Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 20 » Про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні – мовою кулінарії сталінського періоду виживання
12:42
Про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні – мовою кулінарії сталінського періоду виживання


КОРЖІ З КРОПИВИ


 20 листопада у центрі Львова мешканцям міста 

 пропонували страви, які  змушені були споживати українці

 під час Голодомору 1932-1933 рр., щоб  вижити. Про це 

 повідомили у Громадянському русі «Відсіч».





Ініціатори акції готувала коржики та хлібці з кори дуба і мелених каштанів, листя кропиви, кульбаби,  насіння льону та кропу, квітів ромашки та невеликої кількості кукурудзяного борошна, і пропонували цю "їжу виживання" скуштувати всім охочим.

"Але спочатку ми самі скуштували ці коржики, -- розповів Ігор Гречух, активіст "Відсічі". - Як на мене, смак у них нейтральний. А ось якщо їх добре посолити, можна їсти".

Разом зі стравами вони роздавали листівки з рецептами такої  їжі та закликом  - взяти участь у вшануванні пам’яті жертв Голодомору у Львові 24 листопада о 15.00 на площі перед пам’ятником Т. Шевченка.

Акція проходила у межах громадської кампанії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні у м. Львові. Її учасники відчули, якою ж була на смак та сувора епоха.


 Фото- і відео-  репортажі див. за адресою:

 http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_lvovi_nakrili_stil_golodu_zi_stravami_chasiv_golodomoru&objectId=1271100


Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/11/19/379501

 

Переглядів: 275 | Додав: Олекса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 23.07.2017, 03:43
Webmoney
E957042746057 U511828258153 Z226274508252 R134004408733
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 300
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2017Хостинг від uCoz