Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 14 » Червоний Хрест і світ: проблеми іспанських безробітних, вважають експерти, початок кризи в усій Європі
13:03
Червоний Хрест і світ: проблеми іспанських безробітних, вважають експерти, початок кризи в усій Європі
 ОМЛЕТ З ОДНОГО ЯЙЦЯ...



Іспанський Червоний Хрест повідомив міжнародну громадськість, що вперше за останні десятиліття  усі зібрані ним кошти підуть цього року на допомогу виключно іспанцям. Загалом підтримки потребують в Іспанії зараз майже 300 тисяч безробітних. Більшість із них живуть за межею бідності, заробляючи епізодично менше 627 євро на місяць, а рівень безробіття серед них сягає майже 65%.

Для пропаганди збору пожертв для тих, хто втратив роботу, Червоний Хрест Іспанії розмістив на своєму сайті відеоролик. На відео батько з двома дітьми відкриває майже порожній холодильник і готує на вечерю омлет… з одного яйця. Коли сім’я сідає за стіл, до них приходять волонтери Червоного Хреста, і приносять їм коробки з їжею. Недавно він демонструвався на сайті Євронюз, і його можна переглянути  за адресою - http://ua.euronews.com/2012/10/11/pain-in-spain-as-red-cross-launches-appeal-to-feed-the-nation-s-hungry/ 

«Ми дуже турбуємось про тих, хто, втративши роботу, втратить своє місце у суспільстві, а також смак до життя. Ми боїмося, що вони опустять руки, зневіряться у пошуках роботи, впадуть у депресію. А це перший крок до виключення із суспільства», – пояснює Хосе Хавьер Санчес Еспіноса, прес-секретар соціальної інтеграції Іспанського Червоного Хреста. 

"Люди, які раніше були забезпеченими і насолоджувалися  нормальним рівнем життя, - продовжує він, - нині потребують серйозної допомоги, тому вони стукають у двері Червоного Хреста, щоб отримати підтримку негайно". 

«Зараз ми використовуємо кошти, зібрані при допомозі акції "Ahora + Que Nunca", - завершує свій коментар речник Іспанського Червоного Хреста Хосе Хавьер Санчес Еспіноса,  -  для закупки і доставки тим, хто втратив роботу: продовольства, шкільного приладдя, інших необхідних ресурсів. Допомагаємо їм у пошуку гідної роботи, налагоджуємо  службу психологічної порадні, робимо інші кроки для подолання труднощів".

Тривала фінансова криза представляє не тільки одну з найбільших проблем для урядів європейських держав і установ, а створює також дилему, як протистояти їй, оскільки наявні засоби захисту  скорочуються, тоді як потреби - ростуть. "Ряд національних Товариств Червоного Хреста Європи вже повідомили  про свою заклопотаність тим, як протистояти зимі і опублікували Звернення до своїх громадян про допомогу, нагадуючи їм про уроки торішнього  похолодання  на континенті", - повідомляє  Anitta Underlin.

Іспанія, вважають експерти, може бути першою жертвою фінансово-економічної кризи, яка зародилася у США, спричинила там до хаосу, а тепер пожинає свій ужинок в благополучній колись Європі.

 

Джерело - http://www.ifrc.org/en/news-and-media/news-stories/europe-central-asia/spain/growing-needs-shrinking-funds-spain-might-just-be-the-beginning-59863/

 

 

Переглядів: 1047 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 20:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024