Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Серпень » 16 » Підсумки Ярмарку вакансій у Львівському МЦЗ для осіб з обмеженими можливостями 15 серпня
17:56
Підсумки Ярмарку вакансій у Львівському МЦЗ для осіб з обмеженими можливостями 15 серпня

ДОБРИЙ  УЖИНОК


 В Ярмарку вакансій взяли участь представники 42 

 підприємств, установ та організацій. Вони

 запропонували 190 вільних місць праці за 52 професіями

 та спеціальностями. Відвідали його понад 200 осіб

 з обмеженими можливостями. Було проведено 

 співбесіди з кожним з 218 претендентів на заявлені 

 вакансії, 55 з яких дали згоду на працевлаштування, 17

 – погодилися стати стажерами-практикантами, 38 

 резюме працедавці взяли для вивчення, залишивши 

 заявки у МЦЗ ще на 58 вакансій.





В рамках  Ярмарку вакансій для групи людей з обмеженими можливостями була проведена презентаційна екскурсія у Львівський міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації для інвалідів.


Товариство «Зелений Хрест» провело тренінг для учасників Ярмарку вакансій. У ньому взяло участь 15 осіб. Вони обдумують свою можливу співпрацю з цим Товариством.


Великий інтерес викликав «круглий стіл» за участю представників органів влади, державних установ, громадських організацій, працедавців. Його тема – «Рівні права – рівні можливості». З доповіддю «Основні напрямки роботи міської служби зайнятості щодо вирішення питання зайнятості осіб з інвалідністю» виступив директор Львівського МЦЗ Олег Рісний. Фрагменти доповіді розміщені на сторінці - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-08-16-775. 



Проблему відповідності пропозицій на працевлаштування і запитів людей з обмеженими можливостями підняла у своєму виступі Оксана Потимко – виконавчий директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка – УСІ», кандидат історичних наук, радник голови Львівської ОДА. Вона наголосила, що потрібний інноваційний підхід  у працевлаштуванні осіб з обмеженими можливостями, так як у добу постіндустріального суспільства, комп’ютеризація робочих місць нівелює різницю між здоровими працівниками та тими, хто має якісь вади зі здоров’ям.



Вона розповіла про сайт та комп’ютери для незрячих, про звукові аудіопідручники і Абетку для незрячих дітей, про звукові переліки різних ліків в аптеках, а також про інші новації, які широко запроваджуються за кордоном і дають великий суспільний ефект.  

Любов Дмитрівна  Кукурудза , голова Львівської обласної організації Українського Товариства Сліпих, виступила із співдоповіддю «Проблеми працевлаштування осіб з вадами зору».

Заступник голови правління Львівського обласного фонду соціального захисту і реабілітації сліпих Михайло Петрів, виголосив співдоповідь «Працевлаштування  осіб з повною втратою зороуправління». Він був на стажуванні у Швеції. Там люди з обмеженими можливостями здобувають вищу освіту, освоюють широке коло професій, що дозволяє їм відчувати себе повноцінними членами суспільства. І все це, завдяки комп’ютерним технологіям. Грамота Брайля, плюс знання сучасних правил користування Інтернетом суміщені в одну програму роблять чудо: незряча людина з обмеженими можливостями може нарівні конкурувати із здоровими кандидатами на працевлаштування.


Керівник  БО «Регіональний центр соціальної адаптації» Ігор Гнат увагу присутніх заакцентував на адаптації колишніх в’язнів, що відбули покарання, до умов життя на волі. Він заснував і пустив у дію у Бродах завод з виготовлення паливних брикетів. У Львівському МЦЗ бере щомісяця на громадські роботи близько 10 безробітних. Але через труднощі у оформленні і видачі нових паспортів та інших документів, на заводі велика плинність кадрів. Безробітні довго не затримуються у цехах і це велика проблема.



У «круглому столі» взяли участь і виступили: Галина Семків – заступник начальника відділу пільг, соціальної допомоги  та  компенсаційних виплат Управління соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, Рената Івать – заступник директора Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Володимир Решота – головний лікар Львівського обласного центру медико – соціальної експертизи, Мирон Іваськевич – завідувач відділенням трудової реабілітації інвалідів Міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів, Михайло Прокурат – директор підприємства «Спецбуд-УТОГ», Ірина Апостолюк – голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова.


Під час проведення «круглого столу» були обговорені важливі аспекти працевлаштування та соціального захисту осіб з обмеженими можливостями в установах та організаціях м. Львова, в т.ч. і тих, що здійснюють діяльність у сфері опіки над особами з інвалідністю.

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

Переглядів: 995 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024