Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 13 » Червоний Хрест - попереджає: на Україну з двох боків насувається епідемія грипу
16:59
Червоний Хрест - попереджає: на Україну з двох боків насувається епідемія грипу

ГРИП   КРОКУЄ  КОНТИНЕНТОМ

 

У 19 країнах Європи були зареєстрованi тенденцiї до зростання активностi вiрусiв грипу. Про це йдеться у звiтi Європейського Центру по контролю i профiлактицi захворювань (CDC), передає УНН.








Спорадичне поширення вiрусу грипу було зареєстроване у семи країнах: Данiї, Францiї, Нiмеччинi, Норвегiї, Словаччинi, Швецiї та Великобританiї.

Тенденцiї активного зростання кiлькостi хворих на грип були зареєстрованi в Естонiї i Швецiї.

Водночас у 9 територiальних одиницях Росiйської Федерацiї зафiксовано перевищення епiдемiологiчних порогiв захворюваностi на грип та ГРВI бiльше, нiж на 20%. Про це йдеться у звiтi Мiнiстерства охорони здоров'я Росiї, який є у розпорядженнi УНН.

"Наразi на територiї Росiї загалом захворюванiсть на грип та ГРВI є вищою за  епiдемiологiчний порiг - серед населення на 4,1%. Серед дiтей 0-2 рокiв показники перевищують на 4,2%, 3-6 рокiв - на 6,9%, 7-14 рокiв - на 10, 3%", - йдеться в повiдомленнi.

Згiдно з документами, перевищення епiдемiологiчних порогiв пов'язано з прогнозованими низькими показниками, адже в минулi роки саме на цей час припадали шкiльнi канiкули.

Разом з тим найбiльше перевищення епiдемiологiчних порогiв - бiльш нiж на 50%, зареєстровано у Сиктивкарі, Республiка Комi. У Iркутську, Норильську, Барнаулi, Рязанi, Ставрополi, Смоленську, Санкт-Петербурзi та в Петрозаводську зафiксовано перевищення епiдемiологiчних порогiв становить вiд 20 до 49%. На бiльшiй частинi решти територiї Росiї перевищення епiдемiологiчних порогiв не перевищує 20%.

Як повiдомляв УНН, в Українi очiкується спалахи грипу A/Калiфорнiя/7/2009 (H1N1), A/Вiкторiя/361/2011 (H3N2), B/Вiсконсiн/1/2010.

З початку епідеміологічного сезону на грип та ГРВІ захворіло 850 тисяч українців. Про це сказав начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Віктор Ляшко.

"Офіційно з початку епідемічного сезону станом на 44 тиждень уже 850 тисяч захворіло на грип та ГРВІ ", - сказав Віктор Ляшко, повідомляють УНН 


На Львівщині не зафіксовано на сьогодні - жодного випадку захворювання на грип !

Нагадаємо, Державна санітарно-епідеміологічна служба прогнозує зростання захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в листопаді.

 

Джерело - http://www.expres.ua/health/2012/11/13/76915

Переглядів: 647 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024