Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 4 » Міжнародний день першої допомоги - 9 вересня: прес-реліз Товариства Червоного Хреста України
17:36
Міжнародний день першої допомоги - 9 вересня: прес-реліз Товариства Червоного Хреста України


ПРЕС - СЛУЖБА

Товариство Червоного Хреста України

Національний Комітет

                         м. Київ, вул Пушкінська,30

тел.: 234 17 90, факс: 288 16 58, е-mail: info@redcross.org.ua; www.redcross.org.ua

____________________________________________________________________

 

ПРЕС –РЕЛІЗ

9 вересня – Міжнародний день першої допомоги

 

         Щороку  в  Міжнародний  день  першої  допомоги,  який  відзначається  у  другу неділю  вересня, Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ/ЧП), активним учасником якої є Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ), закликає громадян до вивчення прийомів першої допомоги, незалежно від національних, расових, політичних чи релігійних переконань.

      Перша допомога – це ключова діяльність фактично всіх Національних Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. З кожним роком має місце постійне збільшення числа персоналу та волонтерів, задіяних у наданні першої допомоги, забезпеченні її у кризових ситуаціях та для навчання населення.

     Щороку  в  Україні  понад  15  млн  осіб  потребують  екстреної  медичної  допомоги.  А  тому  вміння надавати першу долікарську допомогу життєво необхідні кожному.

      Червоний Хрест – провідний лідер у світі з навчання населення навичкам надання першої допомоги.

    Лише  у  Європі  Національні  Товариства  Червоного  Хреста  та  Червоного  Півмісяця  навчають  як надавати  першу  допомогу  близько  3,5  мільйони  людей  щороку  (56%  від  загальної  кількості  людей  на континенті, яких навчають техніці спасіння життя). Чисельність людей, які навчилися надавати першу допомогу, збільшується у багатьох країнах. Не є вийнятком  й  наша  держава.  Впродовж  року  українські  червонохрестівці  систематично  проводять  акції, семінари, тренінги. Лише за перше півріччя 2012 року по базовій 12-годинній програмі пройшли і отримали відповідні сертифікати 7 083 особи, по поглибленій 48-годинній – 146. Тренери та інструктори ТЧХУ, окрім курсів і тренінгів у червонохресних класах/центрах (яких налічується близько 180 на всій території України),

проводять вуличні акції та майстер-класи з надання першої допомоги серед населення.

  З 2000 року, коли МФ ТЧХ/ЧП запровадила День першої допомоги, червонохрестівці активізують просвітницьку роботу з питань навчання навичкам надання першої допомоги у вищих навчальних закладах, школах, дитячих таборах та, навіть, у дошкільних установах, де навчають дітей загальним парвилам безпеки.

  Під час проведення «ЄВРО-2012» Харківською, Львівською, Донецькою  обласними та Київською міською організаціями Товариства вжито низку заходів щодо надання  різнобічної допомоги потребуючим  як серед зарубіжних гостей, так і серед місцевого населення. Так, Київською міською організацією Товариства було проведено навчання та підготовлено 512 волонтерів за програмою підготовки до Євро-2012 Київської міської держадміністрації. З 2 червня по 1 липня 2012р. працівники та волонтери Товариства були залучені до програми діяльності Європейського містечка – по напрямкам забезпечення роботи медпункту на його території, інформаційно-освітньої роботи, проведення майстер-класів з навчання навичкам надання першої допомоги. Медичний пункт надав консультації та допомогу близько тисячі особам. 13.06.12 р. був проведений майстер - клас для відвідувачів містечка за участю інструкторів Товариств Червоного Хреста Франції та України. 

     Працівники та волонтери Львівської обласної організації забезпечували роботу постійно діючих  мед постів у 3-х фан-зонах міста.

     Харківська  обласна  організація підготувала  50 волонтерів та 400 стюартів для роботи на стадіоні «Металіст». Напередодні Чемпіонату було організовано та взято участь в автопробігу «Футбол об’єднує» за маршрутом «Харків-Львів». На зупинках за маршрутом проводилися майстер-класи з першої допомоги для всіх бажаючих.

     В  ході  підготовки  до  чемпіонату  тренерами  та  інструкторами  Донецької  обласної  організації Товариства по 12-годинній базовій програмі було підготовлено 32 волонтера зі студентської молоді вищих навчальних  закладів  та  базового  медичного  коледжу  міста  Донецька. 250  молодих  волонтерів  Червоного Хреста в період підготовки та проведення чемпіонату працювали в складі виїзних бригад та диспетчерських змін станції «швидкої допомоги» м. Донецька.

 

Товариство Червоного Хреста України закликає всіх оволодіти навичками першої допомоги, -

можливо, саме Ви врятуєте чиєсь життя!

Переглядів: 994 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 11:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024