Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 28 » Офіційні вісті: засідання правління президії ЛОО ТЧХ України від 28 листопада 2012 р. – Частина ІІ.
22:01
Офіційні вісті: засідання правління президії ЛОО ТЧХ України від 28 листопада 2012 р. – Частина ІІ.

ПОПЕРЕДНІ  ПІДСУМКИ


 Фрагменти доповіді  голови Львівської ОО ТЧХ України 

 Валентина Мойсеєнка (на знімку - перший зліва).









      (Продовження. Початок див. у Частині  -  І за адресою - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-11-28-977)


Міжнароднне партнерство

Вважаємо позитивним моментом діяльності ЛОО  ТЧХУ – це організація роботи з зарубіжними партнерами.

І. Вже багато років триває співпраця ЛОО ТЧХУ з Люксембурзьким Червоним Хресстом. Протягом дії програми "Допоможемо хворим дітям  України з вадами серця”, прооперовано за кордоном 279 дітей з різних областей України з вродженими вадами серця, яким було відмовлено в операціях в нас, у зв’язку з високим ризиком оперативного втручання (5–10% шансів на їх успішне проведення); або відсутністю спеціального обладнання для їх успішної реалізації.

 Приблизна вартість одного оперативного втручання складає від 15 до 20 тис. $ Євро   (з перельотом, оперативним втручанням, проживанням батьків).

      Обладнання, яке було завезено в 2009 році  в обласну  клінічну лікарню – ангіографічний  комплекс / 3 млн. 400 тис. Євро. /, інструментарій, дихальний апарат, дають змогу оперувати дітей зі всієї України на базі кардіологічного відділення.

       Тож 30 дітей були прооперовані у Львові хірургами із Страсбурга.  Розхідний оперативний матеріал фінансується Люксембурзьким Червоним Хрестом.

       В листопаді 2010 року був завезений новий портативний ультразвуковий апарат, вартістю 40 тис. Євро. За приблизним підрахункам, вартість даного проекту на сьогоднішній день становить коло 4 млн. Євро.  

     Зараз програма діє в основному на базі обласної клінічної лікарні. Забезпечується обладнанням та розхідним матеріалом для безкоштовного хірургічного втручання. Два рази на рік приїжджають люксембурзькі лікарі та інженер по обладнанню.

 

        ІІ. За сприяння Червоного Хреста Німеччини:

За сприяння Фрайбурзького Червоного Хреста у м. Червонограді організовано:

        "Гаряче харчування” – 30 дітей-сиріт харчуються 5 разів на тиждень;

         закупка медикаментів;

        проводяться вечори для людей похилого віку;

    програма лікування дітей, хворих на гіпоплазію у м. Червонограді, с. Соснівці- медичний огляд, забезпечення медикаментами, вітамінами, лікування, реставрація емалі зубів, виготовлення пластикових кап.

-    закуповуються продуктові набори, комплекти постільної білизни;

        За сприяння німецької сторони  у м. Червонограді спеціально випікається хліб з вітамінними добавками – два рази на тиждень

          для 725 дітей та 625 одиноких людей похилого віку, а це - близько 6 000 грн. на тиждень;


    Благодійним фондом Максиміліана Кольбе було зібрано 175,5 тис. грн, що дало змогу  реалізувати програму медико-соціального

   центру м. Львова  – забезпечення ліками, культурна програма.  По своїй суті цей проект унікальний та єдиний в Україні.

            З 2011 р. діє програма «Медикаменти», спонсор - Баденський Червоний Хрест: закуплено і видано медикаментів

           на суму 92,8 тис. грн. для 571 одиноких, підопічних ЧХ. 

ІІІ. Яворівська та Жовківська районні організації Товариства Червоного Хреста  України співпрацюють з Німецьким Червоним Хрестом з м. Опфінген, м. Умкірх. В програму входить харчування одиноких людей похилого віку, дітей з малозабезпечених сімей, фінансування святкових вечорів для людей похилого віку

 

ІV. Завдяки плідній співпраці з Червоним Хрестом м. Регенсбург з 2005 до 2011 рр. були отримані гуманітарні вантажі  - 450 т   – медичне обладнання, постільна білизна,  учнівські парти, столи, стільці, одяг для медичних установ Львівщини та для потребуючих громадян області.

При  допомозі наших іноземних партнерів, за  2011 – 2012 р.р.  у Львівську область ввезено гуманітарної допомоги у вигляді:

q  інвалідних візків –172 шт.

q  милиць – 30 пар

q  крісел-суден -  65 шт.

q  функціональних ліжок – 241 шт.  

q  ходунки – 243 шт.

