Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 11 » 11 вересня - вшанування жертв терористичних актів 2001 р. у США, і день здачі крові Червоному Хресту
12:58
11 вересня - вшанування жертв терористичних актів 2001 р. у США, і день здачі крові Червоному Хресту

ДОНОРСТВО  І  ПАТРІОТИЗМ


 

Сьогодні виповнюється 11 років з часу, коли стався наймасштабніший терористичний акт в історії людства: 11 вересня 2001 р. терористи направили два пасажирські авіалайнери на вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку.

За ініціативою мера міста Майкла Блумберга відтепер цей день відзначають не як день скорботи, а як день відродження. Пам'ятні заходи за участю сімей загиблих, рятувальників і героїв тих трагічних днів відбудуться в національному меморіалі, відкритому торік до 10-ї річниці найбільшого у світовій історії теракту.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 р. був здійснений найбільший в історії людства терористичний акт. Терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і будівлю Пентагону у Вашингтоні.

Чотири хвилини мовчання збережено в пам'ятному ритуалі, втім, вперше не буде традиційної багатогодинної поіменної переклички загиблих. Їхні імена тепер увічнені на плитах відкритого національного меморіалу, де по фундаменту веж-близнюків, які колись височіли над містом, безперервно струмує вглиб землі вода, символізуючи живу пам'ять і нерозривність часів.

Американський Червоний Хрест виступив разом з Boston Red Sox і Beth Israel Deaconess Medical Center з ініціативою: запросити донорів здати кров 11 вересня в Нью-Йорку у Fenway Park на честь загиблих в 2001 р. від терористичних нападів.

«A Day To Remember, який відзначаємо11 вересня, став національним днем пам'яті і служіння всій нашій нації, а здача крові у Червоний Хрест – це  один із способів  громадянського сужіння народові США й достойне ознаменування сумних роковин", - сказав журналістам Гейл Макговерн, президент і Генеральний директор Американського Червоного Хреста, який візьме особисту участь в благодійній акції здачі крові.

Сотні людей, зокрема ті, хто втратив своїх близьких у терактах, лідери різних общин, поліція, пожежники і представники EMS, приєдналися до донорів крові у парку Fenway Park.

Передбачено тут ще і такі заходи: в історичному парку Fenway Park можна сфотографуватися з трофеями World Series. Всі інструкціїх і пояснення донори отримують у Red Sox Гуди, мішок, пам'ятні футболки і можливість виграти квитки Red Sox у лотереї.

Кожні дві секунди у США комусь з мешканців в цій країні потрібна кров. Щодня 44000 доз донорської крові необхідно для надання допомоги жертвам автокатастроф, виробничих травм, хірургічних операцій, пострадавшим від опіків, пацієнтам із захворюваннями крові і багато кому іншому. 

Пожертвування донорів допомагають поповнити запаси Червоного Хреста, які можуть бути затребувані у будь-яку хвилину. Для тих, хто хоче отримати додаткову інформацію, працюють сайти Американського Червоного Хреста, які в Інтернеті можна знайти за адресами: redcross.org або http://blog.redcross.org .

Для США витрати, пов'язані з ліквідацією наслідків терактів, становитимуть близько $3,3 трлн або майже $7 млн на кожен долар, витрачений "Аль-Каїдою".

 

Джерела:


http://blog.redcross.org .

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?sogodni_ssha_vshanovuyut_zhertv_teraktiv_2001_roku&objectId=1264762

 

 

 

Переглядів: 1358 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024