Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 28 » У наших колег з Комінтернівської РО ТЧХ м. Харкова
13:09
У наших колег з Комінтернівської РО ТЧХ м. Харкова

ДОБРОДІЙНИКИ  ЗА ПОКЛИКАННЯМ



 

Не встигли наші колеги ввійти в Інтернет, як

через кілька днів  довелося на Головній сторінці

сайту розміщати тривожне повідомлення: на вул. Слинька, у будинку 2-б стався вибух газу. Без даху над головою залишилося 36 сімей. Червоний Хрест району тут же оголосив збір пожертв для постраждалих. Включилася у ліквідацію аварії держадміністрація, рятувальна служба, будівельники. І на сьогодні будинок завершили ремонтувати, люди зимуватимуть у теплі, а громадськість допомагатиме їм відновлювати втрачене. То ж яка вона, ця Комінтернівська РО ТЧХ м. Харкова? Відповідь знаходимо на їхньому ж сайті:  

 





 

Комінтернівська районна організація Товариства Червоного Хреста України є підрозділом Харківської обласної організації. Завдання Комінтернівської РО ТЧХ полягає у наданні допомоги незахищеній категорії населення Комінтернівського району м. Харкова.

Комінтернівська районна організація Товариства Червоного Хреста України сьогодні – це:

-  120 первинних організацій;

-  21932 членів РО ТЧХУ;

-  7110 юних членів РО ТЧХУ;

-  59 активістів і волонтерів;

-  Кімната надання медико-соціальної допомоги;

-  Банк одягу;

-  Пункт прокату засобів пересування (милиці, тростини, інвалідна коляска);

-  Патронажна служба, що здійснює догляд за інвалідами, самотніми літніми людьми;

-  222 підопічних, таких, що знаходяться на обліку і обслуговуванні патронажною службою;

-  3422 людини, що перебувають на обліку в Товаристві Червоного Хреста;

-  Надання добродійної допомоги дітям і молоді пільгової категорії, дітям з багатодітних сімей, дітям-інвалідам, дітям-сиротам;

-  Проведення до всіх знаменних дат акцій і заходів з метою збору засобів для тих, що мають потребу і залучення громадськості до справ добра і милосердя;

-  Робота з молоддю, залучення до роботи юних волонтерів Червоного Хреста;

-  Співпраця з громадськими і державними організаціями;

-  Збір членських внесків і пожертвувань.

 

 


Комінтернівська РО ТХХУ в міру можливості проводить роботу на належному рівні. На жаль, є проблеми, які заважають нормальній роботі. Насамперед, це оплата оренди приміщення, оплата комунальних послуг і послуг зв'язку. На це йдуть засоби, які могли б полегшити життя знедоленим людям, яким хвороби та старість позбавили можливості жити гідно.

 

Якщо розглядати структуру РО ТЧХУ крізь призму галузевого поділу, то це матиме таку статистику: 

 

Медичні установи - 16

Дитячі сади - 14

Школи, гімназії, учбово-виховні комплекси – 24

Професійні училища, ліцеї – 4

Середньо-спеціальні учбові заклади – 2

Вищі учбові заклади – 4

Громадські і добродійні організації – 7

Державні підприємства і організації – 39

Комерційні структури – 34

 

Комінтернівською районною організацією Товариства Червоного Хреста проводиться певна агітаційно-пропагандистська робота серед населення. Складені плани сумісних заходів з Територіальним центром соціального обслуговування, відділом охорони здоров'я. Проведені заходи і добродійні акції, присвячені всім знаменним датам:

 

У Комінтернівському  районі розгорнута і працює програма «Червоний Хрест проти туберкульозу і СНІДУ».

До дня захисту дітей в школи  району були передані аптечки на суму 1158,00 грн. для пільгової категорії учнів.

 

 У кожній первинній організації налічується в середньому 113 членів Товариства Червоного Хреста. В порівнянні з минулим роком кількість первинних організацій скоротилася на 27 організацій.

Відсоток охоплення членством по району складає 15 %.,

Зібрано у 2011 р. грошових коштів в сумі 37 931,00 грн.

За звітний період спонсорами виступили:

- ТОВ «Техноком»;

- СПДФЛ Бондаревський В.А.;

- ЧФ «Йорк»

- СПД ФЛ Іванов с.В.

В результаті звернень до організацій, підприємців, населенню району у 2011 р. була надана натуральна допомога на суму 28 856,57 грн.

На обліку у Комінтернівській районній організації ТЧХУ знаходяться 3422 осіб з числа незахищеної категорії населення. На надомному обслуговуванні перебувають 109 чоловік. Сестри патронажної служби в I півріччі 2011 р. виконали 1913 відвідин підопічних, активних відвідин – 621.

У I півріччі 2011 р. за домовленістю з Центром зайнятості на ставках молодшої сестри-доглядальниці працювали 15 чоловік. За звітний період ними були обслужені 79 осіб, виконано 985 відвідин підопічних, зроблено активних відвідин до підопічних – 83.



Відновлений прийом громадян пільгової категорії в кімнаті медико-соціальної допомоги при Пенсійному фонді Комінтернівського району (вул. Дизельна, д. 8), в якій медична сестра надає відвідувачам медико-соціальну допомогу, вимірює тиск, читає лекції і проводить бесіди на тему профілактики захворювань.

 У кімнаті МСЦ проводиться видача натуральної допомоги і медикаментів. 24 березня – Усесвітній день боротьби з туберкульозом.

В 2000 році Товариство Червоного Хреста України прийняло Міжнародну гуманітарну програму «Червоний Хрест – проти туберкульозу і СНІДУ», тож Комінтернівська РО ТЧХ бере у ній посильну участь.

