Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 20 » Михайло Костюк запросив Червоний Хрест Німеччини до реалізації проектів у рекреаційних зонах Львівщини
17:47
Михайло Костюк запросив Червоний Хрест Німеччини до реалізації проектів у рекреаційних зонах Львівщини

Зустріч голови ЛОДА з президентом Німецького Червоного Хреста


Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк провів офіційну зустріч з президентом Німецького Червоного Хреста доктором Рудольфом Сайтерсом. Мета зустрічі - ознайомлення із ходом виконання низки гуманітарних програм,фінансованих впродовж тривалого часу німецькою стороною, спрямованих на допомогу найбільш вразливим верствам населення України.








Візит розпочався із взаємних привітань,  знайомства один з одним, а також окреслення теми розмови, яка би зацікавила всіх. Рекреація та оздоровчий туризм – в часи економічної кризи тіснять інші проекти, як дуже затратні і малоефективні.




Під час зустрічі голова облдержадміністрації наголосив на важливості роботи, яку проводить Червоний Хрест Німеччини та запропонував реалізовувати проекти з організації відновлювальної і реабілітаційної медицини на територіях, що є традиційними рекреаційно-відпочинковими зонами Львівщини – як-то Трускавець, Моршин чи Східниця.



В свою чергу, доктор Рудольф Сайтерс зазначив, що очолювана ним організація готова пропонувати різного гатунку соціальні проекти, які потенційно можна впроваджувати у Львівській області, але після того, як над ними попрацюють галузеві спеціалісти і дадуть економічне обгрунтування.



Михайло Костюк подякував президенту Німецького Червоного Хреста за візит та наголосив на важливості діяльності цієї організації для Львівської області. Зокрема, ця діяльність сьогодні проявляється через надання допомоги незахищеним верствам населення та постраждалим внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій; гуманітарної допомоги медичним центрам та організаціям, що працюють з людьми, зараженими ВІЛ/СНІД; сприяння імплементації міжнародного гуманітарного права та здійснення роботи з біженцями та мігрантами.




Окрім цього, голова ЛОДА розповів, що у Львівській області реалізуються цільові гуманітарні програми Товариства Червоного Хреста, як за фінансової підтримки місцевих органів влади, так і за  кошти Міжнародної Федерації товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та національних Товариств Червоного Хреста деяких закордонних країн.

У зустрічі взяли також участь: президент Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко, завідувач міжнародним відділом Німецького Червоного Хреста Йоханнес Ріхарт, голова Львівської ОО ТЧХ України Валентин Мойсеєнко.


На пам’ять про зустріч Михайло Костюк подарував німецькій делегації гарно ілюстровану книгу  «Феномен Львова». 


Довідка:

Сьогодні на Львівщині реалізовується:

- Програма гуманітарної допомоги Фрайбурзького Червоного Хреста особам, постраждалим від диктаторських режимів, яка виконується з 1996 року;

- Програма «Медикаментозного забезпечення Баденським Червоним Хрестом збору  коштів для придбання  ліків для одиноких підопічних Червоного Хреста Львівщини»;

- забезпечення хлібом з вітамінними добавками 725 дітей та 625 одиноких людей похилого віку у м. Соснівка;

- Програма «Гараче харчування» для 30 дітей-сиріт з м.Червоноград;

- доставка гуманітарних вантажів від організації Німецького Червоного Хреста м. Регенбург (за 6 років доставлено 450 т вантажів для малозабезпечених громадян та установ охорони здоров’я області і м. Львова);

- харчування людей похилого віку в  Яворівському та Жовківському районах за підтримки організації Німецького Червоного Хреста.


Відеорепортаж про цю подію, знятий Львівським телебаченням, розміщено - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-10-02-850#


Фотографії – Ірини Апостолюк та прес-служби ЛОДА

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 1098 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024