Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 11 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова 11 жовтня взяла участь у «круглому столі», що відбувся у Львівському МЦЗ
18:22
Личаківська РО ТЧХ м. Львова 11 жовтня взяла участь у «круглому столі», що відбувся у Львівському МЦЗ

ДЛЯ  ДОБРА  ГРОМАДИ


«Круглий стіл» 11 жовтня п.р. зібрав 

під дахом Львівського міського центру 

зайнятості  керівників і провідних 

спеціалістів 24 громадських 

організацій. Вони розглянули і всебічно

обговорили актуальну тему: 

«Співпраця державної служби

зайнятості та громадських

організацій – на користь громаді 

міста». У засіданні взяла участь і 

виступила голова Личаківської РО ТЧХ

м. Львова Ірина Апостолюк (на знімку -

ділиться досвідом).  

 


На «круглому столі» були розглянуті нові доповнення до «Положення   про   порядок   організації  та   проведення оплачуваних 

громадських робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2008р. № 839. Львівська міська рада 

оновила перелік видів громадських робіт, на які міський Центр зайнятості скеровує безробітних. Учасників "круглого столу" 

було також проінформовано про те, що з 1 січня 2013 р. громадські роботи на 50% будуть оплачуватися з державного, а 

решту 50% - з місцевого бюджетів.

Учасників заходу познайомили  також з типовими Угодами, які щомісячно будуть укладатися між роботодавцями і 

Львівським міським центром зайнятості.



Зазначимо, що оплачувані громадські роботи - це загальнодоступні види некваліфікованих робіт, а також кваліфіковані 

роботи, які організовуються з метою надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які 

шукають роботу.


Оплачувані громадські роботи організовуються для:

-          осіб, які не мають роботи;

-          зайнятих трудовою діяльністю осіб, які виявили бажання працювати у вільний від основної роботи час;

-          учнівської та студентської молоді, яка виявила бажання працювати у вільний від навчання час; пенсіонерів, інвалідів.


Оплачувані громадські роботи повинні мати суспільно корисну спрямованість, відповідати потребам певної адміністративно-

територіальної одиниці та сприяти її соціальному розвитку.



До громадських робіт не можуть бути віднесені роботи, що пов'язані з ризиком для життя. Особи, зареєстровані як безробітні, залучаються до оплачуваних громадських робіт на термін, що сумарно не перевищує 180 календарних днів у межах календарного року. Оплачувані громадські роботи проводяться виключно на спеціально створених для цього тимчасових робочих місцях. Місцеві держадміністрації, виконавчі органи місцевих рад та роботодавці незалежно від форми власності організовують оплачувані громадські роботи за участю державної служби зайнятості.

Органи місцевого самоврядування щороку, відповідно до територіальних програм зайнятості населення, приймають рішення щодо організації та проведення оплачуваних громадських робіт на підприємствах, в установах та організаціях комунальної форми власності, а також за договорами - у інших роботодавців, визначають їх види та доводять цю інформацію до державної служби зайнятості і роботодавців, у яких планується організувати такі роботи. Види оплачуваних громадських робіт визначаються виходячи з потреб територіальної громади, регіону і повинні сприяти їх соціальному розвитку.

Оплачувані громадські роботи організовуються роботодавцями незалежно від форми власності на договірній основі. Для проведення оплачуваних громадських робіт (незалежно від джерел їх фінансування) між міським центром зайнятості та роботодавцями укладається договір про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт.



Договори про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт укладаються в межах одного місяця. З особами, зайнятими на

оплачуваних громадських роботах, відповідно до законодавства про працю, роботодавці  укладають у письмовій формі строкові

трудові договори. Тривалість робочого часу осіб, зайнятих на оплачуваних громадських роботах, встановлюється відповідно до 

законодавства про працю.

Оплата праці осіб, зайнятих на громадських роботах, здійснюється за фактично виконану роботу за розцінками, тарифними ставками та посадовими окладами відповідно до законодавства і не може бути меншою за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

На осіб, зайнятих на оплачуваних громадських роботах, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю, про зайнятість населення та про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, іншими нормативно-правовими актами.

Період участі в оплачуваних громадських роботах для осіб, зареєстрованих як такі, що шукають роботу, та безробітні, включається до страхового стажу для наступних страхових випадків.

В Личаківській РО ТЧХ м. Львова створена і діє патронажна служба милосердя, в якій працюють на постійній основі 4 медичних сестри та 1 патронажна молодша сестра. З початку року вони обслужили за скеруваннями поліклінік пацієнтів у кількості 529 осіб. Належна увага приділяється самотнім і лежачим хворим. На даний час на дому силами патронажної служби надається допомога лежачим хворим у кількості 87 осіб.

Та всім пацієнтам, силами тільки штатної патронажної служби, – не допоможеш. Тож залучаються і волонтери. Чільне місце серед них займають громадяни, які тимчасово втратили роботу і є на обліку у Міському Центрі зайнятості. Їх скеровують ось уже десять років на громадські роботи в РО ТЧХ Личаківського району м. Львова на посади доглядальниць за пацієнтами ТЧХ.  Це дало змогу обслужити в районі 136 пацієнтів в домашніх умовах. З них, лежачих хворих – 17 осіб, самотніх – 47, інвалідів війни – 19, інвалідів праці – 21, інвалідів дитинства – 4. Безробітні, скеровані на громадські роботи, в РО ТЧХ Личаківського району зробили з початку року 3170 відвідувань, надали соціально-побутових послуг – 9570. 

Багато з них прикипають серцем до шляхетної роботи на ниві милосердя, бо вони є в колективі, відчувають плече один одного, і продовжують опікуватися пацієнтами Червоного Хреста навіть після того, як закінчуються їх контракти, і їм доводиться трудитися вже у якості волонтерів. Свою роботу вони виконують охоче, і про них чудові відгуки.

   Докладнішу інформацію з цього питання можна отримати в особистих консультантів відділу надання послуг роботодавцям 

   Львівського міського центру зайнятості за адресою: м. Львів, вул. Кн.Ольги, 122; за телефонами:

   244-59-74; 244-59-91; 244- 59-93; 244-59-95; 244-07-69; 244-59-95; 

   тел./факс: 245-79-88;

  та на Інтернет - сторінці Львівського міського центру зайнятості, що за адресою - http://www.rec.lviv.ua/home

 

   Фото – Ірини Дзіклевич

   Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львов

Переглядів: 1045 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 01:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024