Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 17 » Репортаж волонтера Харківської ОО ТЧХ України Катерини Лимаренко з ІІ Всеукраїнської молодіжної Асамблеї - 2012
16:07
Репортаж волонтера Харківської ОО ТЧХ України Катерини Лимаренко з ІІ Всеукраїнської молодіжної Асамблеї - 2012

ПІДСУМКИ  МОЛОДІЖНОЇ  АСАМБЛЕЇ-2012

 

У Києві з 11 до 13 жовтня п.р. проходила  Друга Всеукраїнська молодіжна Асамблея лідерів та волонтерів Товариства Червоного Хреста України під гаслом «Наслідуючи вчинок Дюнана: допоможи, напиши, розкажи». Цей рік є ювілейним, бо минає вже 150 років з дня публікації книги Дюнана «Спогади про Сольферіно». Саме таким чином червонохресна молодь продовжує розвивати ідею гуманності, започатковану в 1859 році основоположником руху Анрі Дюнаном.

 



На Асамблею прибуло близько 60 делегатів  з червонохресних молодіжних  організацій: АР Крим, обласних, Київської та 


Севастопольської міських, а також представники  Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та


 Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Всі 3 дні були цікавими та плідними.




Минулого року перша Асамблея проходила у м. Харкові. В цьому ж році до Києва були запрошені 4 делегати від Харківської обласної організації ТЧХУ – Наталія Василюк, Владислав Васильцов, Евгенія  Кульгускіна, та я, Катерина Лимаренко (на знімку). 

 

На мій погляд, ми не тільки гідно презентували свою організацію, беручи участь у пленарних засіданнях та  у тренінгах, але й допомагали в організації самої зустрічі. Так, наприклад, делегати провели вечір знайомств. Голова молодіжної ради при НК ТЧХ України Наталя Василюк проводила сесії з приводу молодіжного лідерства та розвитку волонтерського руху в Україні.


На першій сесії «Ярмарок презентацій» 13 областей представили досвід роботи молодих волонтерів у своїх організаціях. Цікавим був виступ Флавіі Пуглієзе – консультанта Європейської зони з питань розвитку молодіжного руху МФ ЧХ та ЧП, яка доповіла про ініціативи Міжнародної Федерації ТЧХ/ЧП «Молодь в дії» та виконання Стратегії 2020.  Виступ голови Ради ВО «Союз учасників миротворчих операцій» Грабовського С.М.  і його сесія «Міжнародне гуманітарне право в миротворчих операціях» викликали у молоді досить багато питань, а наглядний відео-ролик змусив усіх замислитися над тяжкою працею миротворців, та їх взаємодію з Червоним Хрестом.


Цілих 5 годин було витрачено на теоретичні та практичні заняття з навичок надання першої допомоги.  І хоча майже всі волонтери вже були обізнаними в цій сфері, експрес-курс виявився дуже цікавим і корисним для них. Хотілося б відмітити двох делегатів від Харківської області – Кульгускіна Євгенія та Лимаренко Катерину, які допомогли своїй команді отримати перше місце в змаганнях з навичок надання першої допомоги, за що були нагороджені грамотами та подарунками від голови П’ятихатківської РО ТЧХУ В.П. Романюк.




На знімку: (зліва направо) Флавіі Пуглієзе – консультант Європейської зони з питань розвитку молодіжного руху МФ ЧХ та ЧП та Анна Хіцевич, головний спеціаліст НК ТЧХ України з міжнародного гуманітарного права (МГП). 


Наприкінці Асамблеї було обрано новий склад Молодіжної ради при НК ТЧХ України,  затверджено її мандат і завдання. Дев’ятеро делегатів з різних областей стали членами правління. Тепер,  протягом року, всі вони будуть активно розвивати взаємодію між червонохрестівцями з різних регіонів України. У членах правління молодіжної ради є волонтери Харківської ОО ТЧХ України – Наталя Василюк та Владислав Васильцов. Одноголосно нова Молодіжна рада другий рік поспіль переобрала своїм Головою Наталю Василюк.



   Катерина Лимаренко,

   делегат Асамблеї - 2012, волонтер Харківської ОО ТЧХ України

   Фото – Харківської ОО ТЧХ України

   Повний текст див. – http://www.redcross.kharkov.ua/news/458.html

Переглядів: 852 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024