Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 21 » ЮНЕСКО нагородило молодіжну організацію Німецького Червоного Хреста за екологічний проект для ООН
01:01
ЮНЕСКО нагородило молодіжну організацію Німецького Червоного Хреста за екологічний проект для ООН

АДАПТАЦІЯ ДО ЗМІН  КЛІМАТУ


Німецька комісія у справах ЮНЕСКО нагородила 

молодіжну організацію Німецького Червоного Хреста 

(RCY)  за екологічний проект декади ООН «Освіта 

для сталого розвитку». Премія присуджується за 

зразкову реалізацію цілей цієї глобальної ініціативи

 у галузі освіти, запропонованої  ООН. 








"Проект виразно показує, як може у період зміни клімату на планеті виглядати освітня програма в майбутньому. Результати голосування журі були позитивними, тому що воно визнало проект зразковим, адже він чітко дає всім зрозуміти, як люди повинні діяти раціонально в умовах, що змінюються», - зазначає професор д-р Герхард де Гаан, голова Національного комітету та журі декади ООН в Німеччині. 

Робін Вагенер, президент Товариства молодіжного Німецького Червоного Хреста, говорить: «Ця нагорода для проекту в декаді ООН  надає нашій організації додаткового імпульс. Він нам дуже знадобиться. Бо хто молодий сьогодні, змушений буде дуже довгий час жити і боротися з наслідками зміни клімату. Як ми можемо адаптуватись і захистити себе від екстремальних погодних умовах? Як ми можемо допомогти людям, які вже пстраждали? За допомогою цієї компанії ми запрошуємо молодих людей у Німеччині спробувати себе у ролі творців і виконавців  проекту "Клімат допомоги".

Він  був розпочатий у травні 2012. Головна проблема проекту: "Зміни щось доти, доки це не зробив клімат!" Треба обміркувати гуманітарні наслідки зміни клімату. Їм притаманні такі негативні фактори, як: вплив екстремальних погодних явищ на здоров'я і умови життя молодих людей.

Тому велика увага приділяється адаптації та акліматизації. За допомогою різних засобів масової інформації та спеціальних акцій Товариство молодіжного Червоного Хреста Німеччини інформує: про необхідну допомогу постраждалим, навчає правильно реагувати на кліматичні зміни, щоб в  середовищі свого існування краще адаптуватися, а також захистити себе і суспільство від негативних впливів від зміни клімату. 

Молодий Rotkreuzler, в який входить молодь від 6 до 27 років, ставить собі за мету: збільшити кількість фільтрів для питної води, висаджувати дерева біля шкіл і громадських місць, підвищувати рівень освіти та обізнаності громадськості з проблемами зміни клімату та дотримання законів для підтримки і розміщення кліматичних біженців. 

В 2013 такі заходи відбуватимуться по всій Німеччині. Буде організовано посадку дерев, монтаж фільтрів для прісної води і запущено в дію міжнародний проект зі збору коштів для попередження кліматичних катастроф у Бангладеш. 

З 2005 року німецька комісія у справах ЮНЕСКО нагороджує проекти і общини для ще більшого залучення волонтерів у поліпшенні освіти для сталого розвитку протидії і адаптації до змін клімату. Організатори "Декади
 ООН" звертаються до держав-членів Організації Об'єднаних Націй з проханням щодо впровадження сучасних освітніх програм, щоб навчити дітей і дорослих тверезого мислення і раціональних дій в екстремальних умовах зміни клімату. 


Товариство Молодіжного Червоного Хреста Німеччини є самостійним відповідальним молодіжним об"єднанням Німецького Червоного Хреста. Більше, ніж 113000 його членів, прагнуть до забезпечення міцного здоров'я наших сучасників, збереження навколишнього середовища, миру і міжнародного взаєморозуміння. 

Більш детальна інформація на www.jugendrotkreuz.de і www.mein-jrk.de/klimahelfer . 

Контактні особи у прес-бюро DRC: 

Д-р Дітер Шютц 
Тел 030 85404 158 
schuetz@drk.de 

Гудрун Грайлінг (Greiling) 
Тел 030 85404 564 
greilingg@drk.de 


Додаткову інформацію для преси можна знайти 
http://www.drk.de/presseinfo 

Клацніть тут для виходу на сайт Німецького Червоного Хреста (DRC) 
http://www.drk.de 

 

Фото -  з сайту: em.at.ua

Джерело – прес-реліз Німецького Червоного Хреста, м. Берлін, 19 листопада 2012 р., № 77/12 

 

Переглядів: 691 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024