Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 1 » День Знань – 1 вересня: «Голуби надії з Донбасу» обрали собі професії
01:19
День Знань – 1 вересня: «Голуби надії з Донбасу» обрали собі професії

ОЛЕНА  ДОЛЖЕНКО  - ОБРАЛА  ТЕЛЕБАЧЕННЯ 

 

 Цьогорічні  випускники Свердловської 

 СШ-6, що на Луганщині, у більшості

 своїй розлетілися по різних вищих і 

 середніх навчальних закладах, щоб 

 отримати омріяні професії. Серед них

 і наш громадський кореспондент,

 волонтер Червоного Хреста, Олена 

 Долженко. Ми запрошували її до 

 Львова, однак, житейська мудрість

 батьків - взяла верх: далі, ніж в

 обласний центр, свою доньку вони  не 

 відпустили. Тож навчатиметься 

 Оленка на «диктора, ведучу 

 телепрограм» у Луганській державній 

академії культури і мистецтва.


 Ми вітаємо Олену Долженко, і всіх тих «голубів  надії з Донбасу», 

 її однокласників, що стали нині студентами, зі святом 1 Вересня – Днем Знань!

 Бажаємо – глибокого опанування вибраними професіями!


Щоб відчути хоч на мить, як нелегко було Олені Долженко (на знімку - друга зправа) поступити на денну форму навчання на факультет культури, аби бути зарахованою у групу зі спеціалізацією «диктор, ведучий телепрограм», подаємо Звернення керівництва цього ВНЗ, розміщене на офіційному сайті Академії в Інтернеті:

«Початок навчального року для студента – це урочиста подія, пов'язана з передчуттям цікавих відкриттів і відчуттям особистої відповідальності. Перед першокурсниками відчиняються двері у нову студентську реальність, а про те, що їх чекає за нею, розповість Заслужений працівник України, Почесний член Національної спілки фотохудожників України, ректор Луганської державної академії культури і мистецтв Валерій Леонідович Філіппов.


«У 2012 році набір в Академію був успішним як за кількісними, так і за якісними показниками. Рекордною була загальна кількість заяв – 928 на 140 бюджетних місць, тобто 7 осіб на місце. У цьому році найбільш затребуваними спеціалізаціями були: «Дизайн інтер'єру і елементів екстер'єру», «Операторська та фотомайстерність», «Звукорежисура», «Сучасна хореографія», а найбільший конкурс був на спеціалізацію «Диктор, ведучий телепрограм» – 12 осіб на місце. До нас надійшли дуже талановиті і креативні хлопці. 1 вересня 2012 навчального року до занять в Луганській державній академії культури і мистецтв приступлять 2500 студентів.

З нового – в Академії з'явилися нові цікаві та затребувані спеціалізації - «Художня анімація», «Дизайн інтер'єру й елементів екстер'єру». В області підготовки професіоналів-аніматорів ми практично монополісти в Україні. Думаю, що якісь нові інноваційні ідеї будуть, перш за все, пов'язані з цими спеціальностями. Наші студенти-аніматори брали участь в унікальному проекті – створювали повнометражний анімаційний фільм, присвячений нашим землякам – молодогвардійцям. Крім того, відкрита Дитяча академія мистецтв, продовжує розвиватися студентське Інтернет-телебачення й Віртуальний інститут. У наступному навчальному році на базі ЛДАКМ будуть проведені 3 міжнародних і 4 всеукраїнських конкурси, 7 науково-практичних конференцій, з них 3 – міжнародних.

Наша Академія – це неповторний організм, який з приходом першокурсників підживлюється свіжими, творчими силами, думками, ідеями. Кожен новий навчальний рік несе у собі щось своє, тому що приходять інші студенти з креативними ідеями та можливостями. Це завжди захоплююче і цікаво. Думаю, що так буде і цього року. Це знаменний для нас рік - ми вперше набрали першокурсників до Академії».

До цього додамо: в Академії проводиться багато суспільних акцій, зокрема: благодійництво тут існує, як волонтерський рух Червоного Хреста, учасники якого збирають кошти для самотніх людей похилого віку, допомагають їм у проведенні концертів, різних святкових заходів.


Значна частина проектів, ініціаторами яких є студенти, служить благодійним цілям. Приклад такого проекту — благодійний концерт групи «Subіto» Луганського державного інституту культури і мистецтв «Увесь світ з тобою», що відбувся у квітні 2010 р. Кошти, виручені від подібних проектів, ідуть на лікування дітей, що страждають важкими захворюваннями або на придбання речей для незаможних, інші благодійні цілі.



Буває так, що автокатастрофа або інша біда вимагають для потерпілих термінового переливання крові. Тоді багато із студентів  Академії стають донорами. Про це вони на своєму сайті зазначають: «З погляду медицини, при обряді братання взаємопроникнення крові неможливе. Однак, коли сьогодні важко хворого рятує перелита донорська кров, ким, якщо не братом, назве він свого рятівника? Донори ЛДІКМ завжди по-братерському готові прийти на допомогу людині, яка має потребу у ній».


Студенти ЛДІКМ — патріоти свого краю не на словах, а на ділі! Про це свідчить той факт, що вони щорічно доглядають за монументами обласного центру у скверах і на площах міста. За допомогою драбин і пожежних гідрантів, вони піднімаються на верхотуру, і підтримують у належному стані чистоту пам’ятників Т. Шевченку, О. Молодчому, К. Ворошилову,  героям «Молодої гвардії» .

.

Продовжувати благодійну роботу в Академії – можна і треба. Тож бажаємо, Олені Долженко, - успіхів і в навчанні, і на Червонохрестівській ниві у позаурочний час!    

 Фото - О.Долженко. 

 

 Ірина Апостолюк,

 голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Про Олену Долженко детальніше можна дізнатися:

Голуби надії з Донбасу - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-03-29-503

Голуби надії зібралися в політ -http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-05-31-627

Переглядів: 1207 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024