Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 31 » Американський Червоний Хрест - у протистоянні з ураганом Sandy
15:04
Американський Червоний Хрест - у протистоянні з ураганом Sandy

ЕКЗАМЕНУЄ  СТИХІЯ


 Ураган Sandy, подібного до якого  у США 

 не знали цілих два століття, стихає.

 Збитки, яких він завдав, за першими 

 приблизними оцінками – 20 млр. дол США.

 Загинуло 60 осіб. Американський Червоний 

 Хрест показав себе у дні  випробувань, як 

 надійна злагоджена сила, що завжди готова

 до захисту громадян і  протидії стихійним

 лихам навіть такого  величезного  мштабу.

Понад 3200 людей вже у понеділок, 29 жовтня, у дев’яти постраждалих штатах змогли  знайти захист і переночувати у 112 притулках Червоного Хреста США. Це були вигнані негодою з домівок мешканці штатів Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Пенсільванія, Коннектікут, Род-Айленд, штат Меріленд, Делавер, Вірджинія і Массачусетс.


 

Пізніше, коли стала зрозуміла справжня сила урагану, Червоний Хрест терміново розгорнув у добре захищених місцях ще понад 1300 тимчасових притулків. На лінійку готовності поставив 160 автомашин швидкої допомоги. Завіз у склади недоторканих запасів 230 тисяч готових до вживання порцій продуктів харчування, а також питну воду. 

Рятівникам довелося зустрітися з незвичайними явищами: затопленням тунелів метро у Нью_Йорку, пожежею у приватому  житловому секторі підтопленого пригороду, де одночасно горіло 100 дерев"яних будинків, нестачею крові для переливання пораненим, іншими незапланованими жодними тренінгами факторами. До екзотичних належить - заплив акули на затоплені вулиці Нью-Йорка.


 

"Sandy великий і небезпечний шторм, і приніс руйнування на велику частину східної частини країни, - сказав Чарлі Шиманський, перший віце-президент Червоного Хреста США, - та щоб він не ставі катастрофічним, ми закликали людей, щоб евакуювалися, або залишалися в безпечному місці, поки бушує стихія, і прислухатися до інструкцій місцевої влади»

Була на висоті інформаційно-пропагандистська робота. Постраждалі мали змогу скачати з сайту Червоного Хреста США спеціальний додаток, в якому були вичерпні інструкції поведінки в умовах розгулу стихії, а також необхідні телефони всіх рятункових служб і формувань, готових до екстремальної ситуації. На службу Червоного Хреста у ці дні були задіяні такі соціальні мережі в Інтернеті, як Twitter і Facebook.



Підготувалася і служба забору крові у донорів. На атлантичному узбережжі країни було закрито на кілька днів всі пункти здачі крові. Зате у центральних і західних штатах вони працювали у посиленому режимі.

"Пацієнти, що постраждали від урагану, потребують іноді термінового переливання крові,  - наголошує д-р Річард Бенджамін, головний лікар Червоного Хреста США, - Щоб забезпечити достатнє кровопостачання у національному масштабі, ми попросили добровольців негайно записатися на прийом для здачі крові, і зробити це якнайскоріше».

Далі він пояснив, що для того, щоб здати кров, донору має бути принаймні 17 років, відповідна вага і кров повинна відповідати всім необхідним параметрам. А сам донор має бути при хорошому здоров'ї. Донори повинні привести свої картки донора крові Червоного Хреста або іншій форми документів, що заміняють їх. У деяких штатах донорами можуть бути підлітки у 16-річному віці, але з відома батьків




Зважаючи на великі збитки від урагану, Червоний Хрест Америки оголосив збір пожертв. "Це буде велика і дорога відновлювальна робота, - сказав Шиманський, - Але ми мусимо витримати цей екзамен. Жертводавці можуть допомогти постраждалим, зробивши пожертвування на підтримку Американського Червоного Хреста, зазначивши: «Для ліквідації наслідків стихійних лих». Це можна зробити в онлайн -режимі, поштою або по телефону."


 

Через ураган на сході США було скасовано тисячі авіарейсів, проведена евакуація сотень тисяч людей, а мільйони місцевих жителів залишилися без електрики через обрив ліній електропередач. Прямі збитки від урагану вже оцінили в 20 мільярдів доларів, однак ця сума може суттєво збільшитися через втрати від вимушеного простою економіки регіону.

Тим часом, метеорологи попереджають, що загроза сильних снігопадів поширилася на більшу частину  штату Західна Вірджинія. Услід за супербурею сильні вітри несуть сюди снігопади з-над пасма гір Аппалач.

Національна служба погоди повідомила у вівторок, що висота заметів у більшості міст і сіл штату може скласти два фута (60 см).

Президент США Барак Обама оголосив Нью-Йорк, як повідомляє ІА ЗІК, зоною "великого стихійного лиха". 

Фінансові пожертвування добротворців допоможуть Червоному Хресту США забезпечити постраждалих житлом, продовольством, емоційною підтримкою, іншими видами допомоги.

Щоб стати жертводавцем, треба відвідати сайт Американського Червоного Хреста - http://www.redcross.org/

Внески можуть бути також передані до місцевих підрозділів Червоного Хреста або надіслані поштою за адресою: Американський Червоний Хрест, PO Box 37243, Washington, DC 20013.

 

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте сайт  - http://blog.redcross.org/ .

 

Фото – з сайту Червоного Хреста США

Джерело – сайт Червоного Хреста США, див.стор. - http://www.redcross.org/news/article/Red-Cross-Opens-Shelters-Up-and-Down-Eastern-Seaboard

 

Переглядів: 1232 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024