Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 15 » Червоний Хрест матиме менше погорільців: медики Бостона (США) – лікарям України
15:42
Червоний Хрест матиме менше погорільців: медики Бостона (США) – лікарям України

ЖНИВО ВОГНЮ – ЗВУЗИТЬСЯ !


Ще жива у пам»яті трагедія Сколівських погорільців,

яка поставила на ноги всіх мешканців Львівщини, що у

березні жертвували кошти на банківський рахунок 

Червоного Хреста Львівщинги на їх лікування від опіків. 

Та жодного врятувати не вдалося. Нагадуємо, загинули 

дідусь, троє його онуків, і їх матір. Політ Андрійка у

 Бостон, єдиного хто вижив, завершився сумно: його 

опіки виявилися несумісними із життям.

Як повідомляє прес-служба ЛМР, щоб не допустити у майбутньому подібних трагедій, кардинально поліпшити лікування опіків в Україні, лікарі Бостона і Львова зав»язали плідну співпрацю. Щоб вона дала рясні плоди, впродовж тижня, з 14 по 21 вересня, у Львівському опіковому центрі, що діє на базі Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні, працюватиме Шрайнерс Госпітал із Бостона (США), до складу якої входять пластичні хірурги, фахівці із лікування опіків, фахівці із інтенсивного лікування та анестезіології, реабілітологи та медсестри. Американські лікарі разом з українськими колегами консультуватимуть дітей, що зазнали важких опіків, та надаватимуть їм необхідне якісне етапне лікування.

Задля такої співпраці Шрайнерс Госпітал спеціально уповноважив групу своїх лікарів, які об’єдналися у благочинну громадську організації «Doctors Collaborating to help children» («Лікарі, що співпрацюють, заради допомоги дітям»). Зокрема це об’єднання представляють доктори Геннадій Фузайлов та Даніель Дріскол, які сумісно із українськими колегами створили своєрідну дистанційну клініку задля підвищення доступності якісної медичної допомоги дітям в Україні, які зазнали опіків, навчання медичного персоналу української сторони сучасним стандартам лікування опіків, покращення матеріально-технічного забезпечення Львівського опікового центру.

Крім того, у Комунальній восьмій лікарні за сприяння американської сторони, «Союзу Українок Америки» та львівських меценатів був створений навчально-телекомунікаційний центр, завдяки якому українські лікарі можуть за необхідності брати участь у навчальних лекціях, організованих колегами із Бостону та організувати дистанційну консультацію пацієнта.

Проте співпраця із українською стороною не обмежується лише Львівським опіковим центром. До участі у виїзній клініці залучені представники із опікових центрів Києва, Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Миколаєва й інших міст України.

«Своєрідним підсумком проведеної місії стане спільна науково-практична конференція «Периоперативне лікування опіків», яка відбудеться 21 вересня під патронатом Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Гарвардської медичної школи. До конференції будуть залучені не лише фахівці із лікування опіків, але й лікарі-реаніматологи, лікарі районних лікарень – усі, від кого залежить надання якісної медичної допомоги опеченим на усіх рівнях лікування: від лікарської амбулаторії – до опікового центру», – повідомив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

 

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/09/14/368598

Переглядів: 792 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 07:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024