Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 27 » Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя», випуск – 37: репортаж з виставки поштових марок у Львові
16:58
Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя», випуск – 37: репортаж з виставки поштових марок у Львові

ФІЛАТЕЛІСТИЧНА  ВИСТАВКА  У  ЛЬВОВІ


 Філателія – особливий вид дозвілля. Він доступний, як 

 дорослим, так і дітям. Задовольняє запити 

 колекціонерів, істориків, бізнесменів, які сміливо 

 можуть інвестувати свої  вільні кошти у

 філателістичні раритети. Своїми багатствами

 філателісти діляться з суспільством на виставках. В

 незалежній Україні вони започатковані з 1992 

 року у Івано-Франківську. З тих пір немає такого 

 обласного центру, де б вони не скликали натовпи 

 відвідувачів. 

На головному поштамті міста Лева, на якому мені поталанило пропрацювати понад чверть століття, 9 жовтня у Всесвітній день пошти, відкрилась виставка, організована Львівською дирекцією УДППЗ «Укрпошта» та Львівським обласним товариством Асоціації філателістів України. Коли я прийшов у зал на другому поверсі, то із захопленням відзначив ті зміни, які стались після проведеної реконструкції. Зал таки справді вражає. Тут і зі смаком оформлені художниками-дизайнерами вітражі на вікнах, прекрасно оздоблені колони, чудове плиткове покриття підлоги. Як у справжньому Палаці, де панують музи. Це дійсно світовий рівень!

Колишні співробітники мені повідомили, що у цьому заслуга керівництва Львівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» (спочатку Кидисюка А.І., а потім Веселого В.В.) та поштамту (Лишака М.В.). Вони зробили для філателістів і відвідувачів виставки добру справу, підготувавши такий прекрасний зал для проведення виставок та інших пропагандистсько-інформаційних заходів.



Приємно відзначити, що УДППЗ «Укрпошта» надіслала до Львова 20 виставкових стендів, що, власне, і дало можливість організувати цю виставку.

Львівське обласне товариство Асоціації філателістів України, яке очолює член Правління Асоціації філателістів України Ігор Паньонко,  з вдячністю відгукнулось на пропозицію керівництва Поштамту організувати виставку із експозицій філателістів, які неодноразово брали участь у національних та міжнародних виставках.

Справді, свої експозиції запропонували Валерій Хомин, Олександр Жарівський, Василь Прухницький, Олег Сухінський, Юрій Черних, Сергій Крутінь та інші. Для нагород, здобутих львівськими філателістами, виділили окрему шафу. Та вона хоч і солідних розмірів, але… всі нагороди не помістились!


Уже в перший день роботи виставки В. Хомин та О. Сухінський мали по дві екскурсії для учнів шкіл м. Львова. При цьому заявки на їх проведення продовжують поступати. Школярі, в першу чергу, цікавилися питаннями, де можна придбати поштові марки. Та у Львові немає жодного спеціалізованого філателістичного магазину і придбати марки можна тільки у відділеннях Укрпошти, або на зустрічах філателістів.

За останній рік львів’янам є чим пишатись. Більше п’ятнадцяти експозицій брали участь у виставках в Одесі, Сомбатхеї (Угорщина),  Тімішоарі (Румунія), Москві та отримували медалі різного рангу. Всі розуміють, що колекціонування і накопичення поштових марок – це дуже добре, але ще краще вміти із них підготувати експозицію для участі у виставках та демонстрації свого матеріалу для колег за захопленням.

Відрадно, що нині майже на десяток експозицій подано заявки для участі у виставках, які плануються у Польщі, Росії, інших країнах. Шкода, що віртуальні філателістичні клуби, які роблять тільки перші кроки, ще такої можливості не мають. Але це питання часу, і треба сподіватися, що члени нашого інтернет-клубу «Милосердя» Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова також дочекаються свого зоряного часу.


Фото -  http://www.filatelist.org.ua/news/vystavky 

Петро Гарматій,

Заслужений зв’язківець України, голова віртуального філателістичного клубу «Милосердя»


Довідка:


Відеосюжет про філателістичну виставку у Львові див. на сайті телеканалу "Львів-24" -

http://lviv24.com/home/showSingleNews.do?u_velikomu_zali_ukrposhti_regulyarno_prohoditimut_vistavki_filatelistiv&objectId=77025

Переглядів: 1470 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 06:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024