Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Серпень » 3 » Мистецтво і милосердя: з 31 серпня до 8 вересня Львів запрошує на «Тиждень актуального мистецтва»
11:08
Мистецтво і милосердя: з 31 серпня до 8 вересня Львів запрошує на «Тиждень актуального мистецтва»

Ф Е С Т И В А Л Ь   К Р А С И

У Львові, починаючи з 31 серпня до 8 вересня, буде проходити знакова подія у сучасному мистецтві України – бієнале «Тиждень актуального мистецтва». Тема «Тижня» у 2012 – «НЕПЕВНІСТЬ». Про це IA ZIK повідомили організатори свята.

 

Четвертий «Тиждень Актуального Мистецтва» представить інсталяції, арт-об’єкти, відео, медіа, перформанси, виставки, лекції, дискусії та майстер-класи. Традиційно в рамках «Тижня» проходитиме фестиваль «Дні мистецтва перфоманс у Львові» та працюватиме «Школа  перфомансу», про яку повідомлятиметься пізніше.

Крім розвитку розмаїтих жанрів contemporary-art в Україні, «Тиждень» ставить собі за мету подолання агресії українського глядача до сучасного мистецтва.

Кураторами цьогорічного бієнале є Володимир Кауфман (Україна), Тамар Рабан (Ізраїль), Януш Балдиґа (Польща).

 

Щодо новинок програми, то цього року «Тиждень» починає працювати за методом резидентури. Себто, митцям пропонується приїхати з ідеєю, і втілювати її тут. Окрім полегшення бюрократичної  тяганини на митницях, це допоможе  асимілювати твори у просторі міста. Також кожен проект може стати прем’єрним.

 

На «Тижні» можна буде побачити кілька десятків авторських та кураторських проектів, в яких задіяні митці із України, Польщі, Литви, Франції, Великобританії, Ірландії, Ізраїлю, Канади та США. Також буде можливість познайомитись з творчістю «класиків сучасного мистецтва» (Кшиштоф Беднарский, Антон Соломуха, Тіберій Сільваші, Анатоль Степаненко) та поспілкуватися з ними на зустрічах, лекціях чи майстер-класах.

Авторські проекти представлять знані митці Олекса Фурдіяк, Данііл Ґалкін, Сергій Петлюк, Ярослав Першко, Яцек Яґельський, а також представники молодого покоління Богдан Шумилович, Юрій Коваль, Тарас Котляр, Олег Перковський, Денис Струк, Володимир Стецькович та ін.

 

«Дні мистецтва перфоманс у Львові» та «Школа перфомансу» триватимуть з 5 до 8 вересня.

 

«Школа перфомансу» вже учетверте пройде за курування Януша Балдиґи. Це єдина можливість у нашій країні безкоштовно вчитися мистецтва перфомансу у провідних майстрів цього жанру. Кожного року до «Школи» з’їжджається близько півсотні учнів з різних міст України та Польщі.

Цього року на «Днях мистецтва перфоманс у Львові» Україна буде представлена новою генерацією перфомерів – випускниками минулорічної «Школи»: Юрком Білєм, Павлом Ковачем (молодшим), Василем Одрехівським та Яриною Шумською.

У програмі «Днів» можна буде побачити перфоманси Василя Бажая, Мирослава Вайди, Ґая Ґутмана, Кароліни Кубік, Найджела Ралфа, Володимира Топія, Моніки Шидловскої, Мішел Шрайбер, Надін Суре та ін. Також у рамках «Тижня» будуть представлені паралельні проекти молодих авторів.

 

Локації «Тижня»: галерея «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35), Музей Ідей (вул.Валова, 18а), Порохова Вежа (вул. Підвальна, 4), Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17), галерея «IconArt» (вул. Вірменська,26), фотоклуб «5х5» (пл. Коліївщини,2), арт-простір на вул. Шевській,1, галерея «detenpyla» та інші території міста.

 

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/08/02/361914

Переглядів: 796 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024