До 24 березня 2011 р. Комінтернівська РО ОККУ передала інформаційну літературу (буклети, листівки, плакати) про профілактику і лікування туберкульозу в первинні організації – в школи, на підприємства, в організації.

Комінтернівська РО ТЧХ щорічно, починаючи з 2002 р., складає план сумісних заходів щодо боротьби з туберкульозом з КУОЗ ГПТД №  1 ДПТО № 4.

Регулярно з керівництвом Міського протитуберкульозного диспансеру № 1, Управлінням праці і соціального захисту населення, іншими зацікавленими організаціями обговорюються напрями спільної роботи і актуальні проблеми по протидії епідемії туберкульозу, медичній, соціальній і психологічній підтримці хворих, тубінфікованих дітей і персон з груп ризику.


Комінтернівська РО ТЧХУ уточнює списки хворих туберкульозом з числа найбільш соціально незахищених верств населення для надання соціальної допомоги. По можливості протягом року надає допомога туберкульозним хворим у вигляді продуктів харчування, медикаментів, миючих засобів. З банку одягу РО ТЧХУ туберкульозні хворі регулярно отримують допомогу у вигляді одягу і взуття б/у.

У кімнаті медико-соціальної допомоги і вдома у підопічних медичні сестри провели санітарно-просвітницьку роботу по питаннях профілактики туберкульозу у дітей, молоді, дорослого населення; по питаннях догляду за хворим туберкульозом в домашніх умовах.

Комінтернівська РО ТЧХУ підтвердила свою участь у складі ради з питань реалізації сумісного зі Світовим банком проекту «Контроль над туберкульозом і ВІЧ/СНІДОМ в Україні».


У районній організації ТЧХУ перебувають на обліку 842 чоловік, Почесних Донорів. У первинні організації видана література старого зразка по пропаганді безвідплатного донорства.

Комінтернівська РО ОККУ традиційно займалася і займається моральною і соціальною підтримкою людей, які здають кров. На постійному надомному обслуговуванні патронажною службою знаходяться 5 Почесних Донорів України. Донорам видають соціально-побутову, медичну і натуральну допомогу.

За звітний період проведено 2 Дні Донора:

- на базі поліклініки № 21

- на базі поліклініки № 5

У заході взяли участь патронажна служба і волонтери Червоного Хреста, працівники поліклінік.

На заклик безвідплатного здати кров відгукнулися 102 людини: працівники заводу ім. Малишева, медпрацівники поліклінік, активісти Червоного Хреста і просто добрі люди, прагнучі допомогти у міру своїх сил.

Комінтернівська РО ТЧХУ поклопоталася про те, щоб донори після здачі крові змогли відновити свої сили. Для них був накритий стіл: чай, цукор, печиво, цукерки.

Адміністрація поліклініки № 21 і поліклініки № 5 виразили подяку Комінтернівською РО ОККУ за допомогу в організації і проведенні Днів Донора. Оновлений і поповнений банк даних  Почесних Донорів.

У районі відсутній план по донорству. Станція переливання крові за звітний період не зверталася у Товариство Червоного Хреста.

Показник безвідплатного донорства по району на 1000 населення складає 15 чоловік

Комінтернівський Червоний Хрест постійно співробітничає з ветеранськими організаціями району. Метою сумісних заходів до всіх знаменних дат є надання посильної допомоги ветеранам війни і праці.

РО ТЧХУ Комінтернівського району м. Харкова у звітному періоді проводила певну роботу по пропаганді Червонохрестівського руху і про основоположні принципи Червоного Хреста.

Комінтернівська РО ОККУ співробітничала з редакцією газети «Машиностроитель» ДП заводу ім. Малишева. За звітний період опублікована стаття про роботу Комінтернівської РО ТЧХ: «Випробування милосердям» (газета «Машинобудівник» № 7 від 10.04.2011). .

Регулярно проводиться інформаційно-пропагандистська робота в кімнаті надання медико-соціальної допомоги, на заходах і акціях, в первинних організаціях і на семінарах з головами первинних організацій.

В рамках програми «Червоний Хрест проти туберкульозу і СНІДУ»  в кімнатах здоров'я проведені бесіди і лекції та тему профілактики і лікування туберкульозу з розповсюдженням друкарської продукції.

Комінтернівська РО ТЧХ постійно проводить агітаційно-пропагандистську роботу з метою залучення юних волонтерів в Товариство Червоного Хреста.


У первинній організації школи № 94 діє загін «Милосердя» - 36 школярів 5-7 класів, що беруть участь в акціях і заходах Комінтернівської РО ТЧХ. Протягом року була надана допомога багатодітним сім'ям, дітям-сиротам, дітям-інвалідам.

У школах району проводиться робота по пропаганді руху Червоного Хреста, роз'яснення його основоположних принципів.

До 1 червня – Дня Захисту Дітей – в школи передані аптечки для літніх шкільних таборів. Оновлений і поповнений список юних активістів і волонтерів Червоного Хреста. Комінтернівська районна організація ТЧХ бере участь у всіх районних добродійних заходах.

У районній організації Червоного Хреста було прийнято на особистому прийомі Голови 242 чоловік. Поступали усні телефонні дзвінки, на які були дані відповіді. На адресу районної організації поступали подяки в письмовій і усній формі від підопічних, що перебувають на обліку, і громадян, що звернулися за допомогою в РО ТЧХ Комінтернівського району м. Харкова.

 

Фото – з сайту Комінтернівської РО ТЧХ м. Харкова

Джерело - :http://www.redcross.io.ua/

 

 



Переглядів: 1104 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024