Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 1 » 1 жовтня - Міжнародний день громадян похилого віку: офіційні дані від ГУОЗ ЛОДА
12:35
1 жовтня - Міжнародний день громадян похилого віку: офіційні дані від ГУОЗ ЛОДА

ЗА  ГІДНУ  СТАРІСТЬ  



 

Ось уже 21 рік Україна підтримує ініціативу


 Міжнародного співтовариства і відзначає Міжнародний


 день громадян похилого віку. У нашій країні - це ще і


 День ветерана.



 

1 жовтня – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, це привід до роздумів щодо подальшої культури взаємозв’язків поколінь.

Питання медичного забезпечення та обслуговування громадян похилого віку, інвалідів війни, репресованих, ветеранів війни та праці є надзвичайно актуальною проблемою та пріоритетним напрямком діяльності медичної галузі .

Медична допомога цьому контингентові населення надається у Львівському  обласному госпіталі інвалідів війн та репресованих ім.Ю.Липи, в спеціалізованих медичних закладах області.

Для лікування ветеранів війни в області віділено 2860 ліжок, з них в обласному госпіталі – 810 ліжок, в закладах охорони здоров’я міського підпорядкування - 177 ліжок, районного підпорядкування 652 ліжка , обласного підпорядкування 296 ліжок, в медичних закладах обласного центру 290 ліжок, 635 медико-соціальних ліжок.

За І півріччя 2012 року в ЛПЗ області охоплено комплексними  медичними оглядами 88 тисяч 746 ветеранів війни, що становить 74,4% від загальної кількості.

Оскільки значна кількість ветеранів війни у зв’язку з похилим віком та поганим станом здоров’я не можуть відвідувати медичні заклади, вони оглядаються по місцю проживання.

Традиційними стали виїзди бригад лікарів госпіталю у райони області. За 6 місяців цього року виїзними консультативними бригадами надана консультативна допомога майже тисячі ветеранів війни. 25 % з них скеровано на лікування у госпіталь ім. Ю.Липи. За цей же період часу в стаціонарах медичних закладів області проліковано майже 35 тисяч ветеранів війни та праці та осіб, прирівняних до них за пільгами.

У 1 півріччі 2012 року 10 тисяч 945 ветеранів війни безкоштовно отримали медикаменти за рецептами лікарів на суму 1 млн.265 тисяч 400 гривень.

Ветерани війни, праці, інваліди та прирівняні до них категорії постійно забезпечуються різними видами протезування (згідно державних програм).

Упродовж 6 місяців 2012 року 37 осіб забезпечено слуховими апаратами, 56 особам встановлено штучні очні кришталики, 19 особам кардіостимулятори,  18 особам  здійснено ендопротезування суглобів, 1715 особам встановлено зубні протези. 

 

Джерело -  http://guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/2078.html                                                                                                             

 

Переглядів: 725 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024