Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Серпень » 16 » У наших сусідів: на фестиваль "Солом'яна птаха" у Луцьку вперше запрошено і Червоний Хрест
19:30
У наших сусідів: на фестиваль "Солом'яна птаха" у Луцьку вперше запрошено і Червоний Хрест

ФЕСТИВАЛЬ  СКЛИКАЄ  УЧАСНИКІВ


У стінах Луцького замку вже вп'яте відбудеться фестиваль ковальського мистецтва та флористики "Солом'яна птаха". Цього року він перетвориться на справжнє сімейне свято творчості. На відміну від попередніх свят, на цей раз організатори відправили запрошення і голові Волинської ОО ТЧХ України Валентині Пришко. На свєму стенді, чи у наметі Червоний Хрест  матиме змогу розповісти про правила техніки безпеки під час ковальських робіт, а також зібрати пожертви у скриньки для добродійства.



"Солом'яна  птаха" - це фестиваль справжнього сімейного дозвілля, що вже вп'яте відбувається  у Луцькому замку. Глави сімейств матимуть змогу разом з професійними ковалями викувати собі підкову на щастя, а жінки та діти - взяти участь у майстер-класах "Скульптура з сіна", де навчаться створювати птаха, що є оберегом сім'ї. Традиційно гостей частуватимуть кулішем, приготованим на живому вогні. На фестивалі пануватиме захоплююча творча атмосфера.



На п'ятому ювілейному фестивалі буде створена спільна робота - лого фестивалю "Оберіг Мистецтва". Це скульптурна композиція заввишки 2 метри, побудована завдяки поєднанню трьох основних матеріалів - металу, дерева та сіна. Вже впродовж кількох років символом фестивалю стало стилізоване зображення птаха, що сидить на копиці сіна. Ковану основу скульптури виготовлять луцькі майстри.


Гості фестивалю займуться творчим оформленням величезного логотипу: ковалі виготовлять невеличкі обереги, а флористи прикрасять металеву основу квітами та виробами із сіна. Спільна робота майстрів буде демонструватись на наступних фестивалях.

До нашої творчої родини приєднуються ковалі зі Львова, Рівного, Тернополя, Червонограда, Житомира, Чернівців, Івано-Франківська та інших міст.

Родзинкою фестивалю "Солом'яна птаха" стане "Боді-арт для майбутніх матусь". Вагітні жінки з розмальованими животиками матимуть нагоду взяти участь у професійній фотофесії.  Ці фото згодом будеть презентуватись на фотовиставці.

На фестивалі відбуватиметься ярмарок творчих робіт учасників фестивалю. Найактивніші митці та глядачі отримають подарунки від його організаторів.

Попередні фести залишили по собі ковані роботи, які експонуються в Луцькому замку – це ковані свічники на декоративній решітці "корони Вітовта", яку щорічно запалюють живим вогнем на дійстві "Ніч у Луцькому замку".

Організатори: ВОГО Асоціація "Оберіг Мистецтва", мистецька студія  "Оле-арт" (засновники Олег та Ольга Грицюки), управління культури Луцької міської ради.

Ознайомтесь із положенням про фестиваль та порядком подачі заявок.

"Солом'яна птаха" вже вп'яте запрошує на фестиваль справжнього родинного дозвілля та творчості! Ковалі, флористи, митці та усі, хто хоче у них повчитись - фестиваль ковальства та флористики "Солом'яна птаха" на вас чекає! - дізнайтесь більше на сайті VisitLutsk.com, який є офіційним інформаційним партнером фестивалю.

Дата і місце проведення: 25 серпня, Луцький замок (вул. Кафедральна, 1)
Пошта:
 ole_art@ukr.net
Телефон для довідок:
  +38 (050) 135-45-36 begin_of_the_skype_highlighting  FREE +38 (050) 135-45-36 

 

Фото – Ольги Грицюк, з якою встановлено  днями  дружні  контакти у Facebook  end_of_the_skype_highlighting 

Прес – служба  мистецької  студії «Оле-арт»

 

Переглядів: 1149 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024