Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 15 » 17 жовтня - Міжнародний день боротьби з бідністю: прес-реліз Національного комітету ТЧХ України
11:42
17 жовтня - Міжнародний день боротьби з бідністю: прес-реліз Національного комітету ТЧХ України

                            МІЖНАРОДНИЙ  ДЕНЬ  БОРОТЬБИ  З  БІДНІСТЮ

                          

                                 Товариство Червоного Хреста України

                               Національний комітет

                                м. Київ, вул.. Пушкінська, 30

                             тел 279 44 09; 234 17 90

                                

 

                                                                   ПРЕС – РЕЛІЗ

 

         17 жовтня кодного року міжнародна спільнота відзначає день боротьби з бідністю. Спочатку його було означено як  Всесвітній день боротьби подолання крайньої бідності. Його відзначали неурядові організації світу з ініціативи Міжнародного руху за надання допомоги групам населення, що бідують – «четвертий світ». 1992 року Генеральна Асамблея ООН підтримала цю ініціативу й оголосила його Міжнародним днем боротьби з бідністю.

 

         Його мета – це підвищення усвідомлення необхідності боротися за ліквідацію бідності та злиднів в усіх країнах, особливо тих, які розвиваються. Це питання залишається актуальним і для нашої країни й не лише 17 жовтня, а й решту днів щорічно.

         Основною метою та головними завданнями Товариства Червоного Хреста України (Товариство) згідно закону про національне Товариство та його Статуту є захист життя  людини, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, надання допомоги медичній службі збройних сил і органам охорони здоров"я, сприяння органам державної влади України у їхній діяльності в гуманітарній сфері.

         На сьогодні Товариство – це понад 6,5 млн. осіб, об’єднаних в майже 47 тисяч первинні організації,663 міські та районні, а також організацію АР Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські організації. В цьому невеликому статистичному портреті постає найбільша в нашій країні структурована відповідно до адміністративно – територіального устрою нашої держави, благодійна громадська організація. Відповідно до своїх загальновизнаних гуманних принципів, Товариство намагається якомога  краще допомогти немічним і знедоленим, цим самим сприяти органам державної влади боротися з бідністю в нашій країні.

         Для реалізації  цього основного та масштабного напрямку діяльності в національному Товаристві вже більше 50 років діє розгалужена мережа патронажної служби. 3200 патронажних і молодших медичних сестер  надають медичну, соціальну та психологічну допомогу самотнім, немічним, інвалідам та малозабезпеченим особам та сімям. Щороку вдома обслуговуються більше 456 тис. громадян Червонохрестними організаціями створені та діють 102 центри та 362 кімнати медико – соціальної допомоги, в сільській місцевості, де немає лікувальних установ, організована робота 849 пунктів першої допомоги, за сприяння органів місцевої влади під прапором Червоного Хреста функціонують 4 лікарні, 3 хоспіси, 14 денних та 3 стаціонарні відділення, відкрито 605 банків одягу та 456 пунктів прокату  засобів та речей по догляду за хворими. Щорічно через цю мережу та під час проведення місячників, акцій та відзначення свят і знаменних дат підопічні Червоного Хреста та малозабезпечені громадяни отримують як грошову, так і натуральну допомогу у вигляді одягу, взуття, медикаментів, предметів домашнього вжитку, продуктів харчування, засобів пересування для інвалідів тощо.

         Активними помічниками організацій Українського Червоного Хреста в реалізації програм і проектів, направлених на боротьбу з бідністю, є шкільна та студентська молодь, волонтери – ветерани праці та інші співвітчизники, для яких співчувати та допомагати тим, хто її потребує – життєве кредо. Це – підприємства та організації різних форм власності, благодійні фонди , зарубіжні партнери та прості українці. 


    За допомогу, велику і маленьку, Товариство щиро дякує всім,

  хто долучається до дій Червоного Хреста !


                                                       Зігріймо добротою самотніх і немічних,

                                                                             старих і убогих.

                                                                             Допомагаючи знедоленим,

                                                                             ми допомагаємо й собі

                                                                             відчути свою значимість у цьому світі.  

                     

 

   Прес – центр

    Національного комітету

   Товариства Червоного Хреста України

   www.@redcross.org.ua;  mail: info@redcross.org.ua      

                      

 

Переглядів: 1110 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024