Це суттєва допомога інвалідам, ветеранам, людям, які опинилися в скрутному становищі.

         Інвестиції орієнтовно складають 3 млн. 792 тис. грн.

 V. Підписана угода  з Польським Червоним Хрестом, м. Бідгошч, м. Жешув, терміном на 5 років, яка  передбачає обмін школярами, перебування їх у літніх таборах та вивчення історії Червоного Хреста та МГП. З нашими польськими партнерами  м. Бідгощчь та м. Жешув обговорювалось питання про взаємодію груп волонтерів по першій невідкладній допомозі в рамках підготовки до Євро–2012. Велике зацікавлення викликало створення навчально-тренувального центру при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста.




        VI. З 19.09.2012р. до 21.09.2012р.  відбувся візит делегації Німецького Червоного Хреста у м. Львів.

Німецький Червоний Хрест представляли: доктор Рудольф Сайтерс – президент Німецького Червоного Хреста, 

Йоханнес Ріхарт – глава відділу міжнародної співпраці.

Товариство Червоного Хреста України  представляв: Усіченко Іван Гнатович – президент Товариства Червоного Хреста України,


Під час візиту Німецького Червоного Хреста пройшли наступні заходи:

1.       Зустріч з головою ЛОДА Костюком М.Д.

2.    Ознайомлення з роботою медико-соціального центру Червоного Хреста для потерпілих від диктаторських режимів м. Львова, районних організацій Товариства Червоного Хреста України м. Львова, м. Миколаєва.

3.      Знайомство з роботою міжнародної клініки відновного лікування у м. Трускавці.

4.      Підписання меморандуму про співпрацю між Німецьким Червоним Хрестом та Товариством Червоного Хреста України  ( палац Потоцьких, дзеркальний зал).

Цей візит детально висвітлювався на сайті- http://lviv-redcross.at.ua/


           Фінансово – господарська діяльність

  За 10 місяців 2012р. фінансово-господарська діяльність Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста була спрямована на  збільшення фінансових надходжень, виконання плану по збору коштів за марку "Членський внесок”, здійснення контролю за її розповсюдженням, а також забезпечення  своєчасної звітності.

          По загальному доходу за перше півріччя Львівською обласною організацією було зібрано коштів на суму 760,51 тис.грн., в тому числі по розповсюдженню марки "Членський внесок”- 664,61 тис.грн.

Фінансовий план за 10 місяців Львівською обласною організацією ТЧХ виконаний на 65,77%. План по розповсюдженню марки «Членський внесок» виконаний на 58,8 %.  Виконали план 4 МО/РО. ТЧХУ.

         Не довиконали піврічний план  голови 30 МО/РО ТЧХУ,  а саме:

Залізнична -31,43%, Сихівська -25,63%, Франківська-53,81%, Личаківська РО-49,38%, Галицька РО – 59,28%, Стрийська РО -11,05%, Стрийська МО-29,08%; Н.Роздільська МО-60,41%,   Городоцька-72,78%, Жидачівська-43,52%, Золочівська-40,17%, Радехівська – 51,35%, Старосамбірська-52,53%, Пустомитівська-48,17%, Кам”янко-Буська РО – 18,18%, Перемишлянська РО-47,85%, Дрогобицька РО-16,55%, Дрогобицька МО – 78,7%, Бориславська МО – 66,81%, Мостиська РО – 46,39%, Миколаївська РО – 67,78%, Яворівська РО – 41,02%, м.Моршин – 47,64%, Буська РО – 26,25%, Бродівська РО – 60,27%, Сколівська РО – 49,87%, Трускавецька МО – 76,48%, Турківська РО – 70,31%, Жовківська РО – 73,82%, Сокальська РО – 74,58%.

       Вагому роботу по залученню населення до членства у Товаристві проводиться головами  Жовківської , Шевченківської,

  Червоноградської МО та Новояворівської МО/РО ТЧХ.

         Додатковим джерелом доходу Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста є натуральна форма та гуманітарна допомога. З початку року по листопад п.р. дохід у натуральному вигляді становить 827,18 тис.грн. Допомога була отримана у вигляді продуктів харчування, одягу, взуття, миючих засобів, медикаментів та інших товарів, а також у вигляді гарячого харчування дітей у м. Червоноград.

