Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Серпень » 20 » Міжнародне партнерство: делегація з німецького м.Мьорс – у гостях у МСЦ Львівської ОО ТЧХ України
19:57
Міжнародне партнерство: делегація з німецького м.Мьорс – у гостях у МСЦ Львівської ОО ТЧХ України

ПАМ’ЯТЬ  ЗАРАДИ  МАЙБУТНЬОГО


 Нещодавно, 15 серпня, у 

 медико-соціальному центрі

 Львівської обласної організації

 Товариства Червоного Хреста 

 відбулася зустріч  групи членів

 товариства «Пам’ять заради

 майбутнього», яка прибула до

 нас з міста Мьорс, що у 

 Німеччині, щоб зустрітися з

 тими львів’янами, хто був у 

 часи Другої світової війни 

 ув’язненим у фашистських 

 концтаборах.

 





Очолював делегацію з Німеччини голова організації - пан Герберт Мюллер.  Вона налічувала 12 осіб. На зустріч з німецькими гостями запросили людей, які  примусово були вивезені фашистами з України під час Другої світової війни, щоб працювати на Третій Рейх, як у м.Мьорс, так і в його околицях, нашпигованих військовими заводами.

 

Це були люди з різних областей України, з якими німецьке Товариство підтримує  дружні стосунки протягом багатьох років . Прибув на зустріч з гостями і Боднар Василь з села Оліїв, що у Тернопільській області. Ще підлітком, він разом з батьками, примусово працював у м.Мьорс, точив на токарному верстаті болти і гайки для німецьких бомбардувальників. Тож згадати йому було що про тяжкі роки життя за межами Батьківщини.


Пан доктор Бернхард Шмідт, пенсіонер, головний бухгалтер німецького Товариства, в минулому викладач історії та іноземних мов, видав книгу про життя цих людей у період перебування в Німеччині.


 

На запрошення організації  колишні в’язні концтаборів  відвідали м.Мьорс, і були на торжествах з нагоди відкриття меморіалу  людям, які були вивезені з Радянського Союзу і загинули в окрузі Мьорс. Полеглим тут встановлено 141 пам»ятник.


 

Цього літа німецькі гості вперше познайомилися з підопічними медико-соціального центру, колишніми в»язнями фашистських концтаборів Освенціму, Матхаузену, Равенсбрюку, і були ще більше вражені долями людей, які перенесли катівні фашистських концтаборів, але вони давно пробачили ці муки, є доброзичливими, щирими та привітними до німецького народу.

Зустріч пройшла у теплій дружній обстановці. Гості з Німеччини зробили дарунки  українцям, колишнім в’язням концтаборів та остарбайтерам, які були запрошені на цю подію.

Організації «Пам»ять заради майбутнього» минає 17-й рік. Вона виконує гуманну місію, пропагує добро, милосердя, мир, навчає пам»ятати про колишнє, щоб не допустити у майбутньому повторення страхіть Другої світової війни.

 

Фото – МСЦ ЛОО ТЧХ України

Ніна Добренька,

Директор МСЦ ЛОО ТЧХ України

 

Переглядів: 896 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024