Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 2 » Закон «Про екстрену медичну допомогу» - в дію: на Львівщині має бути 254 бригади швидкої допомоги, а не 168
15:04
Закон «Про екстрену медичну допомогу» - в дію: на Львівщині має бути 254 бригади швидкої допомоги, а не 168

ВАЖКІ  РЕФОРМИ


 Згідно з новим законом «Про екстрену медичну допомогу», 

 який вступає в дію з 1 січня 2013 року, загальна кількість 

 бригад швидкої медичної допомоги у Львівській області має

 становити не 168 одиниць, а 254.







Про це під час проведення робочої наради повідомив в.о. начальника ГУОЗ ЛОДА Орест Середа.

Він зазначив, що зараз в галузі екстреної медицини на Львівщині працює 2420 людей. Але через стан автомобільних шляхів, застарілий автотранспорт при існуючій системі мешканці сіл в доступі до своєчасної медичної допомоги. До недоліків і проблем Середа додав і відсутність єдиного диспетчерського центру, розрізнену структуру мережі швидкої медичної допомоги, соціальну незахищеність медичних працівників, недостатній розвиток зв’язку.

Слід зазначити, Законом України передбачено створення єдиної системи екстреної медичної допомоги шляхом об’єднання станцій, відділень, пунктів швидкої медичної допомоги для вирішення цих проблем.



На думку учасників наради від впровадження в дію Закону слід очікувати підвищення оперативності при управлінні службою екстреної меддопомоги, підвищення ефективності використання фінансових і матеріальних ресурсів, забезпечення своєчасності прибуття бригади швидкої у містах до 10 хвилин, у сільській місцевості до 20 хвилин, зниження рівня смертності на догоспітальному етапі у 2 рази.

«Враховуючи, що в нас до початку 2013 року залишилось дуже мало часу, ми маємо мобілізувати і консолідувати усі зусилля для того, щоби з 1 січня 2013 року механізм екстреної медичної допомоги працював як годинник і ні один мешканець області не був позбавлений необхідної екстреної допомоги при потребі», – резюмував керівник апарату ЛОДА Іван Груник.






На знімку - реанімобіль отримує у подарунок керівництво Городоцької ЦРЛ від давніх партнерів - Австрійських Червоного і Чорного Хрестів


Фото – з сайту Городоцької РДА 

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/10/31/376791

 

Переглядів: 804 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024