Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Серпень » 3 » Молодіжну організацію волонтерів Личаківської РО ТЧХ м. Львова - відроджено!
12:47
Молодіжну організацію волонтерів Личаківської РО ТЧХ м. Львова - відроджено!

МОЛОДИМ  ВСЕ  ПІД  СИЛУ


На ознаменування річниці заснування нашого сайту в Інтернеті,

 яка припадає на 5 серпня, у Личаківській РО ТЧХ м. Львова 

 відроджено молодіжну організацію волонтерів Товариства. 

 Очолила її, бакалавр соціокультурної діяльності, випускниця

 Львівської національної академії мистецтв, мати трьох дітей, 

 Катерина Олійник (на знімку). На цю посаду порекомендував її 

 професор ЛНАМ, Заслужений діяч мистецтв України, член Президії

 Правління Личаківської РО ТЧХ м. Львова, відомий скульптор

 Василь  Гурмак. Він очолює у Личаківській РО ТЧХ м. Львова

 сектор роботи з молоддю, тому довірив цю справу тому, кого добре

 знає.


У планах молодіжної організації, як повідомила Катерина Олійник, багато типових і не типових для благодійних гуртів такого гатунку справ. Так, наприклад, на виконання  Молодіжної програми Товариства Червоного Хреста України  на 2012-2020 роки передбачається здійснити заходи щодо розвитку молодіжної ланки Товариства, розробити локальні методики  залучення молоді до лав Товариства і відновлення діючої мережі регіональних молодіжних лідерів у первинних осередках Личаківського району, що завершить процес інституціоналізації молодіжного волонтерського руху  Червоного Хреста в цьому регіоні міста.

Перед цим уважно вивчався досвід інших молодіжних формувань Товариства Червоного Хреста. У більшості областей України молодіжний рух розвивався і розвивається у тісній співпраці з  урядовими і неурядовими організаціями; укладені угоди про співробітництво з управліннями праці і соціального захисту населення,  освіти і науки,  у справах сім’ї та молоді облдержадміністрацій. Наприклад в Черкаській обласній організації більше 15 років проводиться щорічна акція «З радістю до школи». В цьому році 35 дітей-сиріт, які пішли  до першого класу,  були оздоровлені в санаторії «Зміна» і  повністю забезпечені всім необхідним для навчання в школі. Разом з Головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації були проведені конкурси «Краща молодіжна ініціатива» і «Волонтер Червоного Хреста – 2011»; молодіжні волонтери обласної організації разом з працівниками обласних управлінь освіти та  у справах неповнолітніх протягом минулого року відвідали міжрайонний притулок для неповнолітніх та  школи-інтернати. Під час відвідувань дітям було надано гуманітарну допомогу одягом, продуктами харчування та миючими засобами, вручені солодощі і показані концерти.

Залучення молоді до лав Товариства здійснюється шляхом їх участі у роботі з таких напрямів, як поширення знань про основоположні принципи Червоного Хреста і міжнародне гуманітарне право; підготовка до надання  допомоги під час катастроф і подолання їхніх наслідків;   участь у програмах з профілактики соціально небезпечних хвороб; пропаганда безоплатного донорства крові; соціальна підтримка вразливих верств населення.

Наприклад, у Чернівецькій обласній організації ТЧХУ молодіжні волонтери надали допомогу 61,5 тис. осіб з числа вразливих верств населення, що становить близько 40% від загальної кількості людей, яким була надана допомога по лінії червонохресної діяльності. Протягом року в рамках роботи з молоддю було проведено акцію «Пам’ятати та не забути», метою якої було  привернення уваги до проблем учасників бойових дій та солдатських вдів,  благодійний муніципальний новорічно-різдвяний бал з продажем на аукціоні картин (привернуто увагу заможних людей області до проблем соціально незахищених хворих дітей, зібрано 60 тис. грн. від продажу квитків), а також інші акції, проекти і конкурси, спрямовані  на допомогу молоддю незахищеним верствам населення.

В областях проводилася робота по створенню та діяльності молодіжних формувань медичного спрямування. На сьогодні в Україні діють 8223 загонів милосердя, близько 10000 медико-соціальних гуртків і клубів. Так, наприклад в Кіровоградській області працює 278 загонів милосердя, 156 медико-санітарних гуртків, 46 клубів «Юний медик». У першому  півріччі 2011 р. було проведено 12 обласних і 76 виїздів у райони у складі мобільних консультативних бригад центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді. Традиційним стало проведення акції обдарованих дітей-інвалідів «Сузір’я надії, Великий благодійний Міжнародний лицарський бал за сприяння лицарських орденів Європи (надано допомогу 22 дітям-сиротам на суму 12 тис. грн., передано реанімобіль для обласного діагностичного центру міської дитячої лікарні.

В обласних організаціях проводиться активна інформаційно-просвітницька робота щодо виховання серед молоді здорового способу життя, запобігання інфекційним захворюванням, алкоголізму, наркоманії, СНІДу і туберкульозу. Заходи, спрямовані  на боротьбу із соціально небезпечними  захворюваннями, проводяться  спільно із управліннями охорони здоров'я за допомогою методу «рівний-рівному» як способу найефективнішого поширення знань про ці  проблеми серед молоді. 

Для розширення діяльності молодіжного волонтерського руху, активного залучення молоді до реалізації місцевих, національних та Міжнародних Програм, посилення роботи по створенню традиційних форм роботи молодих волонтерів, розширення мережі молодіжних клубів та сприяння зміцненню їхнього потенціалу, Личаківська РО ТЧХ м. Львова розробила проект постанови Президії Правління, якою буде затверджено Молодіжну програму ТЧХУ на 2012-2016 роки.

«На відміну від типових завдань, які ставляться Червоним Хрестом перед своїми молодими помічниками, у Личаківському районі м. Львова - відродженій організації  поставлено завдання – запроектувати і втілити у життя заснування музею цієї благодійної міжнародної організації», - повідомила Катерина Олійник.

Молодь братиме участь, переконана вона, також і у подальшій розбудові й поліпшенні роботи нашого сайту. Про Катерину Олійник ми вже писали на сторінці - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-06-08-637 .

Так як мистецтво і милосердя – це посестри на ниві благодійності, вона підготувала і незабаром запропонує нашим читачам цикл  лекцій «Мистецький всеобуч». Він пройшов апробацію на факультеті ІТМ ЛНАМ, і тепер до нього підбирається відповідний ілюстративний матеріал. Адміністрація сайту ІТМ ЛНАМ, як нас запевнили у деканаті цього факультету, регулярно буде обмінюватися з нами матеріалами, щоб заснувати спільну рубрику на наших веб - сторінках "Мистецтво і милосердя".

Фото - Ірини Дзіклевич

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова  

Цифри і факти, наведені у статті, взято з офіційного сайту ТЧХ України

 

 

 

               

Переглядів: 1079 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024