Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Серпень » 17 » У Львові відбулися проводи атлетів на Паралімпійські ігри у Лондоні
11:23
У Львові відбулися проводи атлетів на Паралімпійські ігри у Лондоні

СИЛЬНІ  ДУХОМ

 

У Білій залі Львівської міської ради відбулися урочисті 

 проводи наших спортсменів з особливими потребами на

 Паралімпійські ігри. З 29 серпня по 9 вересня у столиці 

 Великої Британії, батьківщині паралімпійського руху, 

 близько 4200 атлетів зі 165 країн світу розіграють 503

 комплекти нагород у 20-ти видах спорту.





Ще 64 роки тому у невеличкому англійському селищі Сток-Мандевілі у стрільбі з лука змагалися 16 ветеранів війни, які не бажали миритися з втратою кінцівок і пожиттєвою неповносправністю. Тепер же Лондон стане ареною наймасовіших змагань атлетів з особливими потребами. Україну в Олімпійському парку презентуватимуть 155 спортсменів, серед них будуть і львів’яни, інформує «Високий Замок».

До численних побажань успіху міська влада додала нашим сильним духом атлетам конверти з одноразовою грошовою премією (5000 грн.). А спортивне керівництво львівської паралімпійської дружини наказало побити медальний здобуток Пекіна – дві золоті, одну срібну і одну бронзову нагороди.

Атлети доволі стримано сприйняли це побажання. «Ми живі люди, а не роботи, щоб «клепати» медалі, – з посмішкою відреагувала на моє побажання приїхати додому з хорошим настроєм і в доброму здоров’ї чемпіонка Європи-2011 у стрільбі з лука Роксолана Дзьоба-Балян. – Та настрій у мене оптимістичний. У самому Лондоні ще не була, однак один з турнірів у нас проходив неподалік британської столиці. Сонячною погодою Англія похвалитися не може. Та й у дощ люди стріляють і перемагають! Якщо ти до кінця відпрацював, то дощ і вітер не стануть на заваді. Поразка – це не найстрашніше, що може бути в житті. На поразках людина вчиться, стає сильнішою. Вдома у мене – міцний тил і надійна підтримка: чоловік налаштовує лише на позитив. Дев’ятирічна Еліна легко відпускає мене на змагання – вона вже звикла до моїх переїздів, а коли я перемагаю, розповідає про це усім у школі. А молодша Мілана, якій виповнився рік, ще не усвідомлює всієї важливості події. Однак понад усе полюбляє гратися моїми медалями. Гадаю, ще одну – з Паралімпійських ігор – не відмовиться долучити до решти. Особливих подарунків доньки не замовляли. «Мамо, ти ж знаєш, що ми любимо», – їм подобається мій вибір».

 Разом з Роксоланою на олімпійському лукодромі Лондона змагатимуться Юрій Копій, Павло Назар, Тарас Чопик та Роман Чайка.


«Цього сезону у нас було дуже мало досвіду міжнародних змагань. Наші спортсмени змагалися за кордоном лише двічі – на турнірі в Чехії та на передолімпійському тижні у Великій Британії, – зітхає старший тренер паралімпійської збірної України зі стрільби з лука Олег Ільяшенко. – Технічно наші спортсмени добре готові. Але ось цей брак досвіду… Тому мені на душі так тривожно. Адже наші конкуренти – корейці, американці, росіяни, китайці – можуть похвалитися 10-12 стартами у передолімпійському сезоні. Так, у Росії паралімпійським спортом став опікуватися сам президент: в останні роки тренерам, які працюють зі спортсменами з особливими потребами, різко підвищили зарплати. І в паралімпійський спорт відразу прийшли знані фахівці. Тепер росіяни будь-кого можуть потіснити з п’єдесталу пошани.

Ми не можемо нарікати, що у нас погані луки чи бракує стріл – Національний комітет спорту інвалідів України повністю забезпечив інвентарем. Тренувальний процес також у наших руках – тренувалися ми щодня, крім неділі. Але ось нових спортсменів залучити до нашого виду спорту на вдається: молодь хоче влаштувати особисте життя, та й тренери не бажають працювати за символічну зарплату. Срібний призер Паралімпійських ігор у Сіднеї Сергій Атаманенко поки що припинив стріляти. Але він ще молодий, тому хочеться вірити, що скоро Сергій повернеться у спорт. Роман Гутник займається вихованням дочки. Життя спортом не обмежується. Та у мене все ж є надія. На турнірі у Чехії Юрко Копій, для кого Ігри в Лондоні уже стануть третіми у кар’єрі, та Роксолана Дзьоба, повторивши світовий рекорд, стали першими у місті. Для мене це вже будуть п’яті Паралімпійські ігри. Ніякої романтики від цих змагань я не чекаю. Перші Ігри в житті – це завжди грандіозно. А тепер я сприймаю їх як звичайні змагання, які потрібно на всю потужність відпрацювати».

