Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 14 » Вісті з первинних осередків Личаківської РО ТЧХ: Львівська обласна клінічна лікарня
00:38
Вісті з первинних осередків Личаківської РО ТЧХ: Львівська обласна клінічна лікарня

ВІРНІСТЬ  КЛЯТВІ  ГІППОКРАТА


Серед 54 первинних осередків Личаківської РО ТЧХ 

м. Львова – осередок у Львівській обласній клінічній 

лікарні є найбільшим. Він налічує 1200 членів 

Товариства і щороку здає у скарбничку пожертв 

Червоного Хреста по 6000 грн. Це кошти, виручені 

за розповсюдження марки «Членський внесок».

Головою організації вже вкотре обирають працівники

ЛОКЛ  заступника головного лікаря з медсестринської 

роботи Лесю Володимирівну Зробок (на знімку).


Нині у Лесі Володимирівни гаряча пора – готується до участі у засіданні Правління Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Воно призначене на 28 листопада. Тож треба зібратися до цього часу з думками, осмислити зроблене і підготуватися до розмови на цім форумі.

За роки головування в осередку, а це – з 1992 р., зібралося чимало папок. Одні підуть, можливо, у музей Червоного Хреста Львівщини, інші – ще у роботі. За 2012 р. на волонтерських засадах прочитано у школах Личаківського району м. Львова близько 100 лекцій, у яких старшокласникам наголошувалося про заходи з попередження захворювань на ВІЛ/СНІД, туберкульоз, гепатити різних модифікацій.

Червоний Хрест допоміг лекторам-волонтерам наглядною агітацією: санбюлетнями, плакатами, брошурками про хвороби, про які на людях не прийнято говорити.




Були і семінари-тренінги, на яких члени осередку, лікарі-хірурги, навчали молодь правилам першої домедичної допомоги. Бракувало, правда, муляжів, все більше доводилося показувати на живих людях, але це не вплинуло на глибину і якість знань.

Та слово блякне, коли хворому потрібно робити переливання крові. Тоді терміново треба шукати донорів. Нині з ними – сутужно. Тож Леся Володимирівна раз на рік з активістами свого первинного осередку Товариства стає донором. Цьогоріч 56 лікарів і медичних сестер здали понад 11 літрів крові.

У цій акції брали участь  і члени родини Лесі Володимирівни: дочка Ірина – лікар-офтальмолог, та чоловік Борис, лікар – судово-медичний експерт Львівського обласного бюро судово-медичної експертизи ГУОЗ ЛОДА. Вони хоч і не працюють в одому колективі медиків, але живуть одним духом, і однією думкою: Червоному Хресту треба допомогти всіма способами, бо на відміну від інших благодійних організацій, він один стоїть на сторожі Женевських Конвенцій 1949 р., Додатків до них 1977 р., інших Законів, що стосуються міжнародного гуманітарного права.   



На дозвіллі, яке випадає дуже рідко, Леся Володимирівна любить читати «Вісник Товариства Червоного Хреста України». Тут для себе знаходить багато цікавих матеріалів. Раніше вона брала його в офісі районної організації Товариства, у голови – Ірини Апостолюк, а тепер, під час передплатної компанії на 2013 р., вирішила передплатити журнал на середок. Заохотила до цього ще кількох лікарів, тож тепер поінформованість про благодійні справи Червоного Хреста стануть більшими.

Схвально зустріли члени осередку і таку новацію 2012 р., - заснування в Інтернеті Личаківською РО ТЧХ м. Львова власної веб-сторінки. Вони – не пасивні користувачі. А вимогливі порадники і рецензенти. Так, вони настійливо радять у новому році поміняти дизайн, розширити тематику, використовувати для ілюстрування текстових матеріалів не лише фотографії, але і слайд-фільми та відеоролики. Хочуть мати на сайті Червоного Хреста свою медичну рубрику, де можна було би з колегами обговорювати професійні теми.

І ці прохання цілком обгрунтовані. Адже тут надають медичну допомогу понад 32 тисячам пацієнтів за рік (близько 18 тисяч хірургічних втручань). Щодня у операційних, лабораторіях, фізкабінетах за здоров»я пацієнтів ведуть боротьбу більш як 500 лікарів та 1000 медичних сестер. Їх робота знайшла належну оцінку: 9 лікарів мають звання „Заслужений лікар України”, 2 медичні сестри – звання „Заслужений працівник України”, 29 лікарів захистили звання кандидатів медичних наук.

ЛОКЛ є клінічною базою вищих та середніх навчальних закладів: Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, Інституту спадкової патології НАНУ, Львівського державного медичного коледжу ім. А. Крупинського, Львівського медичного училища центру „Медик”, Самбірського та Бориславського медичних училищ, Львівського медичного коледжу післядипломної освіти. Щороку на базі ЛОКЛ проводиться навчання більш як 2500 студентів вищих, 400 студентів середніх навчальних закладів; близько 100 лікарів проходять інтернатуру за чотирма спеціальностями – хірургія, терапія, анестезіологія, гінекологія.

Спільно із клінічними кафедрами медичного університету спеціалісти ЛОКЛ проводять науково-практичні дослідження по цілому ряду напрямків: вдосконалення методів діагностики та лікування захворювань ендокринних залоз, серця та судин, в урології, отоларингології, офтальмології, гастроентерології, проктології, гінекології тощо.


Лікарі ЛОКЛ співпрацюють із науковими та лікувальними закладами багатьох країн світу: Польщі (Варшава, Люблін, Краків, Забже), Австрії (Відень), Німеччини (Ляйпціг, Фрайбург), Великобританії (Віндзор), США (Пітсбург, Чікаго, Клівленд, Детройт), Люксембургу та ін.

 Результатами такої плідної співпраці є участь ЛОКЛ у різноманітних міжнародних програмах та клінічних дослідженнях. Зокрема, у проекті „Здоров’я матері та дитини” та „Здоров’я матері та дитини – ІІ” під егідою організації JOHN SNOW Inc у співпраці з Агенцією з міжнародного розвитку США протягом останніх років. Це дозволило успішно впровадити інноваційні перинатальні технології у відділеннях новонароджених та пологових (обсерваційному, фізіології та патології вагітних).





Добре зарекомендувала себе міжнародна програма Люксембурзького Червоного Хреста і Товариства Червоного Хреста України "Допоможемо дітям України з вадами серця". Ті операції, які були доступні лише закордонним хірургам тепер навчилися робити у Львові. Лідером у цьому напрямку є дитячий кардіохірург Микола Володимирович Коник. Відділення є базовим тренінговим центром проекту у Західному регіоні України




Словом, вірність клятві Гіппократа, спонукає всіх членів первинного осередку Товариства у ЛОКЛ до активності і милосердя. Побажаємо їм нових здобутків і перемог!

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 2108 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024