільше.

 

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/08/01/361680

Переглядів: 731 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024