Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 23 » Поетичний розмай – вірш Валентини Романович, голови Теофіпольської РО ТЧХ Хмельницької області
11:19
Поетичний розмай – вірш Валентини Романович, голови Теофіпольської РО ТЧХ Хмельницької області

БЛАГОСЛОВЕННЯ

 










 Так повелося у житті-
 Добро і зло  йдуть поруч по землі, 
 Коли нам тяжко і потрібна допомога, 
 Звертаємось з проханням ми  до Бога.


 І милосердний наш Отець з небес
 Благословив Червоний Хрест.

 Червоний Хрест - це віра й допомога 

 Надія і Любов, і милосердя Бога...
 Нужденні і стражденні йдуть сюди,
 Й знаходять скарб людської доброти,
 І порятунок від хвороб та самоти.


 Червоний Хрест - це Віра у життя, 
 Любов безмежна, милосердя й доброта,
 Спасіння він у нашому житті.

  І поруч з нами – назавжди !


·               Валентина Романович,

·       голова Теофіпольської РО ТЧХ Хмельницької обл


                       Про автора:

·          

·         Часопис  "Життя Теофіпольщини" у репортажі Лідії Пейди «Тамувати біль інших» про автора вірша Валентину Романович у № 61-62 за 05.09.2011 написав наступне:

 

«Як ми уже повідомляли, нещодавно у Святці відбулося виїзне засідання спілки підприємців і промисловців Хмельниччини, на якому велася мова про соціально-економічний розвиток та зайнятість населення на прикладі місцевого товариства. Гості відвідали соціально-культурні об’єкти села, в тому числі і червонохресну лікарню. Треба було бачити, яке враження справив цей об’єкт на приїжджих. Бо важко сьогодні у селах не тільки нашої області, але й інших побачити щось подібне. Тому й посипалися запитання до керівника господарства Василя Мастія, голови райкому Червоного Хреста Валентини Романович. А їй , за чотирнадцять років існуваня цього закладу , було про що розповісти. Хоча б про те, що лікарня не використала жодної копійки бюджетних коштів, а  левову частку турбот на утримання цього закладу взяло на себе ТОВ "Святець". Пацієнти лікарні забезпечені чотириразовим висококалорійним харчуванням, бо агроформування безкоштовно виділяє м’ясо, крупи, молоко, всю сільськогосподарську продукцію, яка виробляється і вирощується тут. 
 Валентина Олександрівна  розповідала це з великим захопленням. Із палат почали  з цікавістю виглядати їх мешканці. Серед них я побачила і знайомі обличчя людей, які живуть  у райцентрі.Та в цьому нічого не було дивного, бо, вважає, Валентина Олександрівна, милосердя не може обмежуватися регіональними ознаками. Воно, або є, або його не-має взагалі. Побачила і тих, з ким познайомилася в цьому закладі рік чи два тому. І також не здивувалася, бо  знала, що особливість цієї червонохресної сільської лікарні полягає в тому, що вона обслуговує в першу чергу одиноких, престарілих, немічних,дітей-сиріт. 



І якщо  у звичайних медичних закладах хворі не можуть утримуватися більше обумовлених термінів, то у Святецькій лікарні  вони перебувають до повного одужання. Але , найголовніше, якщо пацієнту нікуди діватись, його не викидають на вулицю- він може бути під опікою скільки потрібно.
Саме це, зрозуміла, багатьох гостей  дуже здивувало. А коли почули, що працівники цього закладу виконують ще й деякі «забаганки» хворих, то аж руками сплеснули. Річ у тому, що віруючим тут у пісний день, а особливо в період посту, готують спеціальні страви на їх замовлення. Останніми роками , до речі,  набуває впровадження лікування травами та іншими народними засобами. І велика заслуга в цьому саме голови райкому Червоного Хреста Валентини Романович. Ця жінка, яка живе і світить для інших, переймається їх болями. Вона завжди займає принципову життєву позицію і продовжує творити добрі справи. То ж , зрозумівши, що перед нею люди не бідні, запропонувала  зробити посильні благодійні внески на заклад. Адже  це одне із джерел його фінансування-потрібно заплатити обслуговуючому персоналу, знайти кошти для закупівлі обладнання, медикаментів, тощо.Одному сільгосппідприємству це не під силу. 
Делегація, в складі якої в цей день був і заступник голови облдержадміністрації Володимир Галищук, на власні очі побачили чудові умови, в яких лікуються пацієнти червохресної : у палатах  і коридорах тут килимові доріжки, є чудова їдальня із гарним посудом, сучасний санвузол. Одне слово, не в кожного вдома такі умови. 
Коли автобус від’їхав від червонохресної, члени делегації   захоплено почали ділитися враженнями від побаченого. Почула я від них і чимало компліментів на адресу Валентини Олександрівни Романович, дехто жалкував, що не записав номер її телефону.
Як зрозуміла, не тільки сама лікарня, але й ця жінка справила на всіх незабутнє враження. Інакше й не могло бути, бо в житті, на жаль, таких небагато, тих, хто переймається болями інших, хто робить все, щоб полегшити цей біль. І не тільки тому, що у них така професія , а, найперше, тому, що у них така душа».

 Оригінал репортажу на сайті - http://teoredak.at.ua

 Газета №61-62 5 серпня 2011 року 


 Висловлюємо подяку працівникам Світловодської МРО ТЧХ Кіровоградщини за підготовку цього матеріалу !



Переглядів: 1877 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024