Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 12 » Наше здоров»я – у наших руках: 13 листопада мітинг у Києві на підтримку хворих гепатитом, туберкульозом, ВІЛ/СНІДом.
21:31
Наше здоров»я – у наших руках: 13 листопада мітинг у Києві на підтримку хворих гепатитом, туберкульозом, ВІЛ/СНІДом.

                                                                                                        ТРАГЕДІЯ  НАШИХ ДНІВ


Завтра, 13 листопада, об 11.00 Україну буде закрито на КАРАНТИН! Тридцять чотири країни вже отримали заклик: в найближчому майбутньому подорожі до України будуть дуже ризикованими для їхніх співгромадян. П’ятдесять пацієнтів та активістів у захисних масках підуть до Адміністрації Президента, щоб бити на сполох про відсутність грошей на їх лікування у проекті державного Бюджету 2013 , а також про ризик закриття кордонів.


Передбачається, що мітингувальники зберуться біля меморіального пам’ятника «Червона стрічка» поблизу Києво-Печерської Лаври. Тут пред ними виступлять: Дмитро Шерембей, ВІЛ-позитивний, голова пацієнтської організації ЮКАБ, Олег Мартинюк, хворий на гепатит С, голова громадської організації «Іскра надії», Любов Кушнір, мати хлопця, хворого на туберкульоз. 


Акція «Україна на КАРАНТИНІ!» – це заклик до світової спільноти та Президента України зупинити епідемії туберкульозу, СНІДу та гепатиту, якими сьогодні інфіковано кожного 10 українця. У проекті Бюджету 2013 року закладено 0 гривень, 0 копійок на лікування гепатиту, лише близько 40% від потрібної суми на лікування СНІДу та туберкульозу.

Після мітингу його учасники через центр столиці України пройдуть до будівлі Адміністрації Президента, щоб вручити петицію зі своїми пропозиціями.


Фотоколаж – Д. Крикуна

За повідомленнями користувачів соцмережі Facebook

Дмитра Крикуна, Ольга Стефанишина, Rostek Dzundza, дима шерембей , Inna Boyko.


Репортаж з мітингу - http://www.ucab.org.ua/ua/node/169


P.S.

РЕАГУВАННЯ  ВЛАДИ:

 Внаслідок вдалої адвокаційної акції "Україна на КАРАНТИНІ!”, ініційованої ЮКАБом, Президент України втрутився в бюджетний процес на користь пацієнтів http://www.president.gov.ua/news/26064.html

Це велика перемога для всіх пацієнтів, які зможуть отримати лікування у 2013 році, а це більше 100 тисяч людей! Ми маємо велику надію, що Кабінет Міністрів оперативно відреагує на позицію Президента і до проекту Державного бюджету внесе 399 млн.грн. на лікування ВІЛ/СНІДу, 296 160 тис. на лікування тубекульозу і 304 млн.грн. на лікування гепатитів. 


.

Переглядів: 825 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024