Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » На Львівщині 18 жовтня завершила роботу І Міжнародна конференція щодо проблем біосферних резерватів
14:06
На Львівщині 18 жовтня завершила роботу І Міжнародна конференція щодо проблем біосферних резерватів

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ НА СТОРОЖІ ДОВКІЛЛЯ

 

18 жовтня завершила свою роботу Перша  Міжнародна науково-практична конференція – «Біосферні резервати для природи та людей. Проблеми менеджменту для досягнення сталого розвитку», яка проходила у Природному заповіднику «Розточчя», яка тривала три дні. У її відкритті взяли участь - голови Яворівських РДА та районної ради (Львівська область) – відповідно Микола Романюк та Іван Карпа.

 



Серед  її почесних гостей – Маріне Елбакідзе (доцент, кандидат географічних наук із Шведського університету сільськогосподарських наук), Ваня Деревець (Біосферний резерват Карс, Словенія), Петр Купа (заступник директора Біосферного резервату Бреклав, Чеська Республіка), Крістіан Дєрі («Біосферний резерват Вінервальд, Австрія») та Пер Ангельстам (професор, доктор біологічних наук із Шведського університету сільськогосподарських наук).

Директор Природного заповідника «Розточчя» Ярослав Бовт повідомив, що причиною цього зібрання на міжнародному рівні стало те, що українська частина міжнародного біосферного резервату «Розточчя» внесена ЮНЕСКО до Світової мережі біосферних заповідників. Зокрема, торік у Львові міністру екології та природних ресурсів України урочисто було  вручено Сертифікат ЮНЕСКО – про надання такого статусу Біосферному резервату «Розточчя».


Міжнародна конференція проходила  у селищі Івано-Франковому Яворівського району Львівської області. У місцевій школі створений і діє загін Червоного Хреста «Милосердя», в програмі якого крім соціальних проблем допомоги знедоленим односельцям, є і питання збереження довкілля.



Недавно діти  дізналися з сайту Деснянської РО ТЧХ м. Києва про своїх ровесників, які 30 серпня побували у м. Лахендорфі в Німеччині на ІІІ-ому Міжнародному форумі волонтерів Червоного Хреста Німеччини, Латвії, України та Білорусії.


«Темою нашої подорожі, - пише у своєму репортажі киянка, волонтер-червонохрестівець Ольга Лічко, розміщеному в Інтернеті на сторінці -  http://www.dunan.com.ua/uk/our-activities/ecosystem-in-the-world-cont.html - був захист та збереження навколишнього середовища, а також соціологічні опитування про ставлення до цієї проблеми в різних країнах. Тож ми отримали нові враження та зав’язали цікаві знайомства, а головне - ближче познайомитись з європейським менталітетом».



«Затишна атмосфера та доброзичливі господарі, - продовжує Оля, -  зустріли  дуже тепло. Волонтери Червоного Хреста м. Лахендорфа влаштували для нас безліч веселих конкурсів, які не давали сумувати нікому, а робота в групах згуртувала і дала можливість поспілкуватись та обмінятись досвідом волонтерської роботи в Червоному Хресті».



«Ми відвідали багато незвичайних місць, - завершує свою розповідь волонтер, - де змогли максимально наблизитися до природи та на власні очі поглянути на екологічні зони іншої країни. Наприклад, побувати в музеї клімату, де опинилися в чотирьох кліматичних поясах світу. Екскурсія до кукурудзяного лабіринту була незабутньою, а шлях в 15 км до нього ми подолали дружньою міжнародною групою на велосипедах. Дуже вразили вітряки, які забезпечують усю країну енергією. Взагалі увесь цей час був захоплюючим та подарував нам безліч яскравих емоцій».



Львівська ОО ТЧХУ та Яворівська РО ТЧХУ мають дружні багаторічні зв’язки з німецькими і польськими червонохрестівцями. Тож є всі підстави сподіватися, що і діти з с. Івано Франкове також побувають у гостях у юних шанувальників довкілля за кордоном, як цьогоріч їх ровесники з Києва.

Фото - http://www.dunan.com.ua/uk/our-activities/ecosystem-in-the-world-cont.html

Джерела –

http://www.javoriv-rda.gov.ua/

 http://zik.ua/ua/news/2012/10/18/374081

Переглядів: 1046 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024