       ВАТ «Івано-Франківськ цемент» надав 2000 шт. листів шиферу на суму- 96,96 тис. грн  для постраждалих від граду у  Жидачівському районі Львівської області.

На покриття видатків на оренду приміщень міськрайонних організацій з місцевого бюджету було виділено 4,11 тис. грн. У Яворівській РО триває програма співпраці з Фрайбурзьким ЧХ по харчуванню дітей, сума фінансування склала 15,36 тис. грн. У м. Жовква сума фінансування на харчування дітей-сиріт склала 4,4 тис. грн.  Протягом 2012р. для допомоги дітям, постраждалим у пожежі в Сколівському районі Львівської області, на рахунок Львівської ОО ТЧХ благодійниками було перерахована сума у розмірі 257,0 тис. грн., які зберігаються на спец. рахунку  Львівської ОО ТЧХУ на випадок НС при опікових травмах дітей та їх транспортування в Бостонську клініку.

           Успішно триває проект Глобального Фонду «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу». За 10 місяців 2012 р. даний проект був профінансований на суму – 981,55 тис. грн.. У лютому 2012 р. стартувала програма «Підтримка вразливих груп населення під час холодної погоди в Україні». На її фінансування було виділено 28,94 тис. грн.

                 Від ЛОДА було отримано: за 10 місяців 2012 р. – 10,0 тис. грн.

                             Впродовж  2012 р. було надано допомоги:

·            натуральної допомоги на суму – 827,18 тис.грн

·            матеріальної допомоги на суму  – 26,7 тис. грн.


                  Недоліки  та перешкоди у  роботі

              Гуманітарна  місія Товариства Червоного Хреста невпинно вимагає підтримки належного фінансового стану кожної структурної ланки, в тому числі і нашої організації. Основним джерелом доходів нашої організації залишаються членські внески, що є недостатньо для повноцінного  функціонування обласної організації.

          Діяльність Товариства проходить у складних економічних умовах. Тому слід свої зусилля сконцентрувати на пошуках нових можливостей і шляхів для зміцнення матеріально-технічної бази Товариства. Перш за все необхідно посилювати роль первинних організацій, постійно залучати нових членів  Товариства, старанно планувати свою діяльність з визначенням пріоритетних напрямів на даний момент, створювати міцну фінансову базу.

              Важливим заходом стабілізації фінансових ресурсів має стати відновлення витрат на виконання цільових програм,  та благодійних акцій, шляхом компенсації їх за рахунок коштів місцевих бюджетів, коштів інших організацій. Для поліпшення фінансового стану організацій треба удосконалювати систему збору коштів, широко використовуючи нетрадиційні форми і методи, створювати цільові проекти збору коштів і генерування доходів у рамках  програм. Тут загального для всіх організацій рецепту не може бути, слід виходити насамперед з місцевих можливостей. 

              За всяких умов ми повинні домагатися систематичного збору членських внесків та пожертвувань на плановій основі при широкій підтримці населення. Сьогодні нам необхідно думати про нові організаційні принципи роботи, зміцнення міськрайонних організацій, як основної діючої ланки.

 

·      За останнє десятиліття накопичений багатий досвід червонохресної роботи із шкільною і студентською молоддю. Сформовані традиційні форми і методи її проведення. Проте не всі голови  М/РО ТЧХ  достатньо приділяють увагу роботі по впровадженню МГП, роботі з учнівською молоддю.

·         Не у всіх ВУЗах створені п/о ЧХ.

·         Недостатньо розширені форми та способи збору коштів – не встановлені скриньки в мережі супермаркетів, не всі МРО ТЧХ користуються санпостами по вимірюванні артеріального тиску, розповсюдженні інформаційних матеріалів ЧХ.

·         недостатня кількість посад патронажних медсестер для забезпечення  медико-соціального обслуговування потребуючих в області;

·         охоплення членством зростає щорічно, але досягнути середньостатистичного показника по Україні поки ще не вдається.

·         Не вирішено питання щодо фінансування заробітної плати голів М/РО ТЧХ з бюджету РДА.

·         Не в повному обсязі проводиться робота по захисту емблеми ЧХ.

·    В більшості районів та у м. Львові не вирішено питання безкоштовного проїзду патронажних медсестер в громадському транспорті під час роботи. 

·         Недостатньо проводиться робота по безоплатному донорству.

 

Хочу подякувати членам Правління обласної організації ТЧХ, членам Президії Правління, ревізійній комісії за вагомий внесок в розвиток Товариства.

 


                       Фото – Ірини Апостолюк

                   Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1011 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024