Лідер світового рейтингу у фехтуванні на рапірах і шаблях Антон Дацко спробує захистити свої титули чемпіона світу. А чемпіон Європи Андрій Демчук дасть бій на шпагах та рапірах. Разом з представником миколаївської школи фехтування Михайлом Бажуковим львів’яни схрестять рапіри у командному турнірі. «Першим нашим суперником буде один із світових лідерів – команда Угорщини, – заглядає за лондонський обрій Андрій Демчук. – Мій досвідченіший колега по команді Антон Дацко немало розповідав про Ігри: «Як би добре ти не був готовим до боротьби, на таких змаганнях, як Паралімпійські ігри, спрацьовує багато неочікуваних факторів. Тому нам перш за все потрібна «залізна» витримка. До Ігор потрібно ставитися як до звичайного міжнародного турніру, тоді зайве хвилювання зникне». Я уже не хвилююся так, як раніше. Навіть навчився вчасно засинати перед змаганнями. Хоча прокидаюся ще вдосвіта. Та помірний мандраж перед стартом – це корисно».

На арени Лондона також вийдуть бронзовий призер Ігор-2004 дзюдоїст Ігор Засядкович, плавці Мар’ян Квасниця і бронзовий призер пекінських Паралімпійських ігор Антон Стабровський, легкоатлети Орися Ільчина та дворазовий чемпіон Ігор-2008 у спринтерському бігу Роман Павлик. До речі, імениті спортсмени, які мешкають у районах Львівської області, – Роман Павлик, Антон Дацко, Тарас Чопик та Роман Чайка – залишилися без грошової підтримки влади. Тож тепер черга керівництва області зробити широкий жест у бік своїх паралімпійців.

Довідка

Спортсмени, які представляють Львів у складі Параолімпійської збірної України на XIV Параолімпійських іграх  у Лондоні:

·         Ігор Засядкович – інвалід 1 групи по зору, Заслужений майстер спорту України з дзюдо, бронзовий призер Параолімпійських ігор 2004 року в Афінах, дворазовий бронзовий призер чемпіонату Європи 2011 року; бронзовий призер чемпіонату Світу 2011 року.

·         Антон Стабровський – інвалід зору, майстер спорту України міжнародного класу з плавання, бронзовий призер Параолімпійських ігор 2008 року, срібний призер чемпіонату Європи 2011 року.

·         Мар’ян Квасниця – інвалід з ураженням опорно-рухового апарату, майстер спорту України з плавання, бронзовий призер чемпіонату Європи 2011 року.

·         Орися Ільчина – інвалід 1 групи по зору, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, дворазова призерка чемпіонату світу 2011 року, срібна і бронзова призерка чемпіонату Європи 2012 року.

·         Роксолана Дзьоба-Балян – інвалід 1 групи ураження опорно-рухового апарату, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби зх. Лука, чемпіонка Європи 2010 року.

·         Богдана Нікітенко – інвалід з ураженням опорно-рухового апарату, майсер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука, 4 місце на чемпіонаті світу 2011 року.

·         Наталія Павук – інвалід з ураженням опорно-рухового апарату, кандидат в майстри спорту України зі стрільби з лука, 4 місце на чемпіонаті світу 2011 року.

·         Юрій Копій – інвалід з ураженням опорно-рухового апарату, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука, бронзовий призер чемпіонату світу 2011 року.

·         Павло Назар – інвалід 1 групи з ураженням опорно-рухового апарату, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука, срібний призер чемпіонату світу 2009 року.

·         Андрій Демчук – інвалід з ураженням опорно-рухового апарату, майстер спорту України

міжнародного класу з фехтування на візках, дворазовий призер чемпіонату Європи 2011 року, чемпіон Європи 2009 року, бронзовий призер чемпіонату світу 2010 року.

 

Щиро бажаємо нашим спортсменам-паралімпійцям перемоги у стрільбі з лука на ХІІІ літніх Паралімпійських іграх 2012 року!

 

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/08/16/364303

На цю ж тему замітка «До нових перемог» - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-07-23-728

 

Переглядів: 1157 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 19:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024