Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 29 » «Львівщині сприятимуть у розвитку проекту житла для прийомних родин». – Михайло Костюк, голова ЛОДА
20:33
«Львівщині сприятимуть у розвитку проекту житла для прийомних родин». – Михайло Костюк, голова ЛОДА

ЩОБ  БІЛЬШАЛО  ПРИЙОМНИХ  РОДИН   

 

 Сьогодні на Львівщині розробляють типовий проект житла для прийомних

 родин, працює велика програма. Область готова виділяти землю, забезпечити

 технічні і побутові вигоди та бути учасником співфінансування такого

 проекту, але водночас слід долучити міжнародні фонди і програми. Про це під 

 час зустрічі із головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо 

 (на знімку) заявив голова ЛОДА Михайло Костюк.





Повідоплення про цю подію розміщено на сайті обласної адміністрації. Її підготувала прес-служба ЛОДА. Мета зустрічі – обговорення перспективи співпраці між Представництвом ЮНІСЕФ в Україні і ЛОДА та впровадження Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2012 року на регіональному рівні, реформування системи соціальних послуг на Львівщині.

«Попередження соціального сирітства є одним із найважливіших аспектів роботи усієї соціальної сфери на Львівщині. Соціальні ініціативи Президента України та українського уряду щодо моніторингу ситуації, нагляду за її розвитком та впровадження виховної роботи в сім’ях – це серйозний елемент попередження соціального сирітства. Однак, на Львівщині основними проблемами у цьому аспекті є безробіття і заробітчанство. Власне, ці два моменти потребують окремих серйозних напрацювань», – наголосив Михайло Костюк.




Водночас Юкіе Мокуо повідомила, що для ЮНІСЕФу важливими є реалізація на Львівщині двох великих національних проектів, які пов’язані із системою реформування соціальних послуг та, власне, профілактикою соціального сирітства.

«Тут успіх реалізації програми залежить від місцевої влади. Надзвичайно важливо запобігти непотрібному вилученню дітей із родин (окрім випадків, де по-іншому неможливо діяти), упередити кризову ситуацію в сім’ї. Також важливо, щоб можливість надавати соціальні послуги мали представники недержавного сектору. Ми готові надати технічну допомогу для реалізації стратегії запобігання соціальному сирітству. Ми розуміємо, що Львівщина є прогресивною областю і хотіли б бачити вашу область лідером в Україні щодо просування зазначених ідей та програм», – наголосила Юкіе Макуо.




Сторони також обговорили стан реалізації програми подолання йодного дефіциту в Україні і на Львівщині зокрема та інформаційну кампанію, спрямовану на підвищення рівня обізнаності населення про споживання йодованої солі і стимулювання попиту на хліб з йодованою сіллю.

Фото – з фототеки ЮНІСЕФу

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/10/29/376347

Переглядів: 